Ο Τσίπρας προσπαθεί να πείσει τον Ευκλείδη Τσακαλώτο να παραμείνει στη θέση του υπουργού Οικονομικών, καθώς ο ίδιος δεν το επιθυμεί, αναφέρει το πρακτορείο Ρόιτερς, σημειώνοντας ότι από τότε που παραιτήθηκε ο Βαρουφάκης ο Τσακαλώτος έφερνε αντιρρήσεις να αναλάβει το πόστο.

Όπως αναφέρει το πρακτορείο, ο Τσακαλώτος είναι μέλος της ομάδας των 53 + του ΣΥΡΙΖΑ, που μέλη του εξέφρασαν πρόσφατα την ανησυχία ότι το κόμμα απομακρύνεται από τον πυρήνα των αριστερών αξιών για να κρατηθεί στην εξουσία.

Το Ρόιτερς εκτιμά ότι μια λύση θα μπορούσε να είναι ο υπηρεσιακός υπουργός και βασικός διαπραγματευτής Γιώργος Χουλιαράκης, όμως ο Τσίπρας δεν θέλει τεχνοκράτη αλλά πολιτικό στην ηγεσία του υπουργείου.

Σημειώνεται επίσης ότι ακόμη κι αν δεν δεχτεί το πόστο ο κ. Τσακαλώτος, θα μπορούσε να ηγείται τον διαπραγματεύσεων, χωρίς να είναι υπουργός.

Το Ρόιτερς επισημαίνει ακόμη ότι ο Πρωθυπουργός εξετάζει το ενδεχόμενο να συστήσει επιτροπή διάσωσης και εκεί θα μπορούσαν να πάνε και ο Τσακαλώτος και ο Χουλιαράκης.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ