Ειδήσεις

“Na δοθεί τέλος στην ταλαιπωρία των επαναπροσληφθέντων γιατρών Κω και Καλύμνου και να τους δοθούν τα οφειλόμενα”

Ο Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου κ. Χ. Κόκκινος με έγγραφό του προς τη 2η Δ.Υ.Π.Ε. Πειραιώς & Αιγαίου με Αρ. πρωτ.: Οίκ. 174/19.6.2018, ζητά την επίσπευση των διαδικασιών καταβολής μισθοδοσίας επαναπροσληφθέντων ιατρών στην Π.Ε. Δωδεκανήσου και συγκεκριμένα των επαναπροσληφθέντων γιατρών Κω και Καλύμνου και να λήξει άμεσα η εκκρεμότητα.

Παρατίθεται παρακάτω το σχετικό έγγραφο:

Θέμα: Επίσπευση καταβολής μισθοδοσίας επαναπροσληφθέντων ιατρών στην Π.Ε. Δωδεκανήσου

Αξιότιμη κ. Διοικήτρια,

 

Γνωρίζετε ότι με το νόμο 4238/2014 απελύθησαν από το πρώην ΙΚΑ-ΕΟΠΥΥ αρκετοί γιατροί. Ορισμένοι από αυτούς επανήλθαν στην υπηρεσία του Π.Ε.Δ.Υ.  με δικαστικές αποφάσεις με την προηγούμενη σύμβαση που είχαν, δηλαδή τη διατήρηση του ιδιωτικού τους ιατρείου.

Μάλιστα στις 21/12/2017 εξεδόθη μία νέα προσωρινή διαταγή του Προέδρου Υπηρεσίας του Πρωτοδικείου Αθηνών και επανέφερε στην υπηρεσία γιατρούς από τη Χίο, την Κω, την Κάλυμνο και τη Δραπετσώνα.

Η διοίκηση της 2ης ΥΠΕ στις 19/01/2018 με το υπ. αριθμ. πρωτοκ. ΔΑΑΔ 3696 /19-01-2018 έγγραφό της, επαναπροσελαβε τους προαναφερόμενους ιατρούς. Επίσης, την Παρασκευή 01/06/2018 εκδόθηκαν και τα ασφαλιστικά μέτρα από το Πρωτοδικείο Αθηνών.

Σε πρόσφατες υπηρεσιακές περιοδείες που πραγματοποίησα σε νησιά της Δωδεκανήσου, περιοχές ευθύνης της 2ης Υ.Π.Ε. Πειραιώς & Αιγαίου αλλά και σχετικής ενημέρωσης που έλαβα, ενημερώθηκα με λύπη μου ότι δεν έχουν πληρωθεί οι γιατροί της Κω, της Καλύμνου, της Δραπετσώνας πλην των ιατρών της Χίου, οι οποίοι ήταν στο ίδιο σχετικό δικόγραφο με τους άλλους γιατρούς και πληρώθηκαν κανονικά.

Ως εκ τούτου παρακαλώ πολύ όπως συνδράμετε ώστε να λυθεί αυτό το πρόβλημα επισπεύδοντας όλες τις σχετικές διαδικασίες προκειμένου να πληρωθούν και οι υπόλοιποι γιατροί των ακριτικών νησιών της Κω, της Καλύμνου και της Δραπετσώνας .

 

 

Με εκτίμηση,

Ρόδος, 19.6.2018

 

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου