ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διαψεύδει ο Κατρούγκαλος δημοσιεύματα για μείωση 11% στις συντάξεις

news room 1 λεπτό ανάγνωση
Κατρούγκαλος

Δια­ψεύ­δει ο υπουρ­γός Εργα­σίας Γιώργος Κατρού­γκα­λος δημο­σιεύ­ματα που κάνουν λόγο για περι­κο­πές 11% στις συντά­ξεις και σημειώ­νει πως «δεν έχουν καμιά σχέση με την πραγ­μα­τι­κό­τητα ή τον προ­γραμ­μα­τι­σμό του υπουρ­γείου».

Στην ανα­κοί­νωση ο υπουρ­γός Εργα­σίας, Κοι­νω­νι­κής Ασφά­λι­σης και Κοι­νω­νι­κής Αλλη­λεγ­γύης Γιώργος Κατρού­γκα­λος ανα­φέ­ρει:

«Δημο­σιεύ­ματα που προ­α­ναγ­γέλ­λουν μειώ­σεις 11% στις συντά­ξεις άνω των 1000 ευρώ δεν έχουν καμιά σχέση με την πραγ­μα­τι­κό­τητα ή τον προ­γραμ­μα­τι­σμό του Υπουρ­γείου Εργα­σίας, Κοι­νω­νι­κής Ασφά­λι­σης και Κοι­νω­νι­κής Αλλη­λεγ­γύης .

Οι προ­τά­σεις της Επι­τρο­πής για την μεταρ­ρύθ­μιση του ασφα­λι­στι­κού δεν έχουν ακόμη παρα­δο­θεί, οπότε, προ­φα­νώς, δεν έχει κατα­στεί δυνατή η ποσο­τι­κο­ποί­ηση των συνε­πειών εφαρ­μο­γής τους και, ακόμη προ­φα­νέ­στερα, καμιά σχετική απόφαση δεν έχει ληφθεί.

Σε κάθε περί­πτωση, το Υπουρ­γείο Εργα­σίας δεν πρό­κει­ται να εφαρ­μό­σει ορι­ζό­ντιες μειώ­σεις επί των συντά­ξεων, όπως στο παρελ­θόν. Η πατρίδα μας έχει ανάγκη από ένα δίκαιο ασφα­λι­στικό σύστημα, με ομοιό­μορ­φους κανόνες για όλους, που θα εξα­σφα­λί­ζει την κοι­νω­νική ανα­δια­νομή υπέρ των μικρών και των μεσαίων εισο­δη­μά­των.

Η κυβέρ­νηση θα το κάνει πράξη».

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.