Τοπικές Ειδήσεις

Εφυγε από τη ζωή ο Αριστοτέλης Παυλίδης – Συλλυπητήρια μηνύματα

Εφυγε από τη ζωή το απόγευμα της Τρίτης,  ο πρώην υπουργός και βουλευτής της ΝΔ Αριστοτέλης Παυλίδης, ο οποίος νοσηλευόταν το τελευταίο διάστημα σε μονάδα εντατικής θεραπείας στο Νοσοκομείο “ΛΑΪΚΟ”, έπειτα από προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε το τελευταίο διάστημα. Η είδηση του θανάτου του, σκόρπισε θλίψη στα Δωδεκάνησα τα οποία υπηρέτησε επί πολλά έτη ως υπουργός και ως βουλευτής Δωδεκανήσου με τη ΝΔ.

Ο Αριστοτέλης Παυλίδης, γεννήθηκε στο Πυλί της Κω και σπούδασε στη φυσικομαθηματική σχολή του πανεπιστημίου Αθηνών, απ’ όπου αποφοίτησε το 1966. Στη συνέχεια εγκαταστάθηκε στο Λονδίνο για να σπουδάσει διοίκηση επιχειρήσεων στο εκεί πολυτεχνείο. Ηταν γιος του εκ Μικράς Ασίας καταγομένου Αντωνίου Παυλίδη και της Αικατερίνης Αν. Αναστασίου το γένος Χατζηγιακουμή από το Πυλί της Κω. Ο πάππος του Αριστοτέλης Παυλίδης καταγόταν από τη Μάκρη της Μικράς Ασίας και η γιαγιά του Αγγελικώ Χατζηδημητρίου από τα Μύλασσα της Μικράς Ασίας επίσης. Το 1977 εξελέγη για πρώτη βουλευτής Δωδεκανήσων με την υποστήριξη της Νέας Δημοκρατίας. Από τότε εκλεγόταν συνεχώς με εξαίρεση τις εκλογές του 1996, οπότε και απέτυχε να εκλεγεί. Το 1977 και 1979 εξελέγη γραμματέας της βουλής ενώ το 1982 κοσμήτοράς της. Στις κυβερνήσεις Τζαννετάκη και Μητσοτάκη διετέλεσε υφυπουργός οικονομικών και την περίοδο 1990 – 1992 υπουργός εμπορικής ναυτιλίας. Στην πρώτη κυβέρνηση Καραμανλή διορίστηκε υπουργός Αιγαίου και νησιωτικής πολιτικής, θέση στην οποία παρέμεινε μέχρι και τον σχηματισμό της δεύτερης κυβέρνησης που προήλθε από τις βουλευτικές εκλογές του 2007. Στις εκλογές του Οκτωβρίου του 2009 δεν συμπεριελήφθη στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας. Το 2014 ήταν υποψήφιος δήμαρχος Κω, όπου και διέμενε τα τελευταία χρόνια. Ηταν παντρεμένος και είχε δύο παιδιά. Η κηδεία του θα τελεστεί το μεσημέρι του προσεχούς Σαββάτου από τον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Πετρουμιανού στην Κω.

Η ΝΔ αποχαιρετά τον πρώην βουλευτή και υπουργό Αριστοτέλη Παυλίδη

Τον πρώην βουλευτή και υπουργό, Αριστοτέλη Παυλίδη, αποχαιρετά με ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία.

«Η οικογένεια της Νέας Δημοκρατίας αποχαιρετά τον πρώην βουλευτή Δωδεκανήσων και υπουργό Αριστοτέλη Παυλίδη. Ο Αριστοτέλης Παυλίδης σπούδασε στη φυσικομαθηματική σχολή του πανεπιστημίου Αθηνών, απ’ όπου αποφοίτησε το 1966 και στη συνέχεια σπούδασε διοίκηση επιχειρήσεων στο Λονδίνο. Εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής το 1977, ενώ διετέλεσε υφυπουργός Οικονομικών, υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας και υπουργός Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής. Στην οικογένεια και τους οικείους του εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια», αναφέρει σε ανακοίνωσή του για τον θάνατο του πρώην βουλευτή Δωδεκανήσων της Νέας Δημοκρατίας, Αριστοτέλη Παυλιδη το γραφείο τύπου της Νέας Δημοκρατίας.

Συλλυπητήρια του Προέδρου της Βουλής

Τη θλίψη του για την εκδημία του πρώην βουλευτή και υπουργού Αριστοτέλη Παυλίδη εξέφρασε ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Κωνσταντίνος Τασούλας.

Ο Πρόεδρος της Βουλής δήλωσε:

«Αποχαιρετούμε με θλίψη τον πρώην υπουργό και επί σειρά ετών βουλευτή Δωδεκανήσου της Νέας Δημοκρατίας Αριστοτέλη Παυλίδη.Γεννημένος στο Πυλί της Κω, αφιέρωσε τη μακρά και γόνιμη πολιτική του σταδιοδρομία, σε όλες τις θέσεις ευθύνης που ανέλαβε, στα Δωδεκάνησα και την επίλυση των προβλημάτων των νησιωτών.Το 1977 εξελέγη για πρώτη βουλευτής Δωδεκανήσων με την υποστήριξη της Νέας Δημοκρατίας και από τότε εκλεγόταν συνεχώς με εξαίρεση τις εκλογές του 1996. Το 1977 και 1979 εξελέγη γραμματέας της Βουλής ενώ το 1982 κοσμήτοράς της. Στις κυβερνήσεις Τζανή Τζαννετάκη και Κωνσταντίνου Μητσοτάκη διετέλεσε υφυπουργός Οικονομικών και την περίοδο 1990 – 1992 υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας. Στην πρώτη κυβέρνηση Κώστα Καραμανλή διορίστηκε υπουργός Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής.

Στην οικογένεια και στους οικείους του εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια»

Συλλυπητήριο μήνυμα του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Πλακιωτάκη

Με αφορμή την απώλεια του τέως Υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας και τέως Βουλευτή Δωδεκανήσων της Νέας Δημοκρατίας Αριστοτέλη Παυλίδη, ο υπουργός
Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση :
«Ο Αριστοτέλης Παυλίδης, τόσο από τις υπουργικές θέσεις που υπηρέτησε, όσο και από τα βουλευτικά έδρανα προσέφερε πολλά στην πατρίδα μας και ακόμη περισσότερα στον τόπο του, στα Δωδεκάνησα. Από τη θέση του Υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας που υπηρέτησε κατά την περίοδο 1990 – 1992, στην αρχή ως Αναπληρωτής Υπουργός με Υπουργό τον αείμνηστο
Κωνσταντίνο Μητσοτάκη και στην συνέχεια ως Υπουργός, προσέφερε ένα αξιοσημείωτο έργο, συμβάλλοντας στην ανάπτυξη της Ελληνικής Ναυτιλίας.
Από την θέση του Υπουργού Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής την οποία ανάλαβε το 2004 υπό την πρωθυπουργία του Κώστα Καραμανλή και από την οποία αποχώρησε το 2007, εργάστηκε δυναμικά για την προώθηση των θεμάτων της νησιωτικότητας και την πρόοδο των νησιών μας.
Ιδιαιτέρως σημαντικό ήταν και το έργο του για τα Δωδεκάνησα τα οποία υπηρέτησε ως βουλευτής από το 1977 και για σειρά ετών, κερδίζοντας την εμπιστοσύνη των συμπατριωτών του. Θα ήθελα να εκφράσω τα ειλικρινή συλλυπητήρια μου στους οικείους του».

Συλλυπητήρια δήλωση του Περιφερειάρχη 

Τα συλλυπητήριά του για τον θάνατο του πρώην Υπουργού και Βουλευτή της Δωδεκανήσου, Αριστοτέλη Παυλίδη εξέφρασε ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος

«Με ιδιαίτερη συγκίνηση πληροφορήθηκα τον θάνατο του Αριστοτέλη Παυλίδη, του πολιτικού που ταυτίστηκε με τα Δωδεκάνησα και τη νεότερη ιστορία τους όσο κανείς άλλος. Υπηρέτησε την κοινοβουλευτική Δημοκρατία επί δεκαετίες, τιμώντας την εμπιστοσύνη των συμπατριωτών του κατά τις αλλεπάλληλες θητείες του στη Βουλή των Ελλήνων.Έδωσε τις μάχες του για τη Νέα Δημοκρατία, τον «φυσικό του χώρο», όπως ο ίδιος την είχε χαρακτηρίσει, σε κυβερνήσεις της οποίας διετέλεσε Υπουργός. Και εκεί «δεμένος» με το Αιγαίο και τη νησιωτικότητα.Πάνω από όλα όμως, ο Τέλης Παυλίδης εργάστηκε με πάθος για την προώθηση των συμφερόντων των Δωδεκανησίων. Δεν υπάρχει ίσως Δωδεκανήσιος που να μην γνωρίζει ή να μην τον είχε συναντήσει. Η επαφή του με τους πολίτες αυτού του τόπου υπήρξε πηγαία και αστείρευτη. Σαν μια αέναη ανάγκη, σαν το οξυγόνο του, με την εικόνα του πολιτικού άνδρα περιτριγυρισμένου από τους συμπατριώτες του να κυριαρχεί στη συλλογική μας μνήμη.Κι όμως, όση εξωστρέφεια είχε στη ζωή του τόσο μακριά από τον κόσμο, σε μια μοναχική διαδρομή, πέρασε την προσωπική του περιπέτεια υγείας.Ξεκίνησε από την Κω, όπου γεννήθηκε και αφήνει στο νησί του το τελευταίο ίχνος της πλούσιας δημόσιας και πολιτικής του πορείας, ως Πρόεδρος του Διεθνούς Ιπποκράτειου Ιδρύματος της Κω. Δεν θα μπορούσε να γίνει αλλιώς για τον Τέλη Παυλίδη.Ως Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου και προσωπικά εκφράζω τα βαθύτατα συλλυπητήριά μου στους οικείους του».

Συλλυπητήρια δήλωση του Δημάρχου Ρόδου Αντώνη Καμπουράκη

Αποχαιρετούμε με θλίψη και σεβασμό τον πρώην Υπουργό Τέλη Παυλίδη, ο οποίος σφράγισε με την πολύχρονη κοινοβουλευτική παρουσία του, τη σύγχρονη πολιτική ιστορία του τόπου μας. Κρατάμε στη μνήμη μας τα χαρίσματά του, τις ικανότητές του και τη μεγάλη δύναμη της ψυχής του. Στην οικογένεια και τους οικείους του, εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια, για την μεγάλη απώλεια που βιώνουν. Ο καλός μας Θεός να αναπαύσει τη ψυχή του.

Δήλωση Μάνου Κόνσολα για την απώλεια του πρώην Υπουργού Αριστοτέλη Παυλίδη

Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου κ.Μάνος Κόνσολας, έκανε την ακόλουθη δήλωση για την απώλεια του πρώην Υπουργού κ.Αριστοτέλη Παυλίδη:

” Ο Τέλης, για τους φίλους του αλλά και για όλους μας, συνομιλεί πλέον με την ιστορία.Όπως συνομιλούσε για 45 χρόνια, σχεδόν μισόν αιώνα, με τους πολίτες της Δωδεκανήσου που τον τίμησαν σε συνεχείς εκλογικές αναμετρήσεις με τη στήριξη και την εμπιστοσύνη τους.Είχε πολύπλευρη προσφορά, πολλά από τα έργα που έγιναν στα νησιά μας έχουν τη δική του σφραγίδα.Είχε όμως και μια άμεση και αδιαμεσολάβητη σχέση με τους πολίτες.Τους ένιωθε και τον ένιωθαν οικογένεια.Ήταν ο πρώτος που μίλησε για την ανάγκη νησιωτικής πολιτικής, υπερασπιζόταν με πάθος τις θέσεις του, τις ιδέες του αλλά κρατούσε πάντα την πολιτική αντιπαράθεση σε επίπεδα ευπρέπειας.Σήμερα υπάρχουν πολλοί στα Δωδεκάνησα που αισθάνονται το βάρος αυτής της απώλειας, που νιώθουν ότι έχασαν ένα δικό τους άνθρωπο.Στην οικογένεια του εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια.”

Συλλυπητήριο μήνυμα Μίκας Ιατρίδη

Ένας ευπατρίδης της πολιτικής, μια πατρική μορφή για τα Δωδεκάνησα μας, έφυγε από κοντά μας. Τα λόγια δεν αρκούν για να περιγράψουν τον Αριστοτέλη Παυλίδη, το έργο του και την προσφορά του στον τόπο μας.Αφήνει μεγάλη παρακαταθήκη πίσω του και ένα ανεξίτηλο αποτύπωμα σε όλα τα νησιά μας, που με τόση αγάπη, αφοσίωση και πάθος υπηρέτησε.Ένα μεγάλο «ευχαριστώ» για τις διδαχές του και τις συμβουλές του, που αποτέλεσαν φωτεινό φάρο καθοδήγησης για όλους όσους συμμετείχαν και συμμετέχουν στα κοινά της Δωδεκανήσου.Από σήμερα είμαστε πιο φτωχοί. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του.

Συλλυπητήριο μήνυμα Βασίλη Υψηλάντη

Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου κ. Βασίλης Α. Υψηλάντης, Κοσμήτορας Α’ της Βουλής των Ελλήνων και Πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής στο άγγελμα του θανάτου του πρώην υπουργού και βουλευτή Δωδεκανήσου Αριστοτέλη Παυλίδη προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Με οδύνη πληροφορήθηκα τον θάνατο του πρώην υπουργού και βουλευτή Δωδεκανήσου Αριστοτέλη Παυλίδη. Του πολιτικού που, επί μισό σχεδόν αιώνα, προσέφερε κατά τρόπο μοναδικό και ανεπανάληπτο, τις υπηρεσίες του στη χώρα και τα Δωδεκάνησα μας. Κοντά πάντα στους συμπατριώτες μας και στα νησιά μας, νοηματοδότησε και έμπρακτα μετουσίωνε σε πράξη, το ενδιαφέρον που πρέπει να έχει ο πολιτικός για τον συνάνθρωπο του. Στα νησάκια του, όπως ο ίδιος αρεσκόταν να λέει, άφησε έργο και ισχυρό αποτύπωμα. Για μένα υπήρξε ο σημαντικός δάσκαλος, που μου έδειξε τον δρόμο της προσφοράς και της αφοσίωσης στον πολίτη. Τα Δωδεκάνησα θα τον έχουν πάντα στην καρδιά τους. Εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στη σύζυγο του, τις κόρες του και τ αδέλφια του. Αιωνία του η μνήμη.

Συλλυπητήριο μήνυμα Ιωάννη Παππά

Με τον δικό του τρόπο, αποχαιρέτησε τον ευπατρίδη πολιτικό, πρώην Υπουργό και Βουλευτή της Δωδεκανήσου, Αριστοτέλη Παυλίδη, ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, Ιωάννης Παππάς. Παρακάτω, μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά την ανακοίνωση του κ. Παππά:

«Έφυγε από τη ζωή, ο πρώην Βουλευτής Δωδεκανήσου και Υπουργός, Αριστοτέλης Παυλίδης. Με λύπη, αποχαιρετάμε έναν δικό μας άνθρωπο, πρωτοπόρο για την εποχή του, που αγωνίστηκε με όλες του τις δυνάμεις για τα Δωδεκάνησά μας.Η προσφορά του, ο αγώνας του και οι πράξεις του, θα μείνουν ανεξίτηλα γραμμένα στην ιστορία των νησιών μας, αλλά και στις καρδιές των Δωδεκανησίων.Ο Αριστοτέλης Παυλίδης υπηρέτησε με πίστη και αφοσίωση τα Δωδεκάνησα, απ’ όλες τις θέσεις που κατείχε και δεν σταμάτησε ποτέ να αγωνίζεται με μαχητικότητα γι αυτά.Από τους τελευταίους της παλαιάς γενιάς πολιτικών.Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του».

Συλλυπητήριο μήνυμα Νεκτάριου Σαντορινιού

Η είδηση της απώλειας του Αριστοτέλη Παυλίδη βύθισε στη θλίψη τα νησιά μας. Οι αδιάκοποι αγώνες που μέσα στα χρόνια έδινε για την Δωδεκάνησο, η εργατικότητά του και η αγάπη για τον τόπο του, τον ανήγαγαν σε έναν αγαπητό πολιτικό που τα νησιά δεν θα ξεχάσουν ποτέ. Έχοντας την τιμή να μας συνδέει μια βαθιά φιλία, παρά τους διαφορετικούς πολιτικούς χώρους που εκπροσωπούσαμε, γνωρίζω τη διαρκή και βαθιά έγνοια του για τους νησιώτες και τα προβλήματά τους και την πίστη του ότι η Νησιωτικότητα μπορούσε να αποτελέσει ευκαιρία και όχι τροχοπέδη για την εξέλιξη των νησιών.Ο Αριστοτέλης Παυλίδης αποτέλεσε ένα σημαντικό πολιτικό κεφάλαιο για τα Δωδεκάνησα, τίμησε τον τόπο του, άφησε ανεξίτηλο το στίγμα του και χάραξε δρόμους για μας τους  νεότερους πολιτικούς. Στον τελευταίο αυτό δύσκολο αγώνα του, δεν κατάφερε δυστυχώς να βγει νικητής, παρά το γεγονός ότι πάλεψε με θάρρος και γενναιότητα, όπως πάντα.Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του και στους οικείους του. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει.. Καλό ταξίδι Τέλη​.

Ψήφισμα Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου

Το Περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου συνελθόν εκτάκτως μετά την αναγγελία θανάτου του τέως υπουργού Αριστοτέλη Παυλίδη, η παρουσία του οποίου στη Βουλή των Ελλήνων σημάδεψε την πορεία των Δωδεκανησιακών και νησιωτικών θεμάτων, αποφάσισε τα εξής:

-Να παραστεί αντιπροσωπία στην εξόδιο ακολουθία

-Να εκφράσει τα συλλυπητήρια στους οικείους του

Ο πρόεδρος

Φιλήμονας Ζαννετίδης

Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Ρόδου

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ρόδου αποχαιρετά με θλίψη και σεβασμό τον πρώην Υπουργό και Βουλευτή Δωδεκανήσου ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ ΠΑΥΛΙΔΗ, ο οποίος σφράγισε με την πολύχρονη κοινοβουλευτική παρουσία του τη σύγχρονη πολιτική ιστορία του τόπου μας.

Διετέλεσε Βουλευτής Δωδεκανήσου, εκπροσωπώντας τα Δωδεκάνησα από ανώτατες θέσεις, Γραμματέας και Κοσμήτορας της Βουλής, Υφυπουργός Οικονομικών, Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, Υπουργός Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ρόδου, αναγνωρίζοντας την προσφορά του, το πλούσιο κοινοβουλευτικό του έργο, και ότι εργάστηκε με ζήλο και ανιδιοτέλεια, προασπίζοντας πάντοτε δυναμικά και αποτελεσματικά τα προβλήματα του Νομού και των Ροδιτών,

Ομόφωνα αποφάσισε να εκδώσει το παρακάτω ψήφισμα:

Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α

1) Να εκφραστούν τα ειλικρινή και θερμά συλλυπητήρια του Δημάρχου, του Δημοτικού Συμβουλίου και ολόκληρου του Ροδιακού Λαού στην οικογένεια και τους οικείους του εκλιπόντος.

2) Να τηρηθεί ενός λεπτού σιγής στην επόμενη τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

3) Να παραστεί αντιπροσωπεία του Δημοτικού Συμβουλίου στην Εξόδιο Ακολουθία.

4) Να δημοσιευθεί το παρόν ψήφισμα στα τοπικά μέσα ενημέρωσης και στην ιστοσελίδα του Δήμου.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

ΜΙΧΑΗΛ Β. ΣΟΚΟΡΕΛΟΣ

Συλλυπητήρια δήλωση ΔΕΕΠ Δωδεκανήσου Ν.Δ.

Η Διοικούσα Επιτροπή Εκλογικής Περιφέρειας (Δ.Ε.Ε.Π.) Δωδεκανήσου Νέας Δημοκρατίας αποχαιρετά με μεγάλη θλίψη τον πρώην Υπουργό και Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας στα Δωδεκάνησα Αριστοτέλη Παυλίδη.
Με τους πολυετείς αγώνες του για τα νησιά μας,την αφοσίωση του στην μεγάλη παράταξη μας και το ήθος του σφράγισε μια ολόκληρη εποχή.
Η πολιτική διαδρομή του αποτελεί σπουδαία παρακαταθήκη για εμάς τους νεότερους.
Με απέραντο σεβασμό στη μνήμη του, ευχόμαστε να είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει.
Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια σε όλους τους οικείους του.
Για τη Διοικούσα Επιτροπή
Εκλογικής Περιφέρειας (Δ.Ε.Ε.Π.) Δωδεκανήσου
Νέας Δημοκρατίας
Η Πρόεδρος
Ευτυχία Γ Χαραλαμποπούλου

Συλλυπητήριο μήνυμα Αντώνη Αρφαρά ΔΗΜΤΕ Ν.Δ. Ρόδου

Η είδηση της απώλειας του πρώην βουλευτή και υπουργού της ΝΔ Αριστοτέλη Παυλίδη μας γέμισε θλίψη, σπαραγμό καρδίας και οδύνη. Απ΄τη μια στιγμή στην άλλη αυτή η μεγάλη καρδιά που είχε μέσα της τον ανθρώπινο πόνο , την ανθρώπινη αγωνία έπαψε να υπακούει ,έπαψε να υπηρετεί. Ως άνθρωπος και πολιτικός πάλεψε σε όλη του τη ζωή μαζί με τους ανθρώπους στην υπηρεσία των ανθρώπων. Απ΄τα ανήσυχα νιάτα του που είχαν την σοφία και σοβαρότητα των γηρατειών , μέχρι τα γεράματα του , που είχαν την δυναμικότητα και ενεργητικότητα της νιότης δεν έπαψε ακούραστα και ασταμάτητα να αγωνιά και να αγωνίζεται για την Ελλάδα για τα νησιά μας για το Αιγαίο μας που τόσο αγάπησε.
Χρέος μας να μαχόμαστε να βλαστήσει και να ανθίσει ένα μικρό λουλούδι επάνω στο έδαφος και το λίπασμα των αρχών , των ιδεών και
των αξιών που με θέρμη και αγάπη μας κληροδότησε .
Εκ μέρους των μελών της ΔΗΜΤΟ ΝΔ Ρόδου εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια τους οικείους του.
Ας είναι ελαφρύ το χώμα της μάνας γης που θα τον σκεπάσει.
Αιωνία του η μνήμη .

Για τα μέλη της ΔΗΜΤΕ ΝΔ ΡΟΔΟΥ ο πρόεδρος Αντώνης Αρφαράς

Συλλυπητήριο μήνυμα Μηνά Νικολάου 

Με θλίψη αποχαιρετούμε σήμερα έναν ευπατρίδη της πολιτικής και έναν μεγάλο Δωδεκανήσιο, τον Υπουργό Αριστοτέλη Παυλίδη. Με τον Τέλη η μακρόχρονη συνεργασία μας στηριζόταν σε μία αμοιβαία σχέση εκτίμησης και φιλίας.Υπήρξε ένας ζεστός άνθρωπος με μεγάλη καρδιά, που προσφωνουσε όλο τον κόσμο με το μικρό του όνομα. Πέτυχε αυτό που μας παρότρυνε ο ποιητής όταν γράφει: «Να μιλάς μπορείς με το λαό κι ωστόσο να κρατάς την αρετή σου … μη χάνοντας το απλό φέρσιμό σου». Αποχαιρετούμε σήμερα έναν απλό και προσηνή άνθρωπο, που υπηρέτησε με θέρμη και με όλες του τις δυνάμεις τα Δωδεκάνησα .Γι αυτό και από σήμερα ανήκει στους Αθάνατους του τόπου μας.Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του

Συλλυπητήριο Ψήφισμα του Ιατρικού Συλλόγου Ρόδου

Ο Ιατρικός Σύλλογος Ρόδου ύστερα από την θλιβερή αναγγελία του θανάτου του Αριστοτέλη Παυλίδη, πρώην Υπουργού και μακροβιότερου Βουλευτή Δωδεκανήσου, αποχαιρετά με συγκίνηση τον Μεγάλο Ευπατρίδη Πολιτικό, που υπηρέτησε με αφοσίωση, αξιοπρέπεια και μαχητικότητα την κοινοβουλευτική εκπροσώπηση των νησιών μας, αφήνοντας σπουδαίο έργο σε όλο το Νομό της Δωδεκανήσου.

Το ΔΣ του ΙΣΡ ομόφωνα αποφάσισε:

· Να εκφράσει τα ειλικρινή του Συλλυπητήρια και την βαθιά ανείπωτή του θλίψη στην οικογένειά του.

· Να τηρήσει ενός λεπτού σιγή εις μνήμην του, στην πρώτη τακτική συνεδρίασή του.

· Να κατατεθεί στεφάνι στην Εξόδιο Ακολουθία του.

· Να παραστεί αντιπροσωπεία του ΔΣ στην τελετή της Εξοδίου Ακολουθίας του.

· Να επιδοθεί το παρόν ψήφισμα στην οικογένεια του εκλιπόντος και να δημοσιευθεί στον ιστότοπο του ΙΣΡ και στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Αιωνία του η μνήμη.

Για τον Ι.Σ.Ρ.

Ο Πρόεδρος        Ο Γεν. Γραμματέας

Ηλίας Ι. Τσέρκης   Μιχαήλ Ν. Βολονάκης

Συλλυπητήριο μήνυμα Δημάρχου Λέρου κ. Μιχάλη Κόλια

Ο Αριστοτέλης Παυλίδης υπήρξε ένας ευπατρίδης της πολιτικής, την οποία υπηρέτησε με ευπρέπεια, σύνεση κι αξιοπρέπεια αλλά ταυτόχρονα με δυναμισμό κι αποφασιστικότητα. Υπέρμαχος των αρχών της Δημοκρατίας και της Ελευθερίας από τα πρώτα του βήματα στην πολιτική αλλά και καθ όλη την πορεία του έκανε τα πάντα για την ανάδειξη των προβλημάτων της νησιωτικότητας. Η θητεία του ως βουλευτής Δωδεκανήσου αλλά και ως Υπουργός χαρακτηρίστηκε από μια διορατική και πολυεπίπεδη πολιτική η οποία χάραξε δρόμους ανάπτυξης σε όλα τα νησιά μας τα οποία υπηρέτησε με συνέπεια, ήθος και σεβασμό .Η Λέρος μας έχει να θυμάται πολλά από την πολιτική που άσκησε ο Αριστοτέλης Παυλίδης, το αποτέλεσμα της οποίας χαίρονται οι κάτοικοι και η νεολαία μας. Τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια του.Τέλη μου, καλό σου ταξίδι, αιωνία σου η μνήμη.

Συλλυπητήριο μήνυμα του Χαράλαμπου Κόκκινου 

Ο Αριστοτέλης Παυλίδης έφυγε από κοντά μας. Ο άνθρωπος που μόχθησε για την πρόοδο τον νησιών μας έδειξε μέχρι το τέλος του  ότι δίκαια χαρακτηριστηκε  ακούραστος αγωνιστής !
Πάλεψε με την ασθένεια του με θάρρος και υπομονή,  όπως με επιμονή,  υπομονή και συνέπεια διεκδικούσε τα καλύτερα για τα Δωδεκάνησα και το Αιγαίο! Από όλες τις θέσεις ευθύνης που υπηρέτησε (υπουργός και  βουλευτής επί σειρα ετών κ.α.),  άνοιξε δρόμους και πέτυχε πολλά για τα νησιά μας.Ευπατρίδης,  αεικίνητος και πάντα κοντά στους πολίτες “δίδαξε” την προσφορά στα κοινά! Κέρδισε τη διαχρονική αγάπη των φίλων και το σεβασμό των πολιτικών αντιπάλων!Ήταν καλή τύχη και  τιμή μου να συνεργαστώ και να πετύχω μαζί του πολλά για τα νησιά μας. Μας  ένωσαν κοινοί αγώνες και κοινές προσδοκίες.
Αγαπητέ φίλε Τέλη θα ζεις πάντα στις μνήμες μας!Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια σου.

Συλλυπητήριο μήνυμα Γιώργου Νικητιάδη

Ήταν από μόνος του μια Πολιτική Σχολή

Ο θάνατος του Αριστοτέλη Παυλίδη, του Τέλη όπως τον αποκαλούσαμε όλοι στα νησιά μας, κλείνει έναν μεγάλο πολιτικό κύκλο, που δύσκολα θα συναντήσουμε στο μέλλον. Ο Τέλης, υπήρξε από μόνος του μια πολιτική σχολή. Ήταν η σχολή της απόλυτης αφοσίωσης στα κοινά και στον τόπο του. Η πολιτική σχολή της συνεχούς και αδιάλειπτης επικοινωνίας με τον κόσμο. Η σχολή που γνώριζε τον καθένα με το μικρό του όνομα, που γνώριζε όλη την οικογένεια, που ήξερε τα καθημερινά της προβλήματα. Η σχολή του αγώνα χωρίς τέλος, μέχρι το τέλος. Με τον Τέλη, συνυπήρξαμε Βουλευτές Δωδεκανήσου την περίοδο 2007-2009. Ήταν η δύσκολη για τον ίδιο περίοδος που βρέθηκε υπόλογος στο Εθνικό Κοινοβούλιο. Οι Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Δωδεκανήσου, κρατήσαμε τότε μια αξιοπρεπή στάση απέναντι του, κάτι που αναγνώρισε ο ίδιος. Ο Τέλης, φεύγει δικαιωμένος στη συνείδηση των Δωδεκανησίων. Μπορεί να διαφωνούσαμε σε πολλά. Μπορεί ο ίδιος να εκπροσωπούσε μία αντίληψη και νοοτροπία με την οποία εμείς δεν συμφωνούσαμε. Πάντοτε ωστόσο, οι διαφωνίες μας παρακάμπτονταν σε ότι αφορούσε τα νησιά μας. Η πολιτική σχολή που εκπροσωπούσε ο Τέλης φεύγει μαζί του. Ο διαδικτυακός κόσμος του 21ου αιώνα, λειτουργεί με αλγόριθμους. Όχι με το συναίσθημα. Αυτό που είχε ο Τέλης και έχουν ακόμη πολλοί από εμάς τους παλαιοτέρους. Με αυτό το συναίσθημα, σε αποχαιρετά ο Δωδεκανήσιος λαός που τόσο αγαπούσες.Αιωνία σου η μνήμη και τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια σε όλους τους οικείους σου.

Συλληπητήριο μήνυμα Βάιου Καλοπήτα

Με τον Αριστοτέλη Παυλίδη μάς χώριζαν οι πολιτικές μας πεποιθήσεις, όμως εμείς οι νεότεροι,  ανεξαρτήτως κομμάτων, τον «Τέλη» όπως τον αποκαλούσαν τιμητικά οι συμπατριώτες μας θα τον θυμόμαστε για την αγάπη του για τα νησιά μας, για την αφοσίωσή του στους Δωδεκανήσιους, για την συνεχή ενασχόλησή του με τα προβλήματα του τόπου και για την άοκνη προσπάθειά του εντός και εκτός της Βουλής.
Ας είναι ελαφρύ το χώμα της κωακής γης που θα τον σκεπάσει. Τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στους οικείους του.

Ψήφισμα Ομοσπονδίας Δωδεκανησιακών Σωματείων Αθηνών-Πειραιώς

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας μας, συνήλθε εκτάκτως, επειδή πληροφορήθηκε το θλιβερό άγγελμα του αιφνιδίου θανάτου του ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ ΠΑΥΛΙΔΗ Προέδρου του Διεθνούς Ιπποκράτειου Ιδρύματος Κω πρώην Προέδρου της Ένωσης Κώων Αττικής, με πολυετή προσφορά στους απανταχού Δωδεκανήσιους και ομιλητή στην Μητρόπολη Αθηνών κατά τον φετινό εορτασμό της 74ης επετείου Ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου στην παροικία μας

Α π ο φ α σ ί ζ ε ι  Ο μ ό φ ω ν α

1. Να εκφράσει τα ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος

2. Το παρόν ψήφισμα να δημοσιευθεί στα Παροικιακά Έντυπα

Πειραιάς, 26 Οκτωβρίου 2022

Το Διοικητικό Συμβούλιο

Συλλυπητήρια δήλωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Δωδ/σου

Ο Αριστοτέλης Παυλίδης υπήρξε αναπόσπαστο κομμάτι του δωδεκανησιακού γίγνεσθαι. Άφησε τη σφραγίδα του στη δημόσια και πολιτική σφαίρα για πολλές δεκαετίες, ως πρώην Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, επί σειρά ετών Βουλευτής Δωδεκανήσου της ΝΔ και, τα τελευταία χρόνια, ως Πρόεδρος του Διεθνούς Ιπποκράτειου Ιδρύματος της αγαπημένης του Κω. Ευφυής, με ιδιαίτερο χιούμορ και πάθος για ζωή, με μαχητικότητα και αγάπη για τα «νησάκια» του, όπως χαρακτηριστικά έλεγε όταν αναφερόταν στην περιοχή μας, Οι πολιτικές μας διαφορές δε μειώνουν σε καμία περίπτωση την απώλεια μιας τέτοιας ισχυρής προσωπικότητας που άφησε τεράστιο αποτύπωμα στο γαλάζιο του Αιγαίου και της πολιτικής του παράταξης.Η Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του.

Συλλυπητήριο μήνυμα Νομαρχιακής Επιτροπής Βόρειας Δωδεκανήσου

Εκφράζουμε τη θλίψη μας για την απώλεια του συμπατριώτη μας, επί σειρά ετών βουλευτή Δωδεκανήσου και πρώην υπουργού, Αριστοτέλη Παυλίδη. Τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του και στους οικείους του.

Ψήφισμα Δημοτικού Συμβουλίου Κω

Το Δημοτικό Συμβούλιο Κω σε κατεπείγουσα συνεδρίασή του, που πραγματοποιήθηκε σήμερα στις είκοσι έξι (26) Οκτωβρίου 2022, ημέρα Τετάρτη & ώρα 11:30 π.μ., άκουσε από την Πρόεδρό του τη θλιβερή αναγγελία θανάτου του αγαπητού συμπολίτη μας Αριστοτέλη Παυλίδη του Αντωνίου, ο οποίος υπηρέτησε τον τόπο μέσα από την ποικιλόμορφη δραστηριότητα του ως Βουλευτής Δωδεκανήσου σε 10 κοινοβουλευτικές περιόδους, από το 1977 έως το 2009, ως Υπουργός διαφορετικών κυβερνήσεων, ως μέλος κοινοβουλευτικών θεσμικών οργάνων και αντιπρόσωπος της χώρας μας σε διεθνείς οργανισμούς, ως δημοτικός σύμβουλος Δήμου Κω, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Κως Αγάπη μας» την περίοδο 2011-2014, ως Πρόεδρος του Διεθνούς Ιπποκρατείου Ιδρύματος Κω.

Η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, κα Τελλή – Τσιμισίρη Διονυσία στη συνέχεια, εξήρε το ήθος, την προσωπικότητά του, την προσφορά του στους συμπατριώτες μας δίχως διακρίσεις, και τόνισε την σημασία της δωρεάς στο Δήμο Κω ακινήτου της οικογένειάς του στο Πυλί.

Για όλους αυτούς τους λόγους το Δημοτικό Συμβούλιο αναγνωρίζοντας την προσφορά του στο νησί μας,

ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΟΜΟΦΩΝΑ

1. Να παρασταθεί αντιπροσωπεία του Δημοτικού Συμβουλίου στη νεκρώσιμο ακολουθία.

2. Να εκφράσει τη θλίψη και τα θερμά συλλυπητήρια των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, στην οικογένειά του.

3. Να επιδώσει στην οικογένεια του εκλιπόντος το παρόν ψήφισμα, και

4. Να δημοσιευθεί στα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης.

Το παρόν ψήφισμα έλαβε αύξοντα αριθμό Απόφασης 133/2022

ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΩ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΤΕΛΛΗ – ΤΣΙΜΙΣΙΡΗ ΔΙΟΝΥΣΙΑ

Συλλυπητήριο μήνυμα του Επάρχου Καλύμνου

Εκφράζομε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια για το θάνατο του βετεράνου της πολιτικής ζωής στα νησιά μας Αριστοτέλη Παυλίδη. Ένας πολιτικός που ήταν παρών και κοντά στους πολίτες των νησιών . Από τη θέση του βουλευτή και στη συνέχεια του Υφυπουργού Οικονομικών , του Υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας και του Υπουργού Αιγαίου υπηρέτησε τα νησιά μας με αγάπη και έδωσε λύσεις σε χρόνια προβλήματα τους. Με λόγο καίριο και κατανοητό προσέγγιζε τα θέματα των νησιών και έδινε τη μάχη στη Βουλή για τη διευθέτηση τους. Καλό σου ταξίδι αγαπητέ μας Τέλη. Ας είναι αιώνια η μνήμη σου και ελαφρύ το χώμα που θα σε σκεπάσει.

Ο Έπαρχος της Περιφερειακής Ενότητας Καλύμνου Εμμανουήλ Γεωργίου Μουσελλής

Συλλυπητήριο μήνυμα του Περιφερειακού Συμβούλου και Προέδρου της ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ Α.Ε. κ. Ιωάννη Θεμέλαρου

Σύσσωμη η διοίκηση της Αναπτυξιακής Εταιρείας Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου -ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Α.Ε. αποχαιρετά με θλίψη τον αείμνηστο Αριστοτέλη Παυλίδη.

Με μακριά και δραστήρια πορεία στα πολιτικά δρώμενα του τόπου μας και της Δωδεκανήσου, διετέλεσε υπουργός και επί σειρά ετών βουλευτής Δωδεκανήσου της Νέας Δημοκρατίας υπηρετώντας επάξια τα συμφέροντα των συμπατριωτών του. Το έργο του και η προσφορά του στα νησιά μας αποτελούν ανεκτίμητη αξία για όλους τους Δωδεκανήσιους που συμμετέχουμε στα κοινά και ειδικά για όσους από εμάς είχαμε την τύχη και την τιμή να τον συναναστρεφόμαστε και ως φίλο.Τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του, για την απώλειά του.

Ψήφισμα Δ.Ε.Ε.Π. Δωδεκανήσου ΝΔ

Η Διοικούσα Επιτροπή Εκλογικής Περιφέρειας (Δ.Ε.Ε.Π.) Δωδεκανήσου Νέας Δημοκρατίας ύστερα από την θλιβερή αναγγελία του θανάτου του Αριστοτέλη Παυλίδη, πρώην Υπουργού και Βουλευτή Δωδεκανήσου Νέας Δημοκρατίας, αποχαιρετά με μεγάλη θλίψη τον Μεγάλο Ευπατρίδη Πολιτικό που με τους πολυετείς αγώνες του για τα νησιά μας, την αφοσίωση του στην μεγάλη παράταξη μας και το ήθος του σφράγισε μια ολόκληρη εποχή.

Η πολιτική διαδρομή του αποτελεί σπουδαία παρακαταθήκη για εμάς τους νεότερους.

Το ΔΣ της Δ.Ε.Ε.Π. Δωδεκανήσου ΝΔ ομόφωνα αποφάσισε:

· Να εκφράσει τα ειλικρινή του Συλλυπητήρια και την βαθιά ανείπωτή του θλίψη στην οικογένεια του.

· Να τηρήσει ενός λεπτού σιγή εις μνήμην του, στην πρώτη τακτική συνεδρίασή του.

· Να κατατεθεί στεφάνι στην Εξόδιο Ακολουθία του.

· Να παραστεί αντιπροσωπεία στην τελετή της Εξοδίου Ακολουθίας του.

· Να επιδοθεί το παρόν ψήφισμα στην οικογένεια του εκλιπόντος και να δημοσιευθεί στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Αιωνία του η μνήμη.

Για την Δ.Ε.Ε.Π. Δωδ/σου ΝΔ

Η Πρόεδρος Η Γεν. Γραμματέας-ΒΑντιπροεδρος Ευτυχία Γ.Χαραλαμποπούλου Σοφία Ε. Χατζημιχαήλ-Ταρασλιά

Κώστας Σκανδαλίδης για τον Αριστοτέλη Παυλίδη

Ο Τέλης  έφυγε και όλοι νιώθουμε την απουσία του.

Από τα νησιά που αγάπησε και υπηρέτησε.

Από την πολιτική που ήταν όλη του η ζωή.

Από τους φίλους και συμπατριώτες του που πάντα συντρόφευε και αγαπούσε.

Θα μας λείψει το σκωπτικό του πνεύμα, η φιλική διάθεση σε όλους η  παρέα του.

Θερμά συλλυπητήρια  στους δικούς του.

Συλλυπητήρια δήλωση του Δημάρχου Καρπάθου Ιωάννη Θεμ. Νισύριου

Συγκλονισμένος πληροφορήθηκα τον θάνατο του φίλου μου για πάνω από τριάντα χρόνια, ενός ξεχωριστού ανθρώπου και πολιτικού, του Αριστοτέλη Παυλίδη. Αισθάνομαι βαθιά θλίψη και αισθητή την απουσία της πληθωρικής παρουσίας του.

 

Ο Αριστοτέλης Παυλίδης ήταν ένας πολιτικός που ταυτίστηκε με τα Δωδεκάνησα και τη νεότερη ιστορία τους, με την ακούραστη προσπάθεια για την αναβάθμισή τους, την Ανάπτυξη και την αντιμετώπιση των προβλημάτων, όσο κανείς άλλος.

Υπηρέτησε την χώρα ως Βουλευτής και Υπουργός επί δεκαετίες, τιμώντας την εμπιστοσύνη των συμπατριωτών του δείχνοντας με τις συνεχείς πρωτοβουλίες και παρεμβάσεις την αγάπη του για τα Δωδεκάνησα, το Αιγαίο, την νησιωτικότητα. Δίνοντας μάχες για την Ν.Δ, ο Αριστοτέλης Παυλίδης δεν ξεχώριζε τους πολίτες με βάση την ιδεολογική ένταξή τους, τους αγκάλιαζε όλους, τους άκουγε, προέτασσε πάντα τα συμφέροντα των Νησιών, της περιοχής μας. Γι’ αυτό εξέπεμψε εμπιστοσύνη και αγαπήθηκε από τους συμπολίτες του.

Σήμερα δεν είναι ανάμεσά μας. Τον χάσαμε μετά από σκληρή προσωπική μάχη που έδωσε σιωπηρά και με αξιοπρέπεια. Θα μας λείπει για πάντα, κρατώντας όμως την μνήμη του ζωντανή στην καρδιά και στην σκέψη μας.

Τα συλλυπητήριά μου στην οικογένειά του.

Ψηφισμα ΠΙΔ Δωδ/σου

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Πολιτιστικού Ιδρύματος Δωδεκανήσου «ΚΛΕΟΒΟΥΛΟΣ Ο ΛΙΝΔΙΟΣ» συνήλθε στις 26 Οκτωβρίου 2022 εκτάκτως στο θλιβερό άγγελμα του θανάτου του

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΠΑΥΛΙΔΗ

Προέδρου του Διεθνούς Ιπποκρατείου Ιδρύματος Κω,

Πρ. Προέδρου της Ένωσης Κώων Αθηνών ” Ο Ιπποκράτης”,

Πρ. Βουλευτή Δωδεκανήσου ,

επί σειράν ετών και επανειλημμένως Υπουργού,

 

που με απύθμενο πάθος υπηρέτησε τα νησιά και τους ανθρώπους μας, καθώς με την πολύχρονη παρουσία του στα πολιτικά δρώμενα προσέφερε πολλές και σημαντικές υπηρεσίες στη σύγχρονη ιστορία των νησιών μας και ιδιαίτερα στη γενέτειρά του, δωρίζοντας, μάλιστα, στον Δήμο της Κω το πατρικό του αρχοντικό στο Πυλί

και αποφάσισε να εκδώσει το παρόν Ψήφισμα:

§ Να εκφραστούν τα ειλικρινή και θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος.

§ Να παραστεί ο Πρόεδρος του Ιδρύματος στην Εξόδιο Ακολουθία και

§ Να καταθέσει στεφάνι επί της σωρού του.

§ Να δημοσιευθεί το παρόν ψήφισμα στα μέσα ενημέρωσης.

 

Εκ μέρους του Ιδρύματος,

Ο Πρόεδρος                        Ο Γραμματέας

Φίλιππος Μ. Καλλούδης    Κωνσταντίνος Πάχος

Ψήφισμα ν (Π.Ε.Δ.) Νοτίου Αιγαίου

Ο Πρόεδρος και τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Περιφερειακής Ένωσης
Δήμων (Π.Ε.Δ.) Νοτίου Αιγαίου, εκφράζουν τη βαθιά θλίψη τους για την τεράστια
απώλεια του διακεκριμένου Δωδεκανήσιου πολιτικού και ευπατρίδη Αριστοτέλη
Παυλίδη.
Ο Αριστοτέλης Παυλίδης διετέλεσε για σειρά ετών Βουλευτής (ο μακροβιότερος στα
νησιά μας) και Υπουργός του νεοσύστατου Υπουργείου Αιγαίου και Νησιωτικής
Πολικής, όπως και σε αρκετά άλλα σημαντικά Υπουργεία. Τα τελευταία χρόνια της
πολιτικής του θητείας υπηρέτησε με σημαντική προσφορά το θεσμό της Τοπικής
Αυτοδιοίκησης ως Δημοτικός Σύμβουλος της Κω και ως μέλος της Γενικής Συνέλευσης
της Περιφερειακής μας Ένωσης την προηγούμενη δημοτική περίοδο. Ο Αριστοτέλης
Παυλίδης διακρίθηκε για την ευγένειά του, την πολιτική ευθύτητα και ανιδιοτέλεια με
την οποία υπηρέτησε τόσο την κεντρική διοίκηση, όσο και την Αυτοδιοίκηση. Βαθύς
γνώστης της ιδιαιτερότητας και των αναγκών του νησιωτικού χώρου, αγωνίστηκε
μέχρι το τέλος για να δώσει λύσεις στα προβλήματα των Νησιών μας, συνδέοντας το
Όνομα του με σημαντικές λύσεις και πρωτοβουλίες.
Η Κως, η Ρόδος, τα Δωδεκάνησα, τα νησιά του Αιγαίου, η Ελλάδα αλλά και η Ευρώπη
πενθούν σήμερα για την απώλεια του διακεκριμένου τέκνου τους.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ε.Δ. Νοτίου Αιγαίου, εκφράζει τα ειλικρινή του
συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος και αποφασίζει το παρόν ψήφισμα να
δημοσιευθεί στον Τοπικό Τύπο, να σταλεί στην οικογένεια του εκλιπόντος, ενώ
αντιπροσωπεία του Δ.Σ. να παραστεί στην εξόδιο ακολουθία.
Τέλος, θα κρατηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη Του, κατά την έναρξη του Τακτικού
Συνεδρίου της ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου, που θα πραγματοποιηθεί το διήμερο 11 και 12
Νοεμβρίου 2022.
Ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Ν.Α.
Αντώνης Β. Καμπουράκης
Δήμαρχος Ρόδου

 

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

  • ΣΤΑΥΡΟΎΛΑ ΠΙΕΡΡΑΚΕΑ    26.10.2022 02:25

    Με το καλό στο παράδεισο, καλό κατεβοδειο,συλλυπητήρια στην οικογένεια του, στα αδέλφια του Αγγελική και Τάσο

Σχολιασμός άρθρου