Τοπικές Ειδήσεις

Ο Γιάννης Πάππου του Δημητρίου υποψήφιος στις εκλογές του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου

Μεταξύ 15 Νοεμβρίου και 15 Δεκεμβρίου 2022 θα διεξαχθούν οι εκλογές για την ανάδειξη των νέων διοικήσεων των Επιμελητηρίων σύμφωνα με τροπολογία που κατέθεσε το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων.
Η θητεία των εκλεγμένων οργάνων διοίκησης των Επιμελητηρίων παρατείνεται μέχρι τις επόμενες εκλογές ενώ στις επικείμενες εκλογές ο σημερινός πρόεδρος κ. Γιάννης Πάππου του Γεωργίου δεν μπορεί να θέσει υποψηφιότητα γιατί έχει συμπληρώσει ήδη δύο θητείες και δεν επιτρέπεται τρίτη.
Πιο συγκεκριμένα, η τροπολογία για την αναβολή των εκλογών στα Επιμελητήρια της χώρας κατά ένα έτος, όπως έχει δηλώσει ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων ‘Αδωνις Γεωργιάδης, ήταν αναγκαία καθώς “μέσα σε συνθήκες πανδημίας, το να ξεκινήσει τώρα η προεκλογική περίοδος στα εμπορικά επιμελητήρια της χώρας, είναι εντελώς παράλογο, δεν είναι αυτή η στιγμή, άρα θα έχουμε αναβολή των εκλογών για ένα έτος”.
Επίσης με την τροπολογία υπάρχει και τροποποίηση ως προς τις θητείες των προέδρων των Επιμελητηρίων.
Προβλέπεται ότι μπορεί να υπάρξει επανεκλογή προέδρου για μια φορά. Δηλαδή δύο πλήρεις θητείες.
Δεν περιλαμβάνεται και δεν προσμετράται για την εκλογή προέδρου θητεία διανυθείσα από εκλογή σε αντικατάσταση, για οποιοδήποτε λόγο, του αρχικά εκλεγμένου προέδρου, ανεξάρτητα της διάρκειας αυτής.
Κι ενώ έτσι έχουν τα πράγματα πρώτος για τις εκλογές στο Επιμελητήριο Δωδεκανήσου ανακοίνωσε την υποψηφιότητα του, ο εξάδελφος του σημερινού προέδρου Γιάννης Πάππου του Δημητρίου, αναπληρωτής συντονιστής του Μέρα25 του Γιάνη Βαρουφάκη στην Δημοτική Ενότητα Ρόδου.
Ο κ. Γιάννης Πάππου του Δημητρίου έχει ήδη ξεκινήσει επαφές με επιχειρηματίες και σχηματίσει το λογότυπο της παρατάξεως του, έχοντας και σχετικές αναρτήσεις στα social media.
Σημειώνεται ότι στην κίνηση αυτή είναι παντελώς αμέτοχος ο σημερινός πρόεδρος αλλά και τα μέλη της παρατάξεως του.

 

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

  • Πολίτης    26.09.2021 08:42

    ο σημερινός πρόεδρος του επιμελητηρίου ίσως πάει για Δήμαρχος

Σχολιασμός άρθρου