Ρεπορτάζ

Η τόνωση της αγοράς, στόχος του Εμπορικού Συλλόγου Ρόδου

Τη Δευτέρα 1 Νοεμβρίου θα ξεκινήσει η φθινοπωρινή εκπτωτική περίοδος (mid-season sales) και θα διαρκέσει έως και το Σάββατο, 13 Νοεμβρίου, όπως έγραψε και χθες η «δ» δεν πρόκειται για μία εκπτωτική περίοδο με το διακύβευμα να περιορίζεται απλά στην τόνωση της εμπορικής κίνησης ή στην αύξηση των τζίρων της χειμαζόμενης από την “επιδημιολογική κρίση” (εμπορικής) αγοράς. Το κύριο ζητούμενο σε αυτήν ακριβώς την χρονική περίοδο είναι να παραμείνει ενεργό και γεμάτο ζωντάνια το εμπορικό κέντρο της πόλης για τους επισκέπτες, που θα συνεχίσει να φιλοξενεί μέχρι τότε η Ρόδος, συμβάλλοντας στην ενίσχυση της προοπτικής της επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου.
Η καλή-μέχρι τώρα-πορεία της σεζόν και το θετικό οικονομικό αποτύπωμα για την αγορά (δεδομένων πάντα των ιδιαίτερων συνθηκών που επικρατούν λόγω της πανδημίας), αποτελούν το καλύτερο κίνητρο για να τύχει υποστήριξης μία τέτοια προοπτική.
«Από τις επαφές που έχω με τους καταστηματάρχες και επιχειρηματίες, διαπιστώνω ότι είναι ευχαριστημένοι από την πορεία της σεζόν.
Η ψυχολογία τους διαφέρει αισθητά συγκριτικά με πέρυσι ακόμη και σε σύγκριση και με την έναρξη της φετινής τουριστικής περιόδου», δήλωσε στη «δ» ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ρόδου, κ. Νίκος Κωστάκης και συμπλήρωσε σχετικά με το κλίμα που αναμένεται να διαμορφωθεί το χειμώνα, τα εξής:
«Προφανώς και ο χειμώνας που έχουμε μπροστά μας, δεν θα είναι ο ευκολότερος που θα μπορούσε να υπάρξει.
Όλοι έχουν υποχρεώσεις από παλιά που θα πρέπει να διευθετηθούν. Και σε αρκετές περιπτώσεις, το φετινό καλό αποτέλεσμα δεν είναι αρκετά καλό ώστε να αποσβεστούν τα προηγούμενα οικονομικά βάρη.
Όλα δείχνουν ότι η επόμενη σεζόν θα ξεκινήσει νωρίς. Πληροφορούμαστε ότι γύρω στα τέλη Μαρτίου του 2022 θα υποδεχθούμε τους πρώτους επισκέπτες και αυτό είναι οπωσδήποτε θετικό. Το χρονικό διάστημα του χειμώνα και της αδράνειας ή των πιο ήπιων ρυθμών της αγοράς θα είναι σχετικά μικρό».
Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ρόδου, κ. Κωστάκης και μέλη του ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου Ρόδου αναμένεται να έχουν συνάντηση με τον Υπουργό Τουρισμού Β. Κικίλια το προσεχές Σάββατο, στο πλαίσιο της διήμερης επίσκεψής του στο νησί.
Το ζήτημα της επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου και της συμμέτοχης της τοπικής αγοράς στην προσπάθεια αυτή, που θα ξεκινήσει συντονισμένα με μακρόπνοο ορίζοντα, αναμένεται να είναι ένα από τα θέματα που θα συζητηθούν.
«Οι ενδιάμεσες φθινοπωρινές εκπτώσεις πιστεύω ότι θα συμβάλουν στην τόνωση της αγοράς. Αυτό όμως που έχει ιδιαίτερη σημασία για εμάς, είναι να παρουσιάσουμε κατά το διάστημα αυτό-και εάν είναι δυνατό μέχρι τις 15 Νοεμβρίου τουλάχιστον-την εικόνα μίας ζωντανής αγοράς, ώστε να υπάρχει κίνηση στο κέντρο. Αυτό βέβαια απαιτεί σε ορισμένες περιπτώσεις την αλλαγή της νοοτροπίας.
Μπορεί να μην μείνουν όλα τα ξενοδοχεία ανοιχτά, καλό είναι όμως να μείνουν ανοιχτά τα καταστήματα κυρίως στις περιοχές τουριστικού ενδιαφέροντος αυτές τις 15 ημέρες του Νοεμβρίου.
Είχαμε μία καλή σεζόν φέτος. Καλύτερη απ’ ό,τι περιμέναμε κι ελπίζαμε. Καλό είναι όλοι μαζί με χαμόγελο να είμαστε παρόντες», είπε ο κ. Κωστάκης.
Σημειώνεται τέλος ότι ο Εμπορικός Σύλλογος Ρόδου σχεδιάζει την υλοποίηση διάφορων δράσεων από κοινού με τους τοπικούς φορείς κατά τη διάρκεια του χειμώνα και δη της εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων με στόχο πάντα την τόνωση της κίνησης στην αγορά!

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου