Ρεπορτάζ

Εκτός λειτουργίας ακόμα αρκετά σχολεία στα Δωδ/νησα

Κλειστά παραμένουν ακόμη αρκετά δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία στη Ρόδο και στα υπόλοιπα νησιά της Δωδεκανήσου και των Κυκλάδων εξαιτίας των ελλείψεων σε εκπαιδευτικό προσωπικό.
Αν ολοκληρωθούν εγκαίρως οι διαδικασίες για τις προσλήψεις αναπληρωτών τότε θα καλυφθούν κάποιες κενές θέσεις σε σχολεία.
«Στις 24 Σεπτεμβρίου θα ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για τις προσλήψεις αναπληρωτών. Ευελπιστώ ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα καλυφθούν οι περισσότερες κενές θέσεις εκπαιδευτικών στα σχολεία της Δωδεκανήσου και των Κυκλάδων . Θα πρέπει να περιμένουμε λίγες ημέρες ακόμη», δήλωσε ο περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης κ. Βασίλης Καραγιάννης.
Σε ερώτηση αν θα καλυφθούν όλες οι κενές θέσεις στα σχολεία ο κ. Βασίλης Καραγιάννης δήλωσε:
«Κάνω ό,τι μπορώ αν και δεν είναι στο χέρι μου αυτό το ζήτημα. Πιέζω για να καλυφθούν τα κενά. Το ζήτημα είναι να γίνουν γρήγορα τώρα πλέον κάποια πράγματα. Από εδώ και πέρα θα πρέπει να καταλογίζονται ευθύνες. Όλο αυτό θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί».
Ο κ. Βασίλης Καραγιάννης αναφέρθηκε και στην επιμόρφωση των αναπληρωτών εκπαιδευτικών.
«Θα δημιουργήσουμε επιμορφωτικά κέντρα σε Ρόδο, Κω, Κάλυμνο, Σύρο, Νάξο και Σαντορίνη. Θα παρέχουμε πρόσθετη στήριξη στους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς, που θα διοριστούν στη Ρόδο και στα άλλα νησιά της Περιφέρειας», δήλωσε ο κ. Καραγιάννης.
Ο περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης τόνισε πως θα έχει επικοινωνία σύντομα με τους δημάρχους όλων των νησιών της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.
«Θα προσπαθήσω να συνομιλήσω με τους δημάρχους όλων των νησιών και θα τους ζητήσω να στηρίξουν τους εκπαιδευτικούς που έρχονται από άλλες περιοχές της χώρας σε Δωδεκάνησα και Κυκλάδες», δήλωσε ο κ. Καραγιάννης.
Ο περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης αναφέρθηκε και στο ζήτημα της ειδικής αγωγής.
«Σημαντικό ζήτημα είναι επίσης η ειδική αγωγή. Μια κοινωνία χαρακτηρίζεται από τον τρόπο που συμπεριφέρεται στα ΑΜΕΑ. Δεν υπάρχει πιστεύω στα σχολεία μας η καλύτερη ενημέρωση για τον συγκεκριμένο τομέα με αποτέλεσμα να παραμελούνται κάποια παιδιά», δήλωσε ο κ. Καραγιάννης.
Αγώνα δρόμου διεξάγουν οι προϊστάμενοι των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ.κ. Ηλίας Βασιλειάδης και Γιάννης Παπαδομαρκάκης προκειμένου να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για την κάλυψη των κενών θέσεων εκπαιδευτικών στα σχολεία.
Στα κενά που υπάρχουν ακόμη στις θέσεις των εκπαιδευτικών αναφέρθηκε και ο πρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων κ. Γ. Γκουτζιαμάνης.
«Από τα μέσα της επόμενης εβδομάδας θα ξεκινήσει η κάλυψη των κενών θέσεων σε δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία. Την Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου, θα ανακοινωθούν οι πίνακες με τα ονόματα των αναπληρωτών εκπαιδευτικών που θα διοριστούν στην περιοχή μας. Την προσεχή Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου, θα παρουσιαστούν στις αρμόδιες διευθύνσεις και μετά θα τοποθετηθούν στις θέσεις τους», δήλωσε ο κ. Γιώργος Γκουτζιαμάνης.
Σε ερώτηση αν θα συνεχίσουν να είναι κλειστά δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία στα Δωδεκάνησα, ο κ. Γκουτζιαμάνης δήλωσε:
«Μέχρι να τοποθετηθούν οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί τα σχολεία είτε θα είναι κλειστά είτε θα υπολειτουργούν. Τουλάχιστον 30 δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία παραμένουν κλειστά. Υπάρχει μεγάλο πρόβλημα και στο βόρειο συγκρότημα της Δωδεκανήσου. Θεωρώ δύσκολο να αντιμετωπιστεί άμεσα το πρόβλημα. Δεν θα αντιμετωπιστεί το θέμα δηλαδή με τους αναπληρωτές που θα διοριστούν τώρα».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου