Ο αριθμός των θανάτων που οφείλονται στην πανδημία του κορονοϊού αυξήθηκε αλματωδώς για να φθάσει τους 1.031 χθες Τετάρτη, ενώ στη χώρα καταγράφονται πλέον 68.572 επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης, σύμφωνα με δεδομένα τα οποία συγκεντρώνει το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς.

Μόλις μερικές ώρες νωρίτερα, ο αριθμός των ασθενών οι οποίοι έχουν υποκύψει ήταν ακόμη 827.

Πλέον οι ΗΠΑ περνούν στην τρίτη θέση της παγκόσμιας κατάταξης με τα περισσότερα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον κορονοϊό, πίσω από την Κίνα και την Ιταλία.

Ωστόσο ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί και έχουν υποκύψει είναι στην πραγματικότητα αναμφίβολα υψηλότερος.

Η Νέα Υόρκη συγκαταλέγεται στις αμερικανικές πολιτείες που δέχονται το πιο βαρύ πλήγμα, με 280 νεκρούς στην μητρόπολη της Νέας Υόρκης αφότου εμφανίστηκε ο ιός SARS-CoV-2 στα τέλη Δεκεμβρίου του 2019 και άρχισε να εξαπλώνεται η ασθένεια COVID-19.

Με βάση μια στατιστική προβολή για την οποία ενημερώθηκε το αμερικανικό Κογκρέσο νωρίτερα αυτόν τον μήνα, 70 ως 150 εκατομμύρια άνθρωποι ενδέχεται να μολυνθούν στις ΗΠΑ, χώρα που μετρά 327 εκατομμύρια πολίτες.

Κι ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, ο πρόεδρος Τραμπ προσπαθεί να τονώσει την εσωτερική οικονομία της χώρας, με την παροχή των 1.200 δολαρίων σε κάθε Αμερικανό πολίτη, ελπίζοντας, όπως δήλωσε στην καθημερινή επίσημη ενημέρωση των δημοσιογράφων, τα 2,2 τρισ. δολάρια που θα διατεθούν στην παρούσα φάση, να είναι ικανά, ώστε να κρατήσουν τη χώρα όρθια.

Επανέλαβε, μάλιστα, ότι πολλοί Αμερικανοί επιθυμούν να επανέλθουν στις εργασίες τους και να επαναλειτουργήσει η οικονομία, λέγοντας χαρακτηριστικά:

“Έχω τεράστιο αριθμό πολιτών που επιμένουν και θέλουν να επιστρέψουν στις δουλειές τους”.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ