ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΚΟΛΟΣΣΑΡΑ και στην Πάτρα!

Μάκης Δούβαλης 1 λεπτό ανάγνωση
ΚΟΛΟΣΣΟΣ

Μπο­ρεί να λένε για τους «φρου­ρούς της Αχα­ΐ­ας», αλλά οι Κο­λοσ­σοί της Ρόδου τους πήραν τα κλει­διά και άλω­σαν το κά­στρο τους! Η ομάδα του Άρη Λυ­κο­γιάν­νη έγρα­ψε τη δική της ξε­χω­ρι­στή ιστο­ρία και παί­ζο­ντας εκ­πλη­κτι­κή άμυνα, κέρ­δι­σε για πρώτη φορά στην Πε­ρι­βό­λα τον το­πι­κό Απόλ­λω­να με 74-58. Ο ΚΟ­ΛΟΣ­ΣΟΣ πέ­τυ­χε τη δεύ­τε­ρη συ­νε­χό­με­νη νίκη του και δεί­χνει ότι για μία ακόμη χρο­νιά μπο­ρεί να ξε­κι­νά­ει με πρώτο στόχο την πα­ρα­μο­νή αλλά και πάλι θα βρε­θεί στα υψη­λό­τε­ρα στρώ­μα­τα του βαθ­μο­λο­γι­κού πί­να­κα της Basket League. Με κο­ρυ­φαί­ους τους Λα­ρεν­τζά­κη, Μα­νω­λό­που­λο, Αχό­νεν και Λιού­ις οι Ρο­δί­τες δεν έδω­σαν το πα­ρα­μι­κρό δι­καί­ω­μα στον Απόλ­λω­να Πά­τρας να πι­στέ­ψει ότι θα μπο­ρού­σε να φύγει νι­κη­τής. Με πολύ καλή άμυνα, καλό passing game και πάνω απ’ όλα με κα­θα­ρό μυαλό, ο Κο­λοσ­σός κα­τά­φε­ρε να κάνει το «διπλό» σε μία έδρα, από την οποία πάντα έφευ­γε με σκυμ­μέ­νο το κε­φά­λι. Εί­πα­με, όμως οι πα­ρα­δό­σεις είναι για να σπάνε, κι αυτή η ομάδα χρόνο με το χρόνο μας εκ­πλήσ­σει ολο­έ­να και πε­ρισ­σό­τε­ρο.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ… ΚΟ­ΛΟΣ­ΣΟΣ!

Σαν τη… γάτα με το πο­ντί­κι έπαι­ξε ο Κο­λοσ­σός τον Απόλ­λω­να Πά­τρας στο α’ ημί­χρο­νο. «Μα­ε­στρι­κά» δια­βα­σμέ­νος ο Άρης Λυ­κο­γιάν­νης έστη­σε εξαι­ρε­τι­κά την ομάδα του, η οποία ήταν από­λυ­τα κυ­ρί­αρ­χη στην Πε­ρι­βό­λα. Με τον Γιαν­νού­λη Λα­ρεν­τζά­κη να κάνει εκρη­κτι­κό ξε­κί­νη­μα και τον Σω­τή­ρη Μα­νω­λό­που­λο να σι­γο­ντά­ρει στο β’ δε­κά­λε­πτο, οι «θα­λασ­σί» κα­τά­φε­ραν όχι μόνο να έχουν το προ­βά­δι­σμα στο σκορ, αλλά να «χτί­σουν» και δι­ψή­φια δια­φο­ρά (29-40). Οι Ρο­δί­τες ήταν αυτοί που έπια­σαν στον ύπνο τον Απόλ­λω­να στην Πάτρα και με επτά πό­ντους του Λα­ρεν­τζά­κη, προη­γή­θη­καν 2-9 στο 3’. Παρά την απά­ντη­ση του Αθα­να­σού­λα με τρί­πο­ντο, ο Κο­λοσ­σός είχε τον τρόπο και με τρί­πο­ντη «βόμβα» του Μα­νω­λό­που­λου έκανε το σκορ 5-15 (6’). Οι Αχαιοί απά­ντη­σαν με δύο συ­νε­χό­με­να τρί­πο­ντα από τους Μέιερ και Βερ­γί­νη και μεί­ω­σαν σε 11-15, αλλά σ’ ένα κρί­σι­μο χρο­νι­κά ση­μείο οι «θα­λασ­σί» πέ­τυ­χαν γκολ-φάουλ με τον Λιού­ις και δί­πο­ντο με τον Λα­ρεν­τζά­κη με απο­τέ­λε­σμα το σκορ να γίνει 11-20 (9’) και το α’ δε­κά­λε­πτο να τε­λειώ­σει με δί­πο­ντο του Βερ­γί­νη (13-20).

Η συ­νέ­χεια ήταν επί­σης καλή για τους «θα­λασ­σί»… Με τον Φιν­λαν­δό Ρουπ Αχό­νεν να παίρ­νει το όπλο του το σκορ έγινε 13-25 (13’), με τους Πα­τρι­νούς να απα­ντούν με τρί­πο­ντα και να μειώ­νουν σε 16-25 και 19-28 (15’)… ο Κο­λοσ­σός μά­λι­στα είχε λύ­σεις, ακόμη και όταν ένιω­σε ότι απει­λεί­ται, με τον Πά­μπλαντ να ρο­κα­νί­ζει τη δια­φο­ρά στο -6 (25-31 στο 17’)… Λα­ρεν­τζά­κης, Λί­ντεν και Ρέ­λε­φορντ σή­κω­σαν στις πλά­τες τους, τον Κο­λοσ­σό και με σερί 4-9, οι Ρο­δί­τες έκλει­σαν το ημί­χρο­νο με +11 (29-40), έχο­ντας τον από­λυ­το έλεγ­χο του αγώνα στην Πε­ρι­βό­λα.

Στην «επα­νά­λη­ψη» εύ­λο­γα, η ομάδα του Πα­πα­χα­τζή μπήκε πιο δυ­να­μι­κά, θέ­λο­ντας να βελ­τιώ­σει την ει­κό­να της. Αυτό έγινε από την άμυνα αλλά και από τον επι­θε­τι­κό οί­στρο του Γουντς. Ο Απόλ­λω­νας ξε­κί­νη­σε με εν­θου­σια­σμό και μεί­ω­σε σε 35-40, αλλά αρ­χι­κά ο Μα­νω­λό­που­λος και στη συ­νέ­χεια οι Μακ Γκι και Λιού­ις επα­νέ­φε­ραν την… τάξη για τους Ρο­δί­τες που έκα­ναν το 37-47. Μά­λι­στα με τρί­πο­ντο του Λιού­ις το σκορ έγινε 39-50 (25’)… Στο ση­μείο, εκεί­νο οι Πα­τρι­νοί βρή­καν λύ­σεις και εκ­με­ταλ­λευό­με­νοι κυ­ρί­ως τη χα­λα­ρό­τη­τα του Κο­λοσ­σού, έφε­ραν το παι­χνί­δι στα μέτρα τους, μειώ­νο­ντας σε 48-50 με τρί­πο­ντο του Μέιερ. Και πάλι όμως όταν η μπάλα «έκαι­γε» ο Λα­ρεν­τζά­κης και ο Αχό­νεν με δί­πο­ντα αλλά και ο Μα­νω­λό­που­λος με 2/2 βολές δια­μόρ­φω­σαν το 48-56 του γ’ δε­κα­λέ­πτου.

Στο τε­λευ­ταίο δε­κά­λε­πτο, η ομάδα του Άρη Λυ­κο­γιάν­νη έδει­ξε χα­ρα­κτή­ρα ήταν συ­γκε­ντρω­μέ­νη και ξέ­φυ­γε αρ­χι­κά με 48-58 και στη συ­νέ­χεια με τρί­πο­ντο του Λιού­ις 51-63 (35’). Μά­λι­στα η ψα­λί­δα άνοι­ξε στο +17 (52-69) για τον Κο­λοσ­σό, που έκανε ότι ήθελε μέσα στο παρκέ… Η μέ­γι­στη τιμή ήταν το +20 (54-74) για τον Κο­λοσ­σό, που κέρ­δι­σε πιο εύ­κο­λα απ’ ότι θα πε­ρί­με­νε σε μία πα­ρα­δο­σια­κά κακή έδρα για τη ρο­δί­τι­κη ομάδα. Οι γη­πε­δού­χοι έμοια­ζαν να τα έχουν χα­μέ­να, ο Κο­λοσ­σός είχε λύ­σεις από πολ­λούς παί­κτες, έπαι­ξε εκ­πλη­κτι­κή άμυνα και τε­λι­κά κα­τά­φε­ρε να φύγει νι­κη­τής για πρώτη φορά στην ιστο­ρία του από την έδρα του Απόλ­λω­να. Παρά τις αλ­λα­γές που έγι­ναν ο Κο­λοσ­σός δεί­χνει και πάλι να δη­μιουρ­γεί προ­βλή­μα­τα σε όλους τους αντι­πά­λους του και η νέα ομάδα φέρ­νει ξανά τη σφρα­γί­δα του Άρη Λυ­κο­γιάν­νη. Με 10/23 τρί­πο­ντα και 43%, αλλά παί­ζο­ντας κυ­ρί­ως εξαι­ρε­τι­κή άμυνα, ο Κο­λοσ­σός πέ­τυ­χε την πρώτη εκτός έδρας νίκη του, ενώ για τον Απόλ­λω­να Πά­τρας πα­ρελ­θόν θα πρέ­πει να θε­ω­ρεί­ται ο Θα­νά­σης Πα­πα­χα­τζής, αφού οι Αχαιοί γνώ­ρι­σαν τη δεύ­τε­ρη συ­νε­χό­με­νη ήττα τους.

Τα δε­κά­λε­πτα ήταν: 13-20, 29-40(ημ.), 48-56, 58-74

Διαι­τη­τές: Σχι­νάς- Πα­πα­πέ­τρου- Θε­ο­νάς

ΑΠΟΛ­ΛΩΝ ΠΑ­ΤΡΑΣ (Πα­πα­χα­τζής): Αρ­γυ­ρό­που­λος, Βερ­γί­νης 7(1), Αθα­να­σού­λας 5(1), Πάλ­μπλαντ 8(2), Καπ 4, Ντάν­καν 6(1), Μέιερ 10(2), Πέρι, Νι­κο­λό­που­λος 4, Γουντς 14.

ΚΟ­ΛΟΣ­ΣΟΣ ΡΟΔΟΥ (Λυ­κο­γιάν­νης): Λα­ρεν­τζά­κης 20(2), Μα­νω­λό­που­λος 13(3), Ντέι­βις 2, Γε­ωρ­γαλ­λής, Λί­ντεν 5(1), Ρέ­λε­φορντ 3(1), Αχό­νεν 11(1), Μακ Γκι 9, Λιού­ις 11(2).

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.