Τοπικές Ειδήσεις

Συμπληρωματική ανάκριση σε υπόθεση σπείρας διακίνησης μεταναστών με κατηγορούμενο και λιμενικό

Ενώπιον της τακτικής Ανακρίτριας Ρόδου κλήθηκε χθες για συμπληρωματική Ανάκριση την 26η Νοεμβρίου 2021, ένας 38χρονος λιμενικός, κατηγορούμενος σε υπόθεση διακίνησης μεταναστών από εγκληματική ομάδα που εξάρθρωσε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου τον Σεπτέμβριο του 2021.
Οπως έγραψε η «δημοκρατική», η κατάθεση που έδωσε στο πλαίσιο της προνάκρισης κατόπιν έτερης οργανωμένης επιχείρησης των λιμενικών του τμήματος Ασφαλείας Ρόδου κατόπιν σχηματισμού 4 δικογραφιών στο πλαίσιο εξάθρωσης άλλης εγκληματικής οργάνωσης ένας 38χρονος Σύρος, προκάλεσε σοβαρές εξελίξεις.
Πιο συγκεκριμένα ενώ εκκρεμούσε η περαίωση της δικογραφίας για την εγκληματική οργάνωση που εξάρθρωσε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου και την 1η Οκτωβρίου 2021 είχε εκδοθεί βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ρόδου με το οποίο αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους ο 38χρονος λιμενικός, που υπηρετεί στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου κι ένας 27χρονος Αλβανός, (το Δικαστικό Συμβούλιο απεφάνθη μετά τη διαφωνία Εισαγγελέως και Ανακρίτριας για την προσωρινή κράτηση ή μη των κατηγορούμενων), σχηματίστηκαν από την 14η έως την 16η Οκτωβρίου 2021 4 συναφείς δικογραφίες μετά από έρευνα των λιμενικών για άλλο κύκλωμα διακίνησης μεταναστών. Κατηγορούμενος στις υποθέσεις κατέστησε εκ νέου εμπλεκόμενο σε κυκλώματα διακίνησης τον ίδιο λιμενικό!
Πιο συγκεκριμένα ο λιμενικός αφέθηκε ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της καταβολής χρηματικής εγγύησης ύψους 2.000 ευρώ, της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα και της εμφάνισής του δύο φορές κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα του τόπου κατοικίας του.
Είχε αρνηθεί από την πρώτη στιγμή τα όσα του αποδίδονται, ενώ υπέρ αυτού κατέθεσαν στο πλαίσιο της ανάκρισης στελέχη του λιμενικού σώματος από τη Ρόδο, συμπεριλαμβανομένων του λιμενάρχη και του υπολιμενάρχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου.
Ο Σύρος που απολογήθηκε τελευταίος στην υπόθεση του λιμενικού ενέπλεξε σε κατάθεσή του από το στάδιο της προανάκρισης λιμενικό.
Μάλιστα αναπτύσσει ισχυρισμούς που δεν διαφέρουν από εκείνους που είχαν αναπτύξει εις βάρος του λιμενικού οι συγκατηγορούμενοι του, γεγονός που έχει προκαλέσει θόρυβο στις αρχές και αναμένεται να αξιολογηθεί αρμοδίως.
Ο Σύρος μάλιστα διατείνεται ότι είχε εμπλοκή στη μεταφορά μεταναστών την 21η Σεπτεμβρίου και ότι ήταν μάρτυρας σε συνομιλία που έγινε.
Οι πληροφορίες που έδωσε ο Παλαιστίνιος συγκατηγορούμενος του λιμενικού στη δικογραφία που εξετάστηκε πρώτη, τον ήθελαν έναντι αμοιβής 50 ευρώ ανά άτομο να εξασφάλιζε την ασφαλή μεταφορά των μεταναστών μέσω διασυνδέσεών του, όπου μάθαινε για τους επικείμενους ελέγχους στις οδούς και βοηθούσε ώστε να μην υποβληθούν σε έλεγχο.
Στην κύρια ανάκριση ο Παλαιστίνιος ανασκεύασε πλήρως την απολογία του, αρνήθηκε τις κατηγορίες, λέγοντας ότι δεν τις αποδέχεται και ότι έδινε μόνο πληροφορίες στον λιμενικό για τις λαθρομεταφορές στα ελληνικά παράλια.
Τους ίδιους ισχυρισμούς αναπτύσσει και ο Σύρος ο οποίος έχει καταθέσει ήδη ως μάρτυρας στην αρχική δικογραφία.

Την υπόθεση χειρίζονται οι δικηγόροι κ.κ. Μιχάλης και Μάνος Τεχνίτης και ο κ. Άκης Δημητριάδης.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου