Τοπικές Ειδήσεις

13η Μεσογειακή Συνάντηση Μορφολογίας στο Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών στη Ρόδο

Το Mediterranean Morphology Meeting (MMM) είναι από τα σημαντικότερα Διεθνή Συνέδρια Θεωρητικής Γλωσσολογίας, στο αντικείμενο της Μορφολογίας, το οποίο εδώ και 25 χρόνια προσελκύει ερευνητές/ήτριες από όλον τον κόσμο. Διοργανώνεται σε διετή βάση, από υψηλού κύρους Πανεπιστημιακό Ίδρυμα της Μεσογείου. Το Συνέδριο έχει, στο παρελθόν, διεξαχθεί στη Λιουμπλιάνα, Σλοβενία (2019), στη Λευκωσία, Κύπρο (2017), στη Χάιφα, Ισραήλ (2015), στο Ντουμπρόβνικ, Κροατία (2013), στο Κάλιαρι, Σαρδηνία (2011), στη Λευκωσία, Κύπρο (2009), στην Ιθάκη (2007), στη Fréjus, Γαλλία (2005), στην Κατάνια, Ιταλία (2003), στη Βαρκελώνη, Ισπανία (2001), στη Lija, Μάλτα (1991) και στη Μυτιλήνη (1997).

Η 13η Μεσογειακή Συνάντηση Μορφολογίας συνδιοργανώθηκε εφέτος, από 19 έως 22 Μαΐου, από το Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αιγαίου και την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Το Συνέδριο χαρακτηρίστηκε από μεγάλη επιτυχία, με ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες ερευνητικές εισηγήσεις. Η επιτυχία του Συνεδρίου επιβεβαιώνει τη Συνεργασία των δύο φορέων, του Τμήματος Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, που συνεργάστηκαν για άλλη μια φορά με υψηλούς στόχους, οι οποίοι επιτεύχθηκαν. Στο Συνέδριο συμμετείχαν ερευνητές και ερευνήτριες από Αυστρία, Βέλγιο, Κροατία, Τσεχία, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία, Ισραήλ, Κουβέιτ, Μεγάλη Βρετανία, Νορβηγία, Πολωνία, Σερβία, Σλοβακία, Ταϊλάνδη, Η.Π.Α. (Αριζόνα, Καλιφόρνια, Κολοράντο, Νέο Μεξικό, Γιούτα).

Θερμό καλωσόρισμα, στην έναρξη του Συνεδρίου, προσφώνησε, εκ μέρους της Περιφέρειας και του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Δωδεκανήσου, κος Χρήστος Μπάρδος, ενώ θερμούς χαιρετισμούς έστειλε ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Απασχόλησης Δωδεκανήσου, Γραμματέας του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου, κος Γιάννης Κρητικός, ο οποίος λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων, δεν μπόρεσε να παρευρεθεί.

Εκ μέρους του Πανεπιστημίου Αιγαίου, τους/τις Σύνεδρους καλωσόρισε η Aντιπρυτάνισσα Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Φοιτητικής Μέριμνας, Καθηγήτρια Ελένη Θεοδωροπούλου, ενώ η Πρυτάνισσα του Ιδρύματος, Καθηγήτρια Χρυσή Βιτσιλάκη και ο Κοσμήτορας της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών, Καθηγητής Ιωάννης Σεϊμένης, οι οποίοι λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων βρίσκονταν εκτός Ρόδου, έστειλαν τις θερμότατες ευχές τους.

Μετά τις ερευνητικές εισηγήσεις, το Συνέδριο ολοκληρώθηκε με το όμορφο δείπνο στη Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου και την εκπαιδευτική εκδρομή στη Λίνδο, που πρόσφερε η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στους/στις Σύνεδρους. Όλοι κι όλες εξέφρασαν την επιθυμία να έλθουν ξανά στη Ρόδο, όχι μόνο για εργασία αλλά και για ταξίδι αναψυχής, ώστε να γνωρίσουν περισσότερο το νησί που τους τράβηξε σε μεγάλο βαθμό το ενδιαφέρον.

Η Πρόεδρος του Τμήματος Μεσογειακών Σπουδών, Καθηγήτρια Κατερίνα Θ. Φραντζή, μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής, τονίζει πως η Δράση αυτή, για άλλη μια φορά, επισφραγίζει τον κοινό στόχο του Τμήματος Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για την πρόοδο του Τόπου μας, ο οποίος αναμφισβήτητα κερδίζει από την ουσιαστική συνεργασία των δύο Φορέων.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου