Ρεπορτάζ

Δηλώσεις Ηλία Μπούκλα, για υπογειοποίηση και βλάβες της ΔΕΗ

Στα προβλήματα που δημιουργήθηκαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα σε όλη την Ελλάδα αλλά και στην κατάσταση, όπως διαμορφώνεται στο νησί της Ρόδου, αναφέρθηκε το μέλος της διοίκησης της Ένωσης Τεχνικών Ομίλου ΔΕΗ Ελλάδος και αντιπρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ρόδου κ. Ηλίας Μπούκλας. Όπως επισήμανε, στη Ρόδο γίνονται προσπάθειες για υπογειοποίηση των καλωδίων αλλά και για να βελτιωθεί η κατάσταση και να ελαχιστοποιηθούν οι βλάβες.
«Τα προβλήματα παρουσιάστηκαν σε συγκεκριμένα μέρη της χώρας, όπως η Αττική, λόγω των πρωτόγνωρων καιρικών φαινομένων. Σε άλλες περιοχές δεν ήταν το ίδιο. Ο ΔΕΔΔΗΕ κάθε χρόνο, κλαδεύει την όδευση των καλωδίων του. Όταν υπάρχουν έντονα καιρικά φαινόμενα δεν μπορεί να κάνει κάτι άλλο και εμπίπτει σε αρμοδιότητα άλλων φορέων», ανέφερε, συγχαίροντας τους συναδέλφους του για τις προσπάθειές τους.
«Τα περί υπογειοποίησης των καλωδίων, χωρίς να λαμβάνονται υπόψη βασικές παράμετροι δεν είναι κάτι εύκολο. Στη Ρόδο, σε πάρα πολύ μεγάλα κομμάτια της πόλης, έχει ξεκινήσει. Π.χ. στην περιοχή του Αγίου Νικολάου, στην οδό Καναδά, του Αγίου Ιωάννη κ.λπ. έχουν ξεκινήσει. Όμως είναι χρονοβόρες διαδικασίες κι έχουν τεράστιο κόστος. Ωστόσο, εκτιμώ πως σε εύλογο χρονικό διάστημα θα γίνει υπογειοποίηση των καλωδίων σε όλη την πόλη. Στα υπόλοιπα μέρη δεν είναι τόσο εύκολο.
Μόνο σε επιμέρους περιοχές όπως σε μερικά χωριά π.χ. Παραδείσι (η μέση τάση), στ’ Αφάντου (ένα πολύ μεγάλο κομμάτι της χαμηλής και της μέσης τάσης), στην περιοχή της Καλλιθέας προς το Φαληράκι (στα ξενοδοχεία σε πολύ μεγάλο κομμάτι υπογειοποιήθηκε η μέση τάση) και στους Πεύκους. Προσπαθούμε να ολοκληρώσουμε το έργο αλλά θέλει ακόμη χρόνο.
Ένα σημαντικό κομμάτι είναι στην περιοχή των Πεταλούδων (από τον κάτω Καλαμώνα μέχρι και μετά το στρατόπεδο, όπου ολοκληρώθηκε η υπογειοποίηση) και συνεχίζουμε. Όσα είναι υπέργεια, κάθε χρόνο εντοπίζονται -στο μέτρο του δυνατού- τα προβληματικά σημεία, όπου απαιτούνται κλαδέματα προσπαθώντας να βελτιώσουμε την κατάσταση και να ελαχιστοποιήσουμε τις βλάβες».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου