Αθλητικά

Έγινε το πρώτο βήμα για την οργανωμένη εκγύμναση των διαιτητών

Τη σωστή εκγύμναση των διαιτητών μέσα σ’ ένα οργανωμένο πλαίσιο προσπαθεί να δρομολογήσει η ΚΕΔ/ΕΠΟ, η οποία διοργάνωσε το περασμένο σαββατοκύριακο διαδικτυακό σεμινάριο για τους γυμναστές που υπέδειξαν οι κατά τόπους ΕΠΣΔ.
Για λογαριασμό της Ένωσης Δωδεκανήσου συμμετείχε ο Δημήτρης Γκάιδας, ο οποίος περιμένει πλέον την οριστική αποσαφήνιση, στο περιθώριο του νέου σεμιναρίου που προγραμματίζεται για το προσεχές καλοκαίρι, του πλαισίου και των όρων, με τους οποίους θα κληθεί να εργαστεί με τους διαιτητές και τους βοηθούς την επόμενη αγωνιστική περίοδο.
Επί του θέματος, η ΕΠΟ εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:
«Η ΚΕΔ, σε συνεργασία με την Ακαδημία Διαιτησίας και τον Εθνικό Εκπαιδευτή Φυσικής Κατάστασης Αξιωματούχων Αγώνα κ. Βασίλη Λώλη, οργάνωσε το διήμερο 20-21.02.2021 διαδικτυακό σεμινάριο στο οποίο συμμετείχαν Υπεύθυνοι Φυσικής Κατάστασης Διαιτητών και Βοηθών Διαιτητών, όπως αυτοί προτάθηκαν από όλες τις Επιτροπές Διαιτησίας των ΕΠΣ της Ε.Π.Ο.
Κύριος στόχος του σεμιναρίου ήταν να δοθούν οι βασικές κατευθύνσεις για την οργάνωση και τη λειτουργία του υπό διαμόρφωση δικτύου Υπευθύνων Φυσικής Κατάστασης Αξιωματούχων Αγώνα ανά ΕΠΣ, το οποίο θα συντονίζεται σε κεντρικό επίπεδο από την Εθνικό Εκπαιδευτή Φυσικής Κατάστασης και την ΚΕΔ.
Επιπροσθέτως, στο σεμινάριο παρουσιάστηκαν σύγχρονες τάσεις στην προπόνηση Διαιτητών και Βοηθών Διαιτητών, ενώ αναλύθηκαν και οι διαδικασίες αξιολόγησης των fitness test ανά κατηγορία.
Ταυτόχρονα, υπήρξε ανατροφοδότηση από όλους τους συμμετέχοντες σχετικά με τα ειδικά χαρακτηριστικά που επικρατούν ανά περιφέρεια σε επίπεδο οργάνωσης και δομών.
Το σεμινάριο είχε συνολική διάρκεια 8 ώρες και το παρακολούθησαν 50 άτομα».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου