Τοπικές Ειδήσεις

Μήνυμα του υποψήφιου περιφερειάρχη κ. Μανώλη Γλυνού για την  Επέτειο της 25ης Μαρτίου

Η σημερινή Επέτειος της 25ης Μαρτίου, αποτελεί ορόσημο της σύγχρονης ιστορίας του Ελληνισμού.

Απαιτήθηκαν αμέτρητες θυσίες και απαράμιλλος ηρωισμός από τους προγόνους μας, μέχρι να κατακτήσουμε την ελευθερία, την εθνική ανεξαρτησία και να θεμελιώσουμε ένα κυρίαρχο Ελληνικό Κράτος.

Κατανοώντας τις σύγχρονες οικονομικές και εθνικές προκλήσεις, οφείλουμε σήμερα, περισσότερο παρά ποτέ,  όλοι μαζί να δημιουργήσουμε ένα εθνικά αρραγές μέτωπο.

Ο ελληνικός λαός έχει αποδείξει ότι ενωμένος μπορεί να αντιμετωπίσει κάθε αντιξοότητα αποτρέποντας επεκτατικές βλέψεις και επιβουλές.

Από την πλευρά μας οι νησιώτες κάτοικοι του Νοτίου Αιγαίου με την παρουσία μας και την οικονομική μας δραστηριότητα σε ξηρά και θάλασσα, επιβεβαιώνουμε τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας.

Αυτή η ιερή αποστολή των νησιωτών σε αντίξοες συνθήκες πρέπει να αναγνωριστεί από το αθηνοκεντρικό κράτος όσο το δυνατόν συντομότερα.

Ως «Συμμαχία Νοτίου» απαιτούμε και δεν επαιτούμε να υλοποιηθούν άμεσα στοχευμένες και ουσιαστικότερες πολιτικές περιφερειακής ανάπτυξης, ειδικά για το Νότιο Αιγαίο.

Δεν πρόκειται μόνο για προάσπιση των συμφερόντων των νησιωτών αλλά για επιτακτική εθνική ανάγκη που οφείλουν όλες οι κυβερνήσεις να κατανοήσουν, διότι τα νησιά και ο θαλάσσιος χώρος του Αιγαίου αποτελούν τους δύο πνεύμονες της ηπειρωτικής χώρας.

Από το Γραφείο Τύπου

 

 

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου