Ειδήσεις

Στη φυλακή ο Δημήτρης Λιγνάδης

Έπειτα από πολύωρη διάσκεψη ανακρίτριας και εισαγγελέα, εξέταση 3 μαρτύρων, αλλά και ένα τετ α τετ του εισαγγελέα με τον Δημήτρη Λιγνάδη, οι δικαστικοί λειτουργοί έκριναν ότι ο Δημήτρης Λιγνάδης πρέπει να οδηγηθεί στις φυλακές.

Η απολογία του Δημήτρη Λιγνάδη ενώπιον της ανακρίτριας κράτησε τέσσερις ώρες ενώ είχε προηγηθεί ένα θρίλερ μετά την κατάθεση της αίτηση ακυρότητας της προδικασίας η οποία κατατέθηκε από την υπεράσπιση του η οποία τελικά απορρίφθηκε από το αρμόδιο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών της Αθήνας.

Εξερχόμενος από το γραφείο της ανακρίτριας ο κατηγορούμενος, μετά το τέλος της απολογίας του, δεν θέλησε να κάνει κάποια δήλωση στους δημοσιογράφους. Αποχώρησε αμίλητος και σήμερα αναμένεται να μεταφερθεί στη φυλακή.

Πλέον οι επόμενες κινήσεις του κατηγορούμενου είναι να καταθέσει προσφυγή κατά της διάταξης της ανακρίτριας για την προφυλάκισή του.

«Ήταν μία πολύ δύσκολη διαδικασία. Θα προσφύγουμε κατά της διάταξης της ανακρίτριας για την προσωρινή κράτηση» δήλωσε ο δικηγόρος του κατηγορούμενου Αλέξης Κούγιας και προσέθεσε: «Είναι μία δικογραφία χωρίς στοιχεία, μία δικογραφία που αν δεν ήταν Λιγνάδης θα ήταν με συνοπτικές διαδικασίες ελεύθερος».

Η πολύωρη απολογία και το «άδειασμα» των μαρτύρων

Λίγο πριν της 12 χθες το μεσημέρι ο Δημήτρης Λιγναδης πέρασε ην πύλη των δικαστηρίων λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι αν και η απολογία του στην ανακρίτρια είχε προγραμματιστεί για τις 2:30 το μεσημέρι.

Ο λόγος που ο σκηνοθέτης βρέθηκε νωρίτερα στα δικαστήρια ήταν για να υποστηρίξει ο ίδιος αυτοπροσώπως το αίτημα του για ακυρότητα της δίωξης που είχε ασκηθεί εναντίον του.

Ο Λιγνάδης παρουσιάστηκε ο ίδιος στους δικαστές και επιχειρηματολόγησε υπέρ του αιτήματός του. Όμως το αίτημα του δεν έγινε δεκτό και έτσι άνοιξε ο δρόμος για την προγραμματισμένη απολογία του.

Στο υπόμνημά του, ο κ. Λιγνάδης υποστήριξε ότι, κατά τον χρόνο που φέρεται ότι προέβη στις κακουργηματικές πράξεις για τις οποίες κατηγορείται, δεν ήταν καν στους χώρους όπου αναφέρεται ότι έγιναν οι βιασμοί.

Προς τούτο, επικαλέστηκε άλλοθι και για τον βιασμό του 2010 και για εκείνον του 2015, προτείνοντας μάρτυρες υπεράσπισης και επισημαίνοντας πως οι καταγγελίες σε βάρος του είναι κατασκευασμένες.

Στο σημείο αυτό, ωστόσο, ήρθε η «έκπληξη» δύο εκ των πέντε μαρτύρων, οι οποίοι δήλωσαν «άγνοια για την ουσία της υπόθεσης». Όπως ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους, οι ίδιοι χαρακτηρίστηκαν από τον συνήγορο του σκηνοθέτη, Αλέξη Κούγια, ως «μάρτυρες υπερασπίσεως» χωρίς να έχουν ερωτηθεί ή να έχει ζητηθεί η σύμφωνη γνώμη τους.

Σε κοινή δήλωσή τους, οι κ. Ιωάννης Παναγόπουλος και Αγησίλαος Μεκελάτος επισημαίνουν πως «δεν γνωρίζουμε τίποτε σχετικά με την ουσία της υπόθεσης και αγνοούμε τους λόγους, για τους οποίους τα στοιχεία μας ανακοινώθηκαν δημοσίως στον Τύπο από την υπεράσπιση του κ. Λιγνάδη».

Συμπληρώνουν δε, πως «ο δεύτερος από εμάς, πράγματι ευρίσκετο στην Ιθάκη τον μήνα Αύγουστο του 2015, φιλοξενούμενος της κ. Ελ. Κούρκουλα, όχι όμως κατά την ημερομηνία 8 ή/και 9 Αυγούστου, αλλά από τις 10 Αυγούστου και μετά και παρέμεινε μόνο έως τις 13 ή/και 14 Αυγούστου». «Δεν μπορεί, μετά ταύτα, να γνωρίζει οτιδήποτε, για το πριν την 10η Αυγούστου 2015 χρονικό διάστημα» προσθέτουν.

Αντί αυτών, επομένως, στην Ευελπίδων κλήθηκαν να καταθέσουν ως μάρτυρες υπεράσπισης η ηθοποιός Ελένη Κούρκουλα και ο πρώην σύζυγός της, Διονύσης Παναγιωτάκης, καθώς και ο αδελφός του Δημήτρη Λιγνάδη.

Πηγή : in.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου