«Συμπληρώνονται, σήμερα 24 Ιουλίου, σαράντα χρόνια από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην χώρα που τη γέννησε, την Ελλάδα.

Με την σημαντική αυτή Επέτειο, τιμούμε τους ανθρώπους που πάλεψαν κατά της Δικτατορίας αλλά και όλους όσους συνέβαλαν στην αποκατάσταση της ιστορίας στο πολίτευμα του τόπου μας, που γέννησε την μεγάλη ιδέα της Δημοκρατίας.

Μαθαίνουμε από την πολιτική ιστορία ότι η Δημοκρατία είναι το υπέρτατο αγαθό και σε ένα τέτοιο πολίτευμα δεν υπάρχουν αδιέξοδα.

Η Νέα Δημοκρατία διά του ιδρυτή της, Κωνσταντίνου Καραμανλή, που διασφάλισε την πορεία της πατρίδας και χάραξε δρόμους για την πολιτική της ιστορία μέσα στην ευρωπαϊκή οικογένεια, βρίσκεται πάλι εδώ για να αποκαταστήσει όχι μόνο την πολιτική σταθερότητα αλλά και την παραμονή στο ευρωπαϊκό περιβάλλον, και, φυσικά, να χαράξει την ουσιαστική αναπτυξιακή πολιτική του μέλλοντος.

Είμαστε εδώ για να εργαστούμε για τη Νέα Ελλάδα που θα προκύψει μετά την έξοδο από την κρίση και θα μπορέσει να αντικρίσει την οικονομική της αυτοτέλεια και να εγκαθιδρύσει την θέση της μέσα στο διεθνές πολιτικό και αναπτυξιακό περιβάλλον.

Σήμερα, απαντάμε σε κείνους όσοι επιχειρούν να επαναφέρουν τον φασισμό αλλά και σε κείνους που ονειρεύονται α-ναρχία μέσα στον τόπο της Δημοκρατίας.

Οι Έλληνες απέδειξαν ότι είναι βαθιά δημοκράτες και ξέρουν να αντιμετωπίζουν ενωμένοι τα προβλήματα, μακριά από λαϊκισμούς, ψεύτικες υποσχέσεις και αντι-δημοκρατικές τρομοκρατικές αντιλήψεις.

Μπορούμε να τα καταφέρουμε. Και θα τα καταφέρουμε».

Παππάς Κ. Ιωάννης

τ.βουλευτής Δωδεκανήσου, μέλος Πολιτικής Επιτροπής ΝΔ, Οικονομολόγος

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ