Στο 2o Διεθνές Κύπελλο Λουτρακίου των Προαγωνιστικών και Αγωνιστικών Κατηγοριών που έλαβε μέρος ο Υγρός Στίβος Ρόδου το τριήμερο από 15 έως 17 Ιουνίου, με τους αθλητές του να πετυχαίνουν καλούς χρόνους και πλασαρίσματα. Η σχετική ανακοίνωση του συλλόγου: «Η 9χρονη Αναστασία Περγαντή  στα 100 μ. Ελεύθερο έδειξε λίγη απειρία και παρά την αβεβαιότητά της κατάφερε πρώτα να μην ακυρωθεί και έπειτα να τερματίσει 5η, ενώ στα 50 μ. Ελεύθερο κολύμπησε όπως ξέει και με πολύ καλό και δυνατό κολύμπι κατετάγη εύτερη με καλό χρόνο και πανηγύρισε το πρώτο της μετάλλιο.

Η 10χρονη Κατερίνα Σαρή στα 50 μ. Ύπτιο κολύμπησε με… έπαρση φαβορί και το πλήρωσε τερματίζοντας τέταρτη και μετά από συζήτηση με τον προπονητή της στα 100 μ. Ύπτιο κολύμπησε όπως ξέρει και, αν και αγχωμένη και με πολλά λάθη, από την αρχή τέθηκε επικεφαλής και τερμάτισε πρώτη στο ντεμπούτο της σε επίσημους αγώνες.

Ο επίσης 10χρονος Γιώργος Παρασκευάς-Κοντού στα 50 μ. Ελεύθερο ήταν πολύ αγχωμένος και φάνηκε αυτό στην επίδοσή του τερματίζοντας 10ο , και μετά από συζήτηση με τον προπονητή και τονίζοντας την ποιότητά του έπεσε στα 100 μ. Ελεύθερο πιο άνετος και ο χρόνος του ήταν ο αναμενόμενος και η 7η θέση του συνοδεύτηκε από καλό χρόνο και αισιόδοξα μηνύματα για το μέλλον.

Ο  11χρονος Νικόλας Περγαντής στα 50 μ. Πρόσθιο στην κατηγορία 11-12 ετών κολύμπησε πολύ δυνατά και τερμάτισε 10ος (αλλά 4ος στα 11χρονα), στα  100 μ. Πρόσθιο ήταν πολύ ήρεμος και ήταν τελικά 8ος (2ος στα 11χρονα) και στα 200 μ. Μικτή Ατομική που ήταν σωστός και τεχνικά άρτιος 8ος (4ος στα 11χρονα), κάνοντας το ντεμπούτο του σε επίσημες διοργανώσεις και παρά τη δύσκολη φετινή του προετοιμασία έδειξε πολύ καλά στοιχεία για το μέλλον.

Η 11χρονη Ροδούλα Καραβόλια στα 200μ. ελεύθερο τερμάτισε 6η έχοντας καλό ρυθμό (2η στα 11χρονα), ενώ στα 200μ. Μικτής ατομικής ήταν 6η και στα 100μ. Πεταλούδα δεύτερη, πανηγυρίζοντας έξαλλα το πρώτο της μετάλλιο!

Ο 13χρονος Στέλιος Βεϊσάκης ήταν αδιαμφισβήτητα ο πιο επιτυχημένος κολυμβητής της ομάδας με εκπληκτικές βελτιώσεις χρόνων, αφού κατέβασε την επίδοση του για 2.5 δεύτερα στα 200μ. ύπτιο, 6 δεύτερα στα 100μ. Ύπτιο και 9.5 δεύτερα στα 200μ. μικτής ατομικής.

Η μεγάλη άτυχη της ομάδας ήταν η Σιμέλα Κακούλη, που υπέστη τράβηγμα στην προθέρμανση του πρώτου αγωνίσματος και δεν κατάφερε να βελτιώσει τις ήδη καλές τις επιδόσεις στα αγωνίσματα του προσθίου».

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ