Ειδήσεις

Δυο «Χρυσοί Σκούφοι» και βραβείο ελληνικής κουζίνας σε Ρόδο και Πάτμο

Απονεμήθηκαν τη Δευτέρα 20/4 στη «Μεγάλη Βρεταννία» οι Χρυσοί Σκούφοι και τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας στα καλύτερα εστιατόρια της χώρας για το 2015, σε μια λαμπερή βραδιά που είχε εκπλήξεις, χιούμορ, συγκίνηση και πάνω απ΄ όλα ένα υπέροχο μενού υψηλής ελληνικής κουζίνας μαγειρεμένο από έξι νεαρούς σεφ που διαγράφουν τα τελευταία χρόνια λαμπρή πορεία στα γαστρονομικά πράγματα της χώρας.

Η ανατροπή αυτήν τη φορά ήλθε από τη συνύπαρξη δύο εστιατορίων στην επίζηλη θέση της κορυφής –γεγονός που συμβαίνει για πρώτη φορά στα 22 χρόνια που απονέμονται οι Χρυσοί Σκούφοι: το κερκυραϊκό «Etrusco» του Έκτορα Μποτρίνι και το αθηναϊκό «Funky Gourmet» του Νίκου Ρούσσου και της Γεωργιάννας Χιλιαδάκη αναδείχτηκαν ως τα καλύτερα εστιατόρια για το 2015 με κοινή βαθμολογία το 16,5 – δυνατός συναγωνισμός, που υπόσχεται μεγάλες γαστρονομικές συγκινήσεις στο μέλλον.

Τα γαστρονομικά βραβεία της Ελλάδας απονέμονται κάθε χρόνο στα εστιατόρια τα οποία βαθμολογούνται, ανεξάρτητα από το είδος της κουζίνας τους, με βαθμό από 15/20 και πάνω. Την ευθύνη για την αξιολόγηση και την απονομή έχει η έγκυρη γευσιγνωστική ομάδα του brand «αθηνόραμα».
Ανάμεσα στα εστιατόρια που βραβεύθηκαν ήταν και δύο από τα Δωδεκάνησα. ΄Ενα στη Ρόδο και το άλλο στην Πάτμο

Botrini’s Rodi 15/20 (ένας σκούφος ) Ρόδος

Στη ροδίτικη γαστρονομική του έδρα στο ξενοδοχείο «Βellevue Suites» ο Έκτορας Μποτρίνι δανείζεται στοιχεία από την τοπική γευστική παράδοση και, φροντίζοντας να τα διανθίζει με διεθνείς και μεσογειακές αναφορές, παρουσιάζει πιάτα τα οποία διακρίνονται για τη δημιουργικότητά τους και το νεωτεριστικό τους χαρακτήρα.
Κορυφαίο πιάτο: Μπακαλιάρος a la plancha (αναφορά στις αγκινάρες αλά πολίτα )

Ξεν. «Bellevue Suites», Ακτή Μιαούλη και Τήλου, Ρόδος, 2241075880.

Apocalypsis 15/20 (ένας σκούφος ) Πάτμος

Στο εστιατόριο «Apocalypsis», ο Δημήτρης Παμπόρης, executive chef του ξενοδοχείου «Patmos Aktis Suites & Spa», βρήκε πρόσφορο έδαφος για να εκφράσει, χρόνο με το χρόνο, όλη του τη δημιουργική ενέργεια, η οποία τον οδήγησε να κατακτήσει φέτος, για πρώτη φορά, εκτός από το Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας, και ένα Χρυσό Σκούφο.
Κορυφαίο πιάτο: Σιταρότο «καρμπονάρα» με μάγουλο πεσκαντρίτσας, πουρές αγκινάρας, σαλάμι Λευκάδας και νιώτικο κεφαλοτύρι

Ξεν. «Patmos Aktis Suites & Spa», Γροίκος, Πάτμος, 2247032800.

athinorama.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου