Ειδήσεις

Σύλλογος εργαζομένων ΥΠΑ αερολιμένα Ρόδου: Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας ενάντια στην ιδιωτικοποίηση των Περιφερειακών Αεροδρομίων

Το ψήφισμα του προηγούμενου Περιφερειακού Συμβουλίου της 27/03/2014 που συντάχθηκε με ισχυρά ενισχυμένη πλειοψηφία, αποτυπώνει την έντονη ανησυχία της Ροδιακής Κοινωνίας και ιδιαίτερα του επιχειρηματικού κόσμου για τη σχεδιαζόμενη παραχώρηση του αεροδρομίου μας στα χέρια μεγάλων πολυεθνικών εταιρειών ξένων συμφερόντων. Το νησί διαθέτει μια μόνο αεροπορική πύλη εισόδου και όλα τα στατιστικά και οι καλύτερες κιόλας προβλέψεις δεν αποφαίνονται θετικά για τη βιωσιμότητα του αεροδρομίου μετά την παραχώρηση. Προφανείς άμεσες συνέπειες υπολογίζεται ότι θα είναι η κατακόρυφη αύξηση του κόστους χρήσης του αεροδρομίου ή οποία θα μετακυλιστεί στο κόστος των εισιτηρίων, γεγονός που θα επηρεάσει αρνητικά την Τουριστική κίνηση του νησιού μας. Οι ριψοκίνδυνες διαδικασίες του ΤΑΙΠΕΔ, που μάλιστα δεν γίνονται γνωστές στην τοπική κοινωνία, είναι δυνατόν να θέσουν τον δωδεκανησιακό τουρισμό στον έλεγχο ολίγων ισχυρών διεθνών παραγόντων με ανυπολόγιστες για την οικονομία συνέπειες που, όπως είναι γνωστό, θα πλήξουν γρηγορότερα και αμεσότερα τις μικρές και μικρομεσαίες τουριστικές και ξενοδοχειακές μονάδες.
Την Δευτέρα 20/10/2014 πραγματοποιήθηκε μεγάλη διαμαρτυρία έξω από το ΤΑΙΠΕΔ και δόθηκε Κοινή Συνέντευξη Τύπου στην αίθουσα της Ε.Σ.Η.Ε.Α. Ήταν η ‘’Κοινή Πρωτοβουλία ενάντια στην ιδιωτικοποίηση των Περιφερειακών Αεροδρομίων”, ενάντια στην αδικαιολόγητη και επιζήμια αποκρατικοποίηση των Περιφερειακών Κρατικών Αερολιμένων.
70 και πλέον φορείς , βουλευτές, οι Περιφέρειες των Ιονίων Νήσων και Χανίων καθώς και οι Δήμοι των περιοχών αυτών, ένωσαν τη φωνή τους απέναντι σε ό,τι προσβάλει την αξιοπρέπεια του ελληνικού λαού, σε ό,τι υποθηκεύει το μέλλον των επόμενων γενεών.
Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος την 23/10/2014 με ψήφισμα της ζητεί από την Κυβέρνηση να προβεί «στην κατάργηση του αντισυνταγματικού ΤΑΙΠΕΔ και να ακυρώσει άμεσα τις δρομολογούμενες ιδιωτικοποιήσεις των Περιφερειακών Κρατικών Αερολιμένων».
Στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών της Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΟΣΥΠΑ) και των φορέων κατά της πώλησης των περιφερειακών αεροδρομίων, πρόκειται να προσφύγουν στο ΣτΕ, στο Ελεγκτικό Συνέδριο, αλλά και στα αρμόδια κοινοτικά όργανα, για να δείξουν ότι η διαδικασία αυτή είναι επιβλαβής για το δημόσιο.
Επειδή με μεγάλη λύπη παρατηρούμε να γίνονται διάφορες δηλώσεις από επίσημα και ανεπίσημα χείλη που αντιβαίνουν όχι μόνο την κοινή λογική αλλά και τα ίδια τα δεδομένα όπως δίδονται επίσημα στη δημοσιότητα, και επειδή αποτελεί χρέος μας όχι μόνον η ενημέρωση του κόσμου αλλά και η κατάδειξη των αντιφατικών θέσεων δημοσίων προσώπων στο θέμα που τόσο καλά γνωρίζουμε και για το οποίο αγωνιζόμαστε, παρακαλούμε θερμά όλους τους πολίτες για τα εξής:
– να ασχοληθούν πολύ σοβαρά με το θέμα του αεροδρομίου, διαβάζοντας τα όσα έχουμε δημοσιεύσει αλλά και όσα γράφονται από πραγματικούς γνώστες του αντικειμένου.
– να μην παρασύρονται από δηλώσεις υψηλά ισταμένων προσώπων που προεκλογικά αντιμετώπιζαν εντελώς διαφορετικά το θέμα.
– να προσέρχονται στις ημερίδες και τις εκδηλώσεις που οργανώνονται από τους διάφορους φορείς για αυτό το θέμα.
Η αλήθεια είναι ότι ο χρόνος λιγοστεύει και εάν δεν προβούμε τώρα σε ενέργειες και διαδικασίες που θα ματαιώσουν αυτά τα σχέδια, είναι δυνατόν να εγκλωβιστούμε σε δύσκολες οικονομικές καταστάσεις που δεν θα μπορούμε να ανατρέψουμε.
ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΕΣ στη συγκέντρωση ενημέρωσης και διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 30/10/2014, ώρα 12:00 μ.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του Εργατικού Κέντρου Ρόδου.
Καλούμε τους φορείς να ακολουθήσουν με συνέπεια τις προεκλογικές πολιτικές τους θέσεις και δεσμεύσεις και να φανούν μπροστάρηδες όπως και στα άλλα μέρη της Ελλάδος στην προάσπιση της δημόσιας περιουσίας και των συμφερόντων του Ροδιακού Λαού.
Συμπαραστάτες σε αυτή την προσπάθεια είναι: το Εργατικό Κέντρο Ρόδου και το Ροδιακό Δίκτυο Υπεράσπισης και Δίκαιης Διαχείρισης της Δημόσιας Περιουσίας.
Σας ευχαριστούμε θερμά!!!

Με ευθύνη το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας

Φώτης Λουλουδάκης Κων/νος Γραμμάτικας

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου