Την παρέμβαση του εισαγγελέα και την παραίτηση της διοικήτριας της 2ης ΥΠΕ ζητά μέσω της «δ» ο δήμαρχος της Σύμης κ. Λευτέρης Παπακαλοδούκας για το γεγονός ότι έχει μείνει ολομόναχη στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο του νησιού μια αγροτική γιατρός, η οποία καλείται να καλύψει τις ανάγκες συνολικά 6.000 ανθρώπων που βρίσκονται στη Σύμη αυτή την περίοδο.
Την Πέμπτη, προέκυψαν στη Σύμη τρία σοβαρά περιστατικά ένα εκ των οποίων αφορούσε ασθενή που υπέστη έμφραγμα ο οποίος ταξίδεψε ασυνόδευτος με σκάφος του Λιμενικού στη Ρόδο (!) καθώς η γιατρός έπρεπε να μείνει στη θέση της προκειμένου να αντιμετωπίσει τα υπόλοιπα περιστατικά.
Ο δήμαρχος της Σύμης κ. Λευτέρης Παπακαλοδούκας με δηλώσεις του στη «δ» ανέφερε ότι όπως αποδεικνύεται οι βουλευτές του νομού στους οποίους έχει απευθυνθεί είναι ανίκανοι να λύσουν το πρόβλημα, ενώ έβαλλε και κατά του συμπατριώτη του υφυπουργού κ. Νεκτάριου Σαντορινιού, λέγοντας ότι αν και είναι ενήμερος για την κατάσταση που επικρατεί στο Πολυδύναμο Ιατρείο Σύμης, δεν ενδιαφέρθηκε για την στελέχωσή του.
Όπως είπε ο κ. Παπακαλοδούκας, με την αποχώρηση των δύο άλλων γιατρών πριν από μερικές εβδομάδες, ξεκίνησε έναν… τηλεφωνικό μαραθώνιο επικοινωνώντας τόσο με τους βουλευτές του νομού όσο και με την διοικήτρια της 2ης ΥΠΕ, προκειμένου να καλυφθούν οι θέσεις που έμειναν κενές και παράλληλα να βοηθηθεί η αγροτική γιατρός που στο τελευταίο διάστημα εφημερεύει 24 ώρες το 24ωρο, λόγω των καθημερινών αναγκών.
Όπως λέει, δεν βρήκε ανταπόκριση γι αυτό και απευθύνθηκε στον αρχηγό του γενικού επιτελείου στρατού στον οποίον εξέθεσε το πρόβλημα και ήδη με εντολή του από προχθές, μετά την περιπέτεια του ασθενούς που διακομίσθηκε ασυνόδευτος στη Ρόδο, στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Σύμης βρίσκεται οπλίτης γιατρός.
«Εχουμε φτάσει στο σημείο να μιλάμε με τον αρχηγό του στρατού αντί με τους υπουργούς για να λύσουμε ένα πρόβλημα! Χάρις στον αρχηγό του στρατού, μετά την ανάγκη διακομιδής στη Ρόδο ασθενούς που υπέστη έμφραγμα αλλά δεν υπήρχε γιατρός να τον συνοδεύσει, εστάλη οπλίτης γιατρός στο Πολυδύναμο Ιατρείο της Σύμης. Πρέπει να ντρέπονται όσοι έχουν την ευθύνη γι αυτά που έγιναν την Πέμπτη, που είχαμε τρία σοβαρά περιστατικά, και είχαμε μόνο μια αγροτική γιατρό, που δεν ήξερε τι να πρωτοκοιτάξει και που περίμεναν άλλα 50 περιστατικά. Η διοικήτρια της 2ης ΥΠΕ δεν απαντούσε στα τηλεφωνήματά μου κι εγώ της έστειλα μήνυμα να παραιτηθεί και το ίδιο λέω και δημοσίως και καλώ τον εισαγγελέα να παρέμβει. Το πρόβλημα δεν είναι καινούριο προφανώς, αλλά επίσης δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο. Είναι ανίκανοι όλοι οι βουλευτές και των προηγούμενων κυβερνήσεων και οι σημερινοί, που δεν μπορούν να βρουν λύση για τη στελέχωση του Ιατρείου. Πόσω μάλλον ο σημερινός υπουργός Ναυτιλίας ο κ. Νεκτάριος Σαντορινιός, ο οποίος αφήνει την ιδιαίτερη πατρίδα του χωρίς γιατρό. Αν δεν μπορεί να δώσει λύση τώρα που ένας Συμιακός είναι υπουργός τότε τι να περιμένουμε από τους άλλους; Αυτή είναι η κατάσταση στη Σύμη, όπου βέβαια το ΦΠΑ κατά τα άλλα είναι στο 24%, χωρίς να έχουμε παροχές από την κυβέρνηση και χωρίς αυτά τα χρήματα που πληρώνουμε να είναι ανταποδοτικά για την βελτίωση της καθημερινότητάς μας. Εμείς περιμένουμε γιατρούς και περιμένουμε λύσεις και από τους βουλευτές και από την 2η ΥΠΕ που έχει την ευθύνη. Προς το παρόν την λύση μας την έδωσε ο στρατός και ευχαριστώ δημοσίως τον αρχηγό του στρατού, που ευαισθητοποιήθηκε αμέσως και μας έδωσε λύση χωρίς καθυστέρηση», δηλώνει στη «δ» ο δήμαρχος της Σύμης, σημειώνοντας πως η παρουσία του οπλίτη γιατρού δεν θα πρέπει να εφησυχάζει κανέναν από τους αρμόδιους που μεσούσης της τουριστικής περιόδου άφησαν το νησί μόνο με μια αγροτική γιατρό.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ