Τοπικές Ειδήσεις

Υπόμνημα Στηροκλέα προς τον Υπουργό Οικονομικών για τους Ρομά στο Κορακόνερο

Απεστάλη στην “δημοκρατική” μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, υπόμνημα προς τον Υπουργό Οικονομικών για τη στήριξη των Ρομά, από τον κ. Ευριπίδη Στηροκλέα.

Οπως αναφέρει στο μήνυμα του ο κ. Στηροκλέας:

«Από την πλευρά μας έχουμε επιβάλει σε όλα τα μέλη της ομάδας μας, να ακολουθούν πιστά τις εντολές της Κυβέρνησης, της Περιφέρεις και του Δήμου». Προσθέτει εξάλλου ότι  «έδωσε εντολή σε όλους τους Ρομά να παραμείνουν στις κατασκηνώσεις τους για να αποτραπεί αυτή η μάστιγα που αποδεκατίζει την Ευρώπη».

Στο υπόμνημα αναφέρονται τα εξής:

«Προς τον Υπουργό Οικονομικών κ.κ. Χρήστο Σταϊκούρα

 Κοιν.: 1. Περιφερειάρχη κ.κ. Γεώργιο Χατζημάρκο

  1. Δήμαρχο Ρόδου κ.κ. Αντώνιο Καμπουράκη
  2. Γεώργιο Τριάντο Αντιδήμαρχος Ρόδου, Υγείας και Κοινωνικής Πολιτικής

             Κύριε Υπουργέ,

Γνωρίζουμε όλοι μας πως η Ελλάδα αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε πολύ δύσκολη θέση. Όλοι μας βλέπουμε τις τεράστιες προσπάθειες της Κυβέρνησης και ιδιαίτερα του κ. Πρωθυπουργού για να ξεπεραστούν όλα αυτά τα δύσκολα προβλήματα που μας κατακλύζουν. Η πατρική στάση του απέναντι στα προβλήματα όλων μας είναι συγκινητική. Εμείς ήμαστε μια μικρή ομάδα Ελλήνων, που αυτή η συγκυρία έχει παρασύρει.

Κύριε Υπουργέ, εκπροσωπώ μια ομάδα Ρομά, που κατοικεί στη Ρόδο, στη περιοχή «Καρακόνερο». Η ομάδα μας αποτελείται από 58 οικογένειες και στην ουσία από 242 άτομα. Όπως είναι λογικό, και εμείς μένουμε «σπίτι» στα πλαίσια του αγώνα για τον περιορισμό της εξάπλωσης της τρομερής αυτής ασθένειας, που αποδεκατίζει τους λαούς της Ευρώπης. Όμως είναι κατανοητό ότι η ομάδα μας, δεν διαθέτει τα απαραίτητα αποθέματα για να μπορέσει να ανταπεξέλθει σε αυτή τη κατάσταση. Πρέπει να σας πούμε ότι μεταξύ των μελών των οικογενειών μας υπάρχουν και 52 ανήλικοι.

Πολύ σωστά ο Πρωθυπουργός και η Κυβέρνηση εξήγγειλε μέτρα για να καλυφθούν τα προβλήματα όλων που αναγκαστικά θα απέχουν από τις εργασίες τους. Όμως ανάμεσα σε αυτούς, που ίσως έχουν την μεγαλύτερη ανάγκη από όλους, είμαστε και εμείς. Όχι μόνο η ομάδα μας, αλλά και όλοι οι Ρομά της Ελλάδας.

Σας παρακαλούμε λοιπόν να λάβετε υπόψη σας και εμάς και να μεριμνήσετε ώστε να βοηθηθούμε στις δύσκολες αυτές στιγμές που περνά η πατρίδα μας. Πιστεύουμε ότι λύσεις υπάρχουν και για μας, ιδιαίτερα θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε τα ευρωπαϊκά κονδύλια για τους Ρομά.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων, διότι είμαστε σίγουροι για την γρήγορη επίλυση του προβλήματος μας».

 

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου