Ειδήσεις

Ντράγκι: «Είμαι ευγνώμων» για την συμφωνία της Ελλάδας

Σε ομιλία του σήμερα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για την συμφωνία που υπέγραψε το καλοκαίρι η Ελλάδα με τους πιστωτές της.

Χαρακτηριστικά δήλωσε ότι ο ίδιος τον περασμένο Ιούνιο είχε ζητήσει μία συνολική και δίκαιη συμφωνία για την Ελλάδα και ότι η ΕΚΤ συνέβαλε, σύμφωνα με τις διατάξεις που προβλέπονται στο νομικό πλαίσιο, για τη διαπραγμάτευση του προγράμματος.

Επίσης συμπλήρωσε ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα παρακολούθησε από κοντά την παροχή επείγουσας παροχής ρευστότητας (ELA) από την Τράπεζα της Ελλάδος σύμφωνα με τους κανόνες, λαμβάνοντας υπόψη την προοπτική της επιτυχούς ολοκλήρωσης των διαπραγματεύσεων.

Ο κος Ντράγκι εξέφρασε επίσης την πεποίθηση του ότι εάν το νέο πρόγραμμα εφαρμοστεί πλήρως τότε η Ελλάδα θα τεθεί και πάλι σε τροχιά ανάπτυξης αποκομίζοντας όλα τα οφέλη από τη συμμετοχή της στο κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα.

Καθημερινή

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου