ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Ο υπουργός Υγείας θα μπορεί να επεκτείνει τις κατηγορίες πολιτών

news room 1 λεπτό ανάγνωση
εμβόλιο

Τη δυ­να­τό­τη­τα επέ­κτα­σης της υπο­χρέ­ω­σης του εμ­βο­λια­σμού και σε άλ­λους κλά­δους ερ­γα­ζο­μέ­νων, πέραν των υγειο­νο­μι­κών, προ­βλέ­πει νο­μο­τε­χνι­κή βελ­τί­ω­ση την οποία ανα­κοί­νω­σε από το βήμα της Βου­λής, ο υπουρ­γός Υγεί­ας, Βα­σί­λης Κο­ντο­ζα­μά­νης.

Σύμ­φω­να με τη νέα ρύθ­μι­ση, ο υπουρ­γός Υγεί­ας εξου­σιο­δο­τεί­ται όχι μόνο για την εξει­δί­κευ­ση μέ­τρων αλλά και για την επέ­κτα­ση των κα­τη­γο­ριών στις οποί­ες δύ­να­ται να επι­βλη­θεί ο υπο­χρε­ω­τι­κός εμ­βο­λι­σμός, λαμ­βα­νο­μέ­νων υπόψη των δε­δο­μέ­νων της δη­μό­σιας υγεί­ας και της σο­βα­ρό­τη­τας της νόσου.

Ταυ­τό­χρο­να ο κ. Κο­ντο­ζα­μά­νης, διευ­κρί­νι­σε ότι στην τρο­πο­λο­γία που ψη­φί­ζε­ται σή­με­ρα για τον υπο­χρε­ω­τι­κό εμ­βο­λια­σμό των υγειο­νο­μι­κών συ­μπε­ρι­λαμ­βά­νε­ται και το προ­σω­πι­κό του ΕΚΑΒ και πα­ράλ­λη­λα πα­ρα­τεί­νο­νται για επι­πλέ­ον τρεις μήνες οι τρί­μη­νες συ­βά­σεις του έκτα­κτου προ­σω­πι­κού που θα προ­σλη­φθεί στη θέση εκεί­νων που δεν θα εμ­βο­λια­στούν.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Προσθέστε ένα σχόλιο

Το E-mail δεν θα δημοσιευτεί.
Πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα πεδία για την υποβολή του σχολίου.