ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στο πάρκο του “Θέρμαι” το χριστουγεννιάτικο χωριό

news room 1 λεπτό ανάγνωση
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

Πολ­λές εκ­πλή­ξεις επι­φυ­λάσ­σει ο Δήμος Ρόδου στους συν­δη­μό­τες μας, για την πε­ρί­ο­δο των εορ­τών. Αυτό τό­νι­σε σε δη­λώ­σεις που έκανε στους δη­μο­σιο­γρά­φους, ο πρό­ε­δρος των ορ­γα­νι­σμών ΔΟΠΑΡ & ΔΕΡΜ ΑΕ κ. Αλέ­ξαν­δρος Κο­λιά­δης.

Πιο συ­γκε­κρι­μέ­να δή­λω­σε τα εξής:

«Φέτος, το Χρι­στου­γεν­νιά­τι­κο Χωριό θα στη­θεί στο πάρκο του ΘΕΡ­ΜΑΙ –στην καρ­διά της πόλης της Ρόδου. (σημ.: σχε­τι­κά έγρα­ψε την Κυ­ρια­κή η «δ»). Η επι­λο­γή έγινε μετά από πολλή σκέψη. Θε­ω­ρού­με ότι είναι ένας χώρος ο οποί­ος δεν έχει αξιο­ποι­η­θεί όπως πρέ­πει –μάλ­λον έχει πα­ρα­με­λη­θεί εδώ και αρ­κε­τά χρό­νια. Η ει­κό­να του δεν είναι αρ­μό­ζου­σα ει­δι­κά επει­δή βρί­σκε­ται στην καρ­διά της πόλης μας. Απώ­τε­ρος στό­χος της δη­μο­τι­κής αρχής, είναι να δη­μιουρ­γη­θεί εκεί ένα πο­λι­τι­στι­κό κέ­ντρο (έστω και υπαί­θριο) το οποίο στο προ­σε­χές μέλ­λον μπο­ρεί να αξιο­ποιεί­ται για να κά­νου­με διά­φο­ρες πο­λι­τι­κές εκ­δη­λώ­σεις, πα­ρα­στά­σεις, θέ­α­τρο και άλλες μορ­φές τέ­χνης. Συ­νε­πώς, με την από­φα­ση να γίνει το Χρι­στου­γεν­νιά­τι­κο Χωριό στο ΘΕΡ­ΜΑΙ θεωρώ ότι κα­τα­φέ­ρα­με να πε­τύ­χου­με δύο στό­χους: α. την αξιο­ποί­η­ση του χώρου και β. να ανα­κα­λύ­ψου­με ξανά όλοι οι Ρο­δί­τες, έναν πολύ όμορ­φο χώρο στο κέ­ντρο της πόλης μας. Η προ­ε­τοι­μα­σία έχει ξε­κι­νή­σει αν και θέλει πάρα πολλή δου­λειά το όλο εγ­χεί­ρη­μα. Ωστό­σο, πρέ­πει να κά­νου­με επι­λο­γές που απαι­τούν τόλμη και ρίσκο».

Όπως ανέ­φε­ρε ο κ. Κο­λιά­δης, το Χρι­στου­γεν­νιά­τι­κο Χωριό στο πάρκο του ΘΕΡ­ΜΑΙ θα ανοί­ξει τις πύλες του στο κοινό, στις 15 Δε­κεμ­βρί­ου 2022 και θα μεί­νει ανοι­χτό έως τις 8 Ια­νουα­ρί­ου 2023:

«Σκο­πός του ΔΟΠΑΡ είναι τα γνω­στά σε όλους μας ‘σπι­τά­κια’ που το­πο­θε­τού­νται κάθε χρόνο με τα διά­φο­ρα προ­ϊ­ό­ντα πώ­λη­σης, να μην βρί­σκο­νται μέσα στο χωριό αλλά στον κε­ντρι­κό δρόμο (μπρο­στά από το κτή­ριο του ΘΕΡ­ΜΑΙ) ώστε να είναι θε­μα­τι­κό και να προ­σεγ­γί­ζει τα μικρά παι­διά.

Θέ­λου­με αυτά τα Χρι­στού­γεν­να, τα παι­διά να βιώ­σουν τις γιορ­τές όπως κι εμείς στο πα­ρελ­θόν, με δώρα, αγάπη και χαρά και όχι να δυ­σκο­λεύ­ο­νται οι γο­νείς, οι κη­δε­μό­νες και οι παπ­πού­δες να πη­γαί­νουν τα παι­διά σε μέρη που είναι πο­λυ­έ­ξο­δα. Έχου­με την αρωγή δια­φό­ρων φο­ρέ­ων, θα υπάρ­χουν πολ­λές θε­μα­τι­κές εκ­δη­λώ­σεις αλλά και ποι­κι­λία για να απα­σχο­λού­νται και να ψυ­χα­γω­γού­νται τα παι­διά (από το από­γευ­μα έως και τις 9μ.μ. οπότε θα γί­νο­νται συ­ναυ­λί­ες και άλλες εκ­δη­λώ­σεις).

Για τις συ­ναυ­λί­ες και οι δρά­σεις θα δώ­σου­με ιδιαί­τε­ρο βάρος στους ντό­πιους καλ­λι­τέ­χνες μας, οι οποί­οι είναι εξαι­ρε­τι­κοί».

*Οι συ­ναυ­λί­ες θα ξε­κι­νή­σουν στις 18 Δε­κεμ­βρί­ου 2022 με μια συ­ναυ­λία του Stavento και Ήβη Αδά­μου ενώ θα υπάρ­χει το γνω­στό πα­γο­δρό­μιο, τα σπι­τά­κια και πολ­λές δρά­σεις χωρίς οι­κο­νο­μι­κή επι­βά­ρυν­ση. «Θέ­λου­με να παι­χνί­δια που έχουν στα σπί­τια τους τα παι­διά και δεν τα χρη­σι­μο­ποιούν (αλλά είναι σε καλή κα­τά­στα­ση), να μας τα φέρ­νουν και να τα δω­ρί­σου­με σε παι­διά που δεν έχουν την δυ­να­τό­τη­τα να αγο­ρά­σουν. Αυτό είναι το νόημα των Χρι­στου­γέν­νων…», κα­τέ­λη­ξε ο κ. Κο­λιά­δης.

Ανά­λο­γες εκ­δη­λώ­σεις θα γί­νουν και στις Πηγές Καλ­λι­θέ­ας αλλά μόνον μέσα σε οκτώ ημέ­ρες.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Προσθέστε ένα σχόλιο

Το E-mail δεν θα δημοσιευτεί.
Πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα πεδία για την υποβολή του σχολίου.