Ειδήσεις

Υπό επανεξέταση το ωράριο των σούπερ μάρκετ

Υπό επανεξέταση θα βρεθεί στις αρχές της εβδομάδας το διευρυμένο ωράριο των σούπερ μάρκετ που επιβλήθηκε με την ΠΝΠ, αναφέρουν στο Capital.gr πηγές με γνώση. Αυτό θα εξαρτηθεί από την κίνηση στα καταστήματα των σούπερ μάρκετ τα επόμενα τρία 24ωρα, σημείωσαν οι ίδιες πηγές. Σήμερα Σάββατο τα σούπερ μάρκετ λειτούργησαν με διευρυμένο ωράριο από τις 7 το πρωί έως τις 10 το βράδυ ενώ ανοικτά θα παραμείνουν αύριο Κυριακή και θα λειτουργήσουν από τις 9 το πρωί έως τις πέντε το απόγευμα.

Η πρόθεση για επανεξέταση του διευρυμένου ωραρίου γίνεται σαφής και από την υπουργική απόφαση (βλπ. σχετικό έγγραφο) που εκδόθηκε σήμερα Σάββατο σε συνέχεια της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου. Σύμφωνα με αυτή το διευρυμένο ωράριο θα ισχύσει έως και την Τρίτη 24 Μαρτίου.

Ειδικότερα η υπουργική απόφαση προβλέπει τα εξής:

– Το εθνικό πλαίσιο ωραρίου των εμπορικών καταστημάτων λιανικής πώλησης τροφίμων παρατείνεται κατά μια ώρα για τη Δευτέρα 23.3.2020 και την Τρίτη 24.3.2020 και διαμορφώνεται ως εξής:

– Τη Δευτέρα 23.3.2020 και την Τρίτη 24.3.2020 τα εμπορικά καταστήματα λιανικής πώλησης θα λειτουργούν από τις 07:00 έως τις 22:00.

– Τα ως άνω καταστήματα θα λειτουργούν υποχρεωτικά σε όλη την Επικράτεια για την Κυριακή 22.3.2020 και με ωράριο 09:00 – 17:00.

– Τα εμπορικά καταστήματα λιανικής πώλησης τροφίμων, υποχρεούνται να πωλούν εφημερίδες.

– Η παρούσα υπουργική απόφαση μπορεί να τροποποιηθεί ή και να ανακληθεί με νεότερη όμοια, εφόσον κριθεί αναγκαίο, λαμβάνοντας υπόψη τις εκάστοτε επικρατούσες συνθήκες της αγοράς.

– Οι επιχειρήσεις οφείλουν να εφαρμόζουν απαρέγκλιτα τα οριζόμενα στην παρούσα. Η μη συμμόρφωση επισύρει την επιβολή των ποινικών κυρώσεων και την επιβολή προστίμου από 1.000 ευρώ έως 100.000 ευρώ, ανά περίπτωση, ανάλογα με τη βαρύτητα της παράβασης.

ΠΗΓΉ capital.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου