Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται μετά από παραγγελία του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου και σε ικανοποίηση αιτήματος δικαστικής συνδρομής των αρχών της Νορβηγίας, προκαταρκτική εξέταση για την διαπίστωση τυχόν τελέσεως του αδικήματος του ομαδικού βιασμού μιας Νορβηγής τουρίστριας από δύο ημεδαπούς στο νησί της Ρόδου.
Σύμφωνα με την καταγγελία οι δύο ημεδαποί βίασαν από κοινού και διαδοχικά την τουρίστρια σε κατοικία στην Ρόδο, την 30η Ιουλίου 2017 και ήταν ιδιαιτέρως βίαιοι.
Η φερόμενη ως θύμα, μητέρα ενός ανήλικου παιδιού, είχε έρθει για διακοπές στο νησί με φίλες της και πριν το συμβάν είχε έρθει σε επαφή με ακόμη δύο άτομα με την συναίνεση της, χωρίς προφυλάξεις.
Σημειώνεται ότι η αλλοδαπή καταγγέλλει ότι επιχείρησε να κινήσει την δίωξη εις βάρος των δύο ημεδαπών στην τοπική αστυνομία αλλά ο τρόπος με τον οποίο την αντιμετώπισαν την οδήγησε στην απόφαση να φύγει από το νησί και να υποβάλει την μήνυση 8 ημέρες μετά στην χώρα της αφού πρώτα υποβλήθηκε σε εξετάσεις από ιατρούς νοσοκομείου στον τόπο διαμονής της.
Το θύμα διατείνεται ότι οι δύο ημεδαποί, την χτύπησαν, την έφτυσαν και την εξανάγκασαν σε κολπικές, στοματικές και πρωκτικές συνουσίες και μάλιστα επανειλημμένως σε μια κατοικία στις παρυφές της πόλεως Ρόδου, όπου την οδήγησε ο ένας εξ αυτών, τον οποίο γνώρισε ως μέλος μιας μπάντας σε νυχτερινό κέντρο.
Η φερόμενη ως θύμα αναγνώρισε τους δύο καταγγελλόμενους από φωτογραφίες που έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του νυχτερινού κέντρου στο Facebook και μέσω αυτών οι αρχές της Νορβηγίας κατέληξαν στην ταυτότητά τους.
Πιο συγκεκριμένα το θύμα παρουσιάστηκε την 4η Αυγούστου 2017 στις αστυνομικές αρχές του Οσλο συνοδευόμενη από την δικηγόρο της και έδωσε κατάθεση με ήχο και εικόνα. Στην πορεία υπέβαλε και μήνυση.
Οπως εξέθεσε την 30η Ιουλίου 2017 μαζί με μια φίλη της επισκέφθηκαν γνωστό κέντρο στην πόλη της Ρόδου και εκεί την προσέγγισε ένας εργαζόμενος με τον οποίο φλέρταρε, ο οποίος όμως ήταν πολύ επιφυλακτικός στο να εκφραστεί διότι η πολιτική του καταστήματος ήταν το προσωπικό να μην χρονοτριβεί και να μην συνάπτει σχέσεις με τις πελάτισσες.
Ενώ βρισκόταν κοντά του εκείνος μιλούσε με τον ένα εκ των δύο ημεδαπών, μέλος της μπάντας που τραγουδούσε, ο οποίος ενδιαφέρθηκε για εκείνην και ήταν διαχυτικός.
Τα ξημερώματα της ίδιας ημέρας και ενώ το κατάστημα είχε σχεδόν αδειάσει τον ακολούθησε για μια βόλτα με το αυτοκίνητό του. Στην διαδρομή, προς άγνωστη κατεύθυνση, ο ημεδαπός αυτός, όπως υποστήριξε, την εξανάγκασε σε στοματικό έρωτα και εν συνεχεία την οδήγησε σε μια κατοικία, σε άγνωστη τοποθεσία.
Εκεί μετέβη και έτερος ημεδαπός, τον οποίο είχε δει να μιλάει με τον πρώτο στο ίδιο κέντρο.
Οπως υποστηρίζει την βίασαν διαδοχικά και από κοινού με ιδιαίτερη σκληρότητα.
Ο έτερος ημεδαπός αφού ολοκλήρωσαν την οδήγησε με το αυτοκίνητό του στο νυχτερινό κέντρο.
Μετέβη σε ένα ταχυφαγείο και σοκαρισμένη ακολούθως στο ξενοδοχείο της.
Με την φίλη της, όπως είπε, πήγαν σε αστυνομικό τμήμα για να καταγγείλουν το περιστατικό και όπως υποστηρίζει δεν έτυχε της δέουσας αντιμετώπισης διότι υπήρξε αμφισβήτηση από τους αστυνομικούς, που την εξέτασαν γύρω από την αλήθεια των όσων είχε περιγράψει.
Όπως διατείνεται της είπαν ότι θα πρέπει να μείνει με τον πρώτο καταγγελλόμενο σε ένα δωμάτιο μέχρι να μεταφερθούν στο δικαστήριο και ότι εκεί θα ξεκαθάριζε το τι ακριβώς είχε συμβεί αφήνοντας της σαφή υπονοούμενα ότι κινδύνευε με μήνυση για ψευδή καταμήνυση.
Υποστηρίζει ακόμη ότι δεν έλαβε την αναμενόμενη βοήθεια και στο νοσοκομείο της Ρόδου με αποτέλεσμα να επιλέξει να επιστρέψει στην χώρα της.
Εκεί εξασφάλισε, όπως διατείνεται, έκθεση από νοσοκομείο και ότι από την ιατροδικαστική έκθεση προκύπτουν σαφή στοιχεία άσκησης βίας εις βάρος της.
Την υπόθεση χειρίζεται ο δικηγόρος κ. Στέλιος Αλεξανδρής.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ