Σε ρητή δικάσιμο την 7η Απριλίου 2021 παραπέμφθηκαν χθες από την Εισαγγελέα Υπηρεσίας μια δημοσιογράφος και ο υπεύθυνος ενημερωτικής ιστοσελίδας της Ρόδου εις βάρος των οποίων ασκήθηκε έγκληση από τον πρόεδρο του Δ.Σ. του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου κ. Παύλο Μπακίρη, για συκοφαντική δυσφήμηση.
Οι δύο εγκαλούμενοι κλήθηκαν και παρουσιάστηκαν στο ΑΤ Ρόδου, απολογήθηκαν και συνοδευόμενοι από τον συνήγορό τους κ. Δήμο Μουτάφη, οδηγήθηκαν ενώπιον της κ. Εισαγγελέως, στο πλαίσιο του αυτοφώρου, για τα περαιτέρω.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον εγκαλούντα την 19η Ιουλίου 2020 οι εγκαλούμενοι δημοσίευσαν στην ιστοσελίδα ένα άρθρο το οποίο αφορούσε μια 27χρονη ΑΜΕΑ, έφερε την υπογραφή της πρώτης εγκαλουμένης και το οποίο χαρακτηρίζει ψευδές, συκοφαντικό και άκρως δυσφημιστικό για το πρόσωπό του ως προέδρου του Δ.Σ. του ΚΚΠΠΝΑ.
Όπως υποστηρίζει, τόσο ο ίδιος όσο και τα μέλη του Δ.Σ. και του νοσηλευτικού προσωπικού του Θεραπευτηρίου Χρονίων Παθήσεων Παιδιών Ρόδου «Ο Άγιος Ανδρέας» προέβησαν σε όλες τις δέουσες ενέργειες για τη μεταφορά και τη νοσηλεία της ασθενούς στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου και πάντα σύμφωνα με τις συστάσεις των υπεύθυνων γιατρών.
Η ασθενής λίγες μέρες αργότερα απεβίωσε στο Νοσοκομείο Ρόδου από ανακοπή καρδιάς.
Σύμφωνα με την έγκληση, οι εγκαλούμενοι διαστρέβλωσαν σκόπιμα την πραγματικότητα χρησιμοποιώντας μάλιστα και απαράδεκτους χαρακτηρισμούς με στόχο να αποδώσουν ευθέως προσωπική ευθύνη στον Πρόεδρο και στη διοίκηση του ΚΚΠΠΝΑ για τον θάνατο ενός ανθρώπου για τον οποίο δεν έφεραν καμία ευθύνη με σκοπό να τον κατασυκοφαντήσουν και να τον δυσφημίσουν.
Μάλιστα, όπως ο ίδιος αναφέρει από την ανάληψη των καθηκόντων του οι εγκαλούμενοι επιδίδονται σε κριτική με δημοσιεύματα που εκφεύγουν της καλοπροαίρετης κριτικής ωστόσο μέχρι και σήμερα τα παρέκαμπτε καθώς έκρινε σημαντικότερο το να αφοσιωθεί στο δύσκολο έργο που υπηρετεί το ΚΚΠΠΝΑ. Αυτή τη φορά όμως όπως επισημαίνει οι εγκαλούμενοι ξεπέρασαν τις λεπτές γραμμές καθώς πρόκειται για την απώλεια μιας ανθρώπινης ζωής και γι’ αυτό το λόγο προσέφυγε στη δικαιοσύνη.
Οι εγκαλούμενοι από την άλλοι διατείνονται ότι ενήργησαν στο πλαίσιο της αποστολής τους που είναι η ενημέρωση της κοινής γνώμης για ένα περιστατικό δημοσίου ενδιαφέροντος, ότι το ενδιαφέρον τους είναι δικαιολογημένο και ότι περαιτέρω δεν κατονόμασαν τον εγκαλούντα αλλά αναφέρθηκαν στην εν γένει διοίκηση του ΚΚΠΠΝΑ.
Ως συνήγοροι του κ. Μπακίρη παρίστανται οι δικηγόροι κκ Νικος Πέρος και Βασίλης Μπακίρης.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ