Ειδήσεις

Εκμεταλλεύονται τα ΑΜΕΑ με αθρόες «βραβεύσεις»

Να σταματήσει η εκμετάλλευση των ΑΜΕΑ με τις αθρόες «βραβεύσεις» ζητά με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Ατόμων με Αναπηρίες, της επαρχίας Ρόδου.
Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:
Δυστυχώς το τελευταίο καιρό παρατηρούμε «Βραβεύσεις», «Συνεστιάσεις», «Τιμές» προς άτομα με αναπηρία από φορείς ή μεμονωμένα άτομα.
Αναρωτιόμαστε ποιος ο πραγματικός λόγος της βράβευσης;

Επειδή είναι ανάπηρος/η; Η αναπηρία είναι λόγος Θαυμασμού; Ηρωισμού;
ΟΧΙ δεν είναι ούτε ηρωισμός ούτε αντικείμενο θαυμασμού η αναπηρία.

Είναι όμως λόγος οίκτου «φιλανθρωπίας» και σίγουρα εκμετάλλευσης για προβολή και δήθεν κοινωνική ευαισθησία για άλλους λόγους άσχετους με τα άτομα με αναπηρία.
Βραβεύονται τα άτομα με αναπηρία την ώρα που βιώνουν καθημερινά τις δυσκολίες της πρόσβασης, της εκπαίδευσης, της εργασίας, της διασκέδασης, της μειώσεις μισθών και συντάξεων, παροχών υγείας, την κατάργηση του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. την καθυστέρηση των επιτροπών του Κ.Ε.Π.Α.
Κατά τα άλλα η Βουλή των Ελλήνων ψήφισε ομόφωνα τους πρότυπους κανόνες του Ο.Η.Ε για τα ίσα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία.
Θα βραβεύαμε εμείς, τα άτομα με αναπηρία, τους φορείς που έμπρακτα από όποια θέση και αν βρίσκονται, θα συνέβαλαν στην επίλυση των πραγματικών προβλημάτων των ατόμων με αναπηρία.

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!! ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΖΗΔΙΑΝΑΚΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ
Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΧΩΡΑΦΙΤΗΣ ΒΕΝΙΖΑΛΟΣ

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου