Τοπικές Ειδήσεις

Παραπέμπεται σε δίκη για εξακολουθητική δυσφήμιση του Γιώργου Υψηλάντη ο Μανώλης Γλυνός

Σε δίκη ενώπιον του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ρόδου παραπέμπεται με απευθείας κλήση της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Ρόδου ο κ. Μανώλης Γλυνός κατηγορούμενος για δυσφήμιση κατ’ εξακολούθηση εις βάρος του κ. Γεωργίου Υψηλάντη.
Ο διευθυντής της ΔΕΥΑΡ και υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος της παρατάξεως «Μπροστά το Νότιο Αιγαίο» με επικεφαλής τον κ. Γιώργο Χατζημάρκο, κ. Γεώργιος Υψηλάντης, είχε υποβάλει μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση κατά παντός υπευθύνου του συνδυασμού «Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου – Περιφέρεια Τεσσάρων Εποχών» και προσωπικά κατά του επικεφαλής της κ. Μανώλη Γλυνού.
Αφορμή για την υποβολή της μήνυσης αποτέλεσαν ισχυρισμοί για υπέρογκες δήθεν δαπάνες μισθοδοσίας ύψους 218.765,22 € ευρώ σύμφωνα με βίντεο σε τρολ λογαριασμό στο facebook που ανηπαρήγαγε, πλην όμως με λίγο μικρότερο ύψος, η περιφερειακή παράταξη με ανακοινώσεις της.
Αναφερόμενος στην ουσία των αναθέσεων που του έγιναν ο κ. Υψηλάντης είχε επισημάνει τα εξής:
«Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΛΟΙΠΟΝ ΕΙΝΑΙ, ότι συνήψα ως ελεύθερος επαγγελματίας με την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου (ΕΥΔ Ε.Π. Νοτίου Αιγαίου), τρεις Δημόσιες Συμβάσεις Παροχής Υπηρεσιών.
Οι συμβάσεις αυτές υλοποιήθηκαν από εμένα ως Ανάδοχο, αποτελεσματικά και εμπρόθεσμα και μου καταβλήθηκαν οι σχετικές αμοιβές.
Οι αμοιβές μου βαρύνονται εξ’ ολοκλήρου με τις αντίστοιχες ασφαλιστικές εισφορές (ΕΦΚΑ 26,95%) και τον αναλογούντα φόρο (σε κάθε πληρωμή παρακρατείται προκαταβλητέος φόρος σε ποσοστό 20% επί του τιμολογίου). Η τελευταία εξ’ αυτών των συμβάσεων, ολοκληρώθηκε στις 17/2/2019.
Έκτοτε και μέχρι σήμερα, δεν έχω καμιά επαγγελματική σχέση με την συγκεκριμένη ή οποιαδήποτε άλλη υπηρεσία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου…
Στο καθαρό εισόδημα των 27.646,45€, περιλαμβάνονται και τα έξοδά μου για την υλοποίηση της κάθε σύμβασης (δαπάνες μετακίνησης και διαμονής, κλπ). Άρα το τελικά καθαρό εισόδημα, είναι ακόμα μικρότερο.
Από πού λοιπόν προκύπτουν «τα έως τώρα εισπραχθέντα που ξεπερνούν τα 200 χιλιάδες ευρώ» της 1ης Ανακοίνωσης ή τα «διακόσιες χιλιάδες ευρώ (200.000) χωρίς το ΦΠΑ» της 2ης Ανακοίνωσης ή τέλος τα «195.436 ευρώ από τον Απρίλιο του 2016 έως τον Φεβρουάριο 2019» της 3ης Ανακοίνωσης του Γραφείου Τύπου της Παράταξης «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΤΕΣΣΑΡΩΝ ΕΠΟΧΩΝ» του υποψήφιου περιφερειάρχη κ. Εμμ. Γλυνού; Προφανώς από κανένα πραγματικό στοιχείο.
Προκύπτουν από την με πλήρη επίγνωσή τους και την απολύτως σκόπιμη και δημιουργική χάλκευση δήθεν στοιχείων, με σκοπό να δημιουργήσουν μια ψευδή εικόνα με στόχο την κατασυκοφάντησή και σπίλωσή μου και εντέλει την πολιτική απαξίωσή μου ενόψει των επικείμενων εκλογών.
Προκειμένου να διογκώσουν το ψέμα και τη συκοφαντία τους, δεν δίστασαν να προσθέσουν (σε αυτά που δήθεν πήρα από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου ) την ΑΔΑ-607Β465ΖΩ5-7ΡΩ / 20-07-2018, που αφορά σε Σύμβαση που έχω ως εξωτερικός συνεργάτης με την ΕΕΤΑΑ Α.Ε. και επιπλέον τις ΑΔΑ-7ΘΝΑ465ΖΩ5-ΣΩΑ / 14-11-2018 κα ΩΙΓΚ465ΖΩ5-43Ξ / 21-11-2018, που αφορούν τις δύο τμηματικές πληρωμές που έχουν γίνει στο πλαίσιο αυτής της σύμβασης.
Σκόπιμα δηλαδή και με δόλιο τρόπο προσπάθησαν να παρουσιάσουν ως πληρωμή μου από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, την πληρωμή μου για μια σύμβαση με εταιρεία που ουδεμία σχέση έχει με την Περιφέρεια και μάλιστα την πληρωμή διπλασιασμένη. Γνώριζαν ωστόσο πολύ καλά ότι η συγκεκριμένη εταιρεία ουδεμία σχέση έχει με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου κι επίσης πολύ καλά γνώριζαν ότι οι δύο επόμενες χρονικά πράξεις που έλαβαν ΑΔΑ αφορούσαν αποφάσεις για την τμηματική πληρωμή της σύμβασης που αφορά η πρώτη κατά χρονική προτεραιότητα πράξη που επίσης έλαβε ΑΔΑ. Εάν πράγματι τους απασχολούσε η αλήθεια και όχι η συκοφαντία, αρχικά και προ οποιασδήποτε δημοσίευσης και ανακοίνωσης θα επιζητούσαν τις εξηγήσεις από εμένα και όχι αφού προηγουμένως εξυπηρέτησαν τους δόλιους συκοφαντικούς σκοπούς τους».

Στο διατακτικό της μήνυσης του κ. Υψηλάντη αναφέρονταν τα εξής:
«ΕΠΕΙΔΗ όλοι οι ως άνω χαρακτηρισμοί και ισχυρισμοί που διατυπώνονται στις παραπάνω αναφερόμενες Ανακοινώσεις του Γραφείου Τύπου της παράταξης «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΤΕΣΣΑΡΩΝ ΕΠΟΧΩΝ» συντάσσονται είτε από τον ίδιο τον επικεφαλής της παράταξης και υποψήφιο περιφερειάρχη τον κ. Εμμανουήλ Γλυνό ή κι αν συντάσσονται από τρίτους, τυγχάνουν της απολύτου εγκρίσεώς του, άλλως δεν δημοσιοποιούνται.
ΕΠΕΙΔΗ οι ανακοινώσεις αυτές δημοσιεύτηκαν στον Τύπο (έντυπο και ηλεκτρονικό), στον οποίο έχει άμεση πρόσβαση κάθε πολίτης, με μοναδικό σκοπό και με γνώση των ψευδών γεγονότων που προωθούσαν να με συκοφαντήσουν, να προσβάλουν την τιμή και την υπόληψή μου και με απώτερο στόχο να με πλήξουν ενόψει των εκλογών.
ΕΠΕΙΔΗ το Γραφείο Τύπου της παράταξης «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΤΕΣΣΑΡΩΝ ΕΠΟΧΩΝ» και ο επικεφαλής της, κος. Εμμ. Γλυνός ειδικότερα, τελούν σε πλήρη γνώση των ψευδών και αναληθών στοιχείων που αναπαρήγαγαν με τις παραπάνω αναφερόμενες δηλώσεις-ανακοινώσεις τους.
ΕΠΕΙΔΗ οι ανωτέρω προκλητικοί και αναληθέστατοι ισχυρισμοί, που βλάπτουν καίρια την τιμή και την υπόληψή μου, στοιχειοθετούν το αδίκημα της συκοφαντικής σε βάρος μου δυσφήμισης καθόσον αυτοί που τις δημοσιοποιούν τελούν σε πλήρη γνώση της αναλήθειας τους.
ΕΠΕΙΔΗ σας προσκομίζω με την παρούσα όλα τα αναφερόμενα ως άνω αποδεικτικά στοιχεία και έγγραφα που αποδεικνύουν την τελεσθείσα σε βάρος μου συκοφαντική δυσφήμιση.
ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ
ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΦΥΛΑΞΗ ΠΑΝΤΟΣ ΝΟΜΙΜΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΜΟΥ
ΖΗΤΩ
Την κατά νόμο τιμωρία του κ. Εμμανουήλ Γλυνού ως επικεφαλής της παράταξης «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΤΕΣΣΑΡΩΝ ΕΠΟΧΩΝ» και παντός άλλου υπευθύνου για τις παραπάνω αναφερόμενες ποινικά κολάσιμες πράξεις και δηλώνω ότι παρίσταμαι ως πολιτικώς ενάγων για το ποσό των 44,00 ευρώ ως χρηματική ικανοποίηση προς αποκατάσταση της ηθικής βλάβης που υπέστην από τις άδικες και παράνομες σε βάρος μου πράξεις και με την επιφύλαξη να αξιώσω την πλήρη αποζημίωσή μου για την ίδια αιτία από τα πολιτικά δικαστήρια».
Έπειτα, τον Σεπτέμβριο 2019, η δικογραφία που σχηματίστηκε επεστράφη από την Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ρόδου στην κ. Πταισματοδίκη Ρόδου, για τη διενέργεια συμπληρωματικής προκαταρκτικής εξετάσεως. Μετά το πέρας και της συμπληρωματικής προκαταρκτικής εξέτασης καθώς και της επεξεργασίας της σχηματισθείσας δικογραφίας, τελικά ο κ. Μανώλης Γλυνός παραπέμπεται στο ακροατήριο του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ρόδου με την αποδιδόμενη σε αυτόν κατηγορία της δυσφήμισης κατ’ εξακολούθησης και αναμένεται στο επόμενο διάστημα ο ορισμός δικασίμου.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου