Ειδήσεις

Μητσοτάκης προς ομογενείς επιχειρηματίες: Γίνετε κομμάτι του ελληνικού success story

Κάλεσμα στην ομογένεια «να γίνει κομμάτι του ελληνικού success story» απηύθυνε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την ομιλία του στην δεξίωση που παρέθεσε προς τιμήν του η «Ελληνική Πρωτοβουλία» (Hellenic Initiative) σε αίθουσα εκδηλώσεων γνωστής Λέσχης, στην καρδιά του Μανχάτταν.

Eκ μέρους της “Ελληνικής Πρωτοβουλίας”, μίλησε ο Γιώργος Στάμας (George Stamas), ο οποίος αναφέρθηκε στους στόχους και την αποστολή του οργανισμού, ενώ ο πρόεδρος, Ανδρέας Λιβέρης (Andrew Liveris) έπλεξε το εγκώμιο του κ. Μητσοτάκη και του κυβερνητικού έργου των τελευταίων δυο ετών, τονίζοντας ότι «αντιλαμβάνεται τον σημερινό κόσμο», αναφορικά με την διαμόρφωση του κατάλληλου πλαισίου για την επιχειρηματικότητα και τις επενδύσεις.

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός, στην πρώτη του ανοικτή επαφή με την ελληνοαμερικανική ομογένεια μετά την επίσκεψή του για την συνάντηση με τον πρώην πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ, τον Ιανουάριο του 2020, έκανε μια αναδρομή στους 26 μήνες από την ανάληψη της Πρωθυπουργίας, τονίζοντας ότι κατά το μεγαλύτερο διάστημα η Κυβέρνησή του κρίθηκε να αντιμετωπίσει σημαντικές κρίσεις, όπως αυτήν της πανδημίας της COVID-19, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για τον τρόπο με τον οποίο στάθηκε η χώρα.

«Βρίσκομαι στην εξουσία 26 μήνες, οι 19 εκ των οποίων ήταν μήνες διαχείρισης σοβαρών κρίσεων, όπως αυτή του COVID, που αντιμετώπισαν πολλές Κυβερνήσεις στον κόσμο. Θεωρώ ότι κάναμε καλύτερη δουλειά απ ́ό,τι πολλοί περίμεναν, εμπιστευθήκαμε την επιστήμη και επικοινωνήσαμε το μήνυμα όπως έπρεπε. Είχαμε προκλήσεις με το μεταναστευτικό, προκλήσεις και από την Τουρκία και γενικότερα μια δύσκολη χρονιά πέρυσι. Παρόλα αυτά μεριμνούμε για να εκπληρώσουμε τις υποσχέσεις μας, στοχεύοντας σε μια βιώσιμη ανάπτυξη, μια ανάπτυξη για όλους, μια ανάπτυξη που δεν θα επαναλαμβάνει τα λάθη του παρελθόντος, με τις υπερβολικά μεγάλες δαπάνες. Επενδύουμε στην καινοτομία και τις εξαγωγές. Μέχρι τώρα πιστεύω ότι τα αποτελέσματα υποστηρίζουν αυτό που θέλαμε να καταφέρουμε», ήταν, σύμφωνα με το ekirikas το περιεχόμενο της τοποθέτησης του κ. Μητσοτάκη.

Επιπλέον, ο πρωθυπουργός στάθηκε στο επενδυτικό ενδιαφέρον για την Ελλάδα, το γεγονός ότι η χώρα απέκτησε την δυνατότητα δανεισμού με χαμηλό επιτόκιο έπειτα από τα δύσκολα χρόνια της κρίσης, μιλώντας για «αντιστροφή» του brain drain.

«Έχουμε ξεχωριστούς ανθρώπους στην Ελλάδα, νέους ανθρώπους που είναι μορφωμένοι αλλά και μια διασπορά που ενδιαφέρεται. Μιλούσαμε για τους Έλληνες που έφυγαν από την Ελλάδα επειδή δεν υπήρχαν δουλειές, πλέον βλέπουμε το αντίστροφο, τους νέους που έφυγαν από την Ελλάδα την τελευταία δεκαετία να θέλουν να επιστρέψουν και να συνδέσουν το μέλλον τους με το μέλλον της χώρας. Αυτό μας δίνει κουράγιο για να συνεχίσουμε σε αυτόν τον δρόμο», πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος έκανε ειδική αναφορά στις ελληνοαμερικανικές σχέσεις και τον γεωστρατηγικό ρόλο της Ελλάδας.

«Η Ελλάδα ισχυροποιείται οικονομικά και γεωπολιτικά. Έχουμε ένα δίκτυο ισχυρών συμμάχων. Είμαστε υπερήφανοι που οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις είναι στο καλύτερο σημείο των τελευταίων ετών, που οι ΗΠΑ αναγνωρίζουν στο πρόσωπο της Ελλάδας έναν σημαντικό σύμμαχο, με τον οποίο όχι μόνο έχουν κοινά συμφέροντα αλλά και κοινές αξίες. Μην ξεχνάμε ότι η Αμερικανική Επανάσταση ενέπνευσε την Ελληνική», τόνισε ο Πρωθυπουργός, ο οποίος καταλήγοντας έπλεξε το εγκώμιο της ελληνοαμερικανικής ομογένειας.

«Είμαι υπερήφανος κι εγώ που η διασπορά αισθάνεται υπερήφανη για την χώρα μας. Για πρώτη φορά βλέπουμε αυτό το ενδιαφέρον από την Διασπορά και θέλω να γίνετε κομμάτι αυτού. Θέλω να σας ευχαριστήσω που είστε εδώ, που πιστεύετε στο μέλλον της Ελλάδας, αλλά και όλους όσοι ήταν ενεργοί στην Ελληνική Πρωτοβουλία», κατέληξε ο κ. Μητσοτάκης.

Στην εκδήλωση έδωσαν το «παρών», μεταξύ άλλων, ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, η Πρέσβης της Ελλάδας στην Ουάσιγκτον, Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου, ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, Δρ. Κωνσταντίνος Κούτρας, ο Πρόξενος Κωνσταντίνος Παπαγεωργίου, ο επιχειρηματίας Μιχάλης Ψαρός, η εκδότρια της αγγλόφωνης εφημερίδας του “Ε.Κ.”, Βανέσσα Διαματάρη, ο επικεφαλής της ALMA Bank, Ευστάθιος Βαλλιώτης, η πρόεδρος της Atlantic Bank, Νάνσυ Παπαϊωάννου, ο πρόεδρος του Ελληνικου Ιατρικού Συλλόγου Νέας Υόρκης, Παναγιώτης Μανώλας και άλλα γνωστά στελέχη της ομογένειας.

Να σημειωθεί πως ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, Ελπιδοφόρος, δεν έδωσε το παρών στην εκδήλωση.

Πηγή: Reporter.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου