Αθλητικά

Γιώργος Νικητιάδης: «Μένω άναυδος με την νέα απόφαση της Ε.Ε.Α. σε βάρος της Ρόδου»

Με αφορμή την νέα απόφαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού να μην χορηγήσει πιστοποιητικό συμμετοχής στο πρωτάθλημα της Super League 2 ΠΑΕ Ρόδος ( η Ε.Ε.Α. απέρριψε την «αίτηση θεραπείας» του συλλόγου), ο τ. υφυπουργός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Τουρισμού Γιώργος Νικητιάδης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
«Μένω άναυδος με τον τρόπο που αποφασίζει η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού και το μένος που μοιάζει να την διακατέχει σε βάρος της ΠΑΕ Ρόδου. Την ίδια ώρα που η ΠΑΕ Ρόδου, έχει αποκαταστήσει πλήρως την τυπική αμέλεια που υπάρχει στα έγγραφά της δέχεται εκ νέου την αδιαφορία και το μένος της Επιτροπής, και ταυτοχρόνως, το ίδιο Όργανο, αποφασίζει για πολύ βαρύτερο παράπτωμα όπως αυτό της εκπρόθεσμης αύξησης του Μετοχικού Κεφαλαίου, να δεχτεί στο επαγγελματικό πρωτάθλημα την ομάδα του Ηρόδοτου. Δύο μέτρα και δύο σταθμά στην κλασικότερη έκφρασή τους.
Η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού είναι προφανές ότι γράφει στα παλαιότερα των υποδημάτων της την προσωρινή διαταγή του Διοικητικού Εφετείου που διατάσσει τη συμμετοχή της ΠΑΕ Ρόδου στην κλήρωση του επαγγελματικού πρωταθλήματος και ταυτοχρόνως αγνοεί επιδεικτικά την παγίως καταχωρημένη στο ευρωπαϊκό δικαιικό σύστημα Αρχή της Αναλογικότητας.
Πώς μπορεί κάποιος να μην αναρωτιέται αν όλα αυτά έχουν σχέση με το γεγονός ότι ο αρμόδιος υφυπουργός Αθλητισμού κ. Αυγενάκης είναι Κρητικός και προφανώς φανατικός υποστηρικτής του Ηροδότου ενώ ταυτοχρόνως η πολιτικώς κυρίαρχοι δεξιοί πολιτικοί της Ρόδου ευρίσκονται σε διαρκή αντιπαράθεση με τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ρόδος;
Τελικός μήπως το κρίσιμο ερώτημα είναι εάν ο αθλητισμός μας έγινε κράτος της Κρήτης; Μήπως τελικός πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι η Δωδεκάνησος δεν έχει πολιτική φωνή;».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου