Τοπικές Ειδήσεις

Κάλεσμα σε Μουσική διαμαρτυρία από το Σύλλογο Γονέων του Μουσικού Σχολείου Ρόδου

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 23-11-2018, ΠΛ. ΚΥΠΡΟΥ, 11.30 ΠΜ

 

Αγαπητοί γονείς,

Είναι σε όλους γνωστά τα χρόνια προβλήματα των μουσικών σχολείων: ελλείψεις σε καθηγητές μουσικής, όργανα, αίθουσες κλπ, θέματα με τη σίτιση ή τη μεταφορά των μαθητών ενίοτε, μη πιστοποίηση των μουσικών γνώσεων κ.ά. Αντί όμως το υπουργείο παιδείας να μεριμνήσει για την επίλυσή τους, επιχειρεί να υποβαθμίσει τα σχολεία αυτά.

Όπως έχετε ήδη ενημερωθεί, από εμάς και τα ΜΜΕ, πρόσφατα έγινε αντιληπτό ότι το αρμόδιο υπουργείο (χωρίς καν να έχει τηρήσει την επιβεβλημένη διαδικασία της δημόσιας διαβούλευσης) σε σχέδιο νόμου για θέματα πανεπιστημίων και ακριβώς πριν αυτό εισαχθεί στη Βουλή για ψήφιση (την επόμενη εβδομάδα), πρόσθεσε διατάξεις ιδιαίτερα δυσμενείς για τα μουσικά σχολεία.

Αν και το υπουργείο διατυμπανίζει πως «Η μόνη αλλαγή… είναι η κατάργηση των Καλλιτεχνικών Επιτροπών…», στο σχέδιο νόμου άλλα διαβάζουμε. Η σημαντικότερη  αλλαγή αφορά στο σκοπό λειτουργίας τους: δεν θα παρέχουν πλέον μουσική κατάρτιση, παρά μόνο θα ενθαρρύνουν προς την κατεύθυνση αυτή. Σε συνέχεια αυτού, καταργείται η Καλλιτεχνική Επιτροπή Μουσικών Σχολείων του υπουργείου, παύει να υπάρχει αναλυτικό πρόγραμμα για τα μαθήματα μουσικής και αισθητικής παιδείας, μειώνονται οι απαιτούμενες προϋποθέσεις για τους υποψήφιους καθηγητές μουσικής, μειώνονται ή απαλείφονται οι υποχρεώσεις της πολιτείας για υλικοτεχνική υποδομή (όργανα κλπ). Η υποβάθμιση προδιαγράφεται αδρά.

ΣΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΑΝΤΙΤΙΘΕΤΑΙ ΠΛΗΡΩΣ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ:

ΜΑΘΗΤΕΣ, ΓΟΝΕΙΣ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ.

Έτσι, πανελλαδικά θα πραγματοποιηθούν κινητοποιήσεις την Παρασκευή 23-11-2018.

Οι μαθητές του σχολείου μας προγραμματίζουν ΜΟΥΣΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ στην πλατεία Κύπρου, κατά τις ώρες 11.30-13.30, υπό την ευθύνη του 15μελούς μαθητικού συμβουλίου και του συλλόγου μας.

Ενημερωτικά: Οι μαθητές οφείλουν να προσέλθουν κανονικά στο σχολείο. Η μετάβασή τους στο κέντρο της πόλης θα πραγματοποιηθεί συντεταγμένα με λεωφορεία. Η αναχώρησή τους από εκεί θα πραγματοποιηθεί με ΡΟΔΑ και ΚΤΕΛ.

Καλούμαστε, λοιπόν, όλες και όλοι να στηρίξουμε με την παρουσία μας μια πολιτισμένη εκδήλωση διαμαρτυρίας, για ζητήματα που μας αφορούν άμεσα.

Μετά την αποκάλυψη των προθέσεων του υπουργείου και τη γενική κατακραυγή εκφράζουμε την πίστη ότι οι επίμαχες, δυσμενείς διατάξεις θα αποσυρθούν οριστικά.

Το Δ.Σ.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου