Ειδήσεις

Β. Κικίλιας: Να επιστρέψει στους πολίτες το μέρισμα της ευημερίας που δίνει ο Τουρισμός στη χώρα 

Για τον ιατρικό τουρισμό ως μια από τις προτεραιότητες έκανε λόγο ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας μιλώντας στην ΕΡΤ και την εκπομπή «Συνδέσεις».

«Η προσδοκία είναι, μετά τον πετυχημένο τουριστικά Σεπτέμβριο, να ανέβουμε σε υψηλά επίπεδα το φθινόπωρο, ίσως και έως τις Αρχές του Νοέμβρη. Οι αναθεωρημένοι δείκτες για την ελληνική οικονομία και ανάπτυξη έχουν εν πολλοίς να κάνουν με την αύξηση των τουριστικών ροών στη χώρα μας τους τελευταίους μήνες», είπε ο υπουργός.

Ερωτηθείς για την συνάντηση που είχε με τον Σταύρο Μπένο σχετικά με την αποκατάσταση της βόρειας Εύβοιας μετά από τις καταστροφικές πυρκαγιές του Αυγούστου, στο σχέδιο για την οποία περιλαμβάνεται και η προσέλκυση τουριστών, τόνισε ότι ο Τουρισμός είναι «η αιχμή του δόρατος» για την ευημερία στην περιοχή και τους κατοίκους της. «Μαζί με τις οριζόντες δράσεις από τις αρχές του 2022 αποφασίσαμε να στηρίξουμε περαιτέρω να στηρίξουμε το τουριστικό προϊόν στην Εύβοια. Είναι πολύ σημαντικό να δώσουμε βάση σε δευτερόντες προορισμούς. Τα τουριστικά προτερήματα της Εύβοιας είναι πολλά», είπε ακόμα.

Ο υπουργός επισήμανε ότι ένας από τους στόχους είναι η προσέλκυση ποιοτικών επισκεπτών και ταυτόχρονα η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου. Σημείωσε ότι πρέπει να ενισχυθούν ο αγροτουρισμός, ο οινοτουρισμός, ο γαστροτουρισμός. «Να δώσουμε προτεραιότητα στην ηπειρωτική Ελλάδα», είπε σχετικά.

Σε τέσσερις βασικούς πυλώνες, όπως τόνισε, πρέπει να αναπτυχθεί το τουριστικό προϊόν. «Πρέπει να επιστρέψει πίσω το μέρισμα της ευημερίας που δίνει ο τουρισμός στη χώρα, στους πολίτες μας. Θέλουμε να προφυλάξουμε στο κομμάτι του υπερτουρισμού, τους πολύ διαδεδομένους τουριστικούς προορισμούς μας» είπε ακόμα.

Ο ίδιος εξήγησε το πώς θα αντιμετωπιστεί ο κορεσμός συγκεκριμένων προορισμών, λέγοντας ότι οι λύσεις που αφορούν σε υποδομές, ύδρευση, οδικά δίκτυα επισπεύδονται προς υλοποίηση – ολοκλήρωση. «Θα δείτε πολλές συνεργασίες με τοπική αυτοδιοίκηση και των δύο βαθμών και τα αρμόδια υπουργεία», τόνισε.

Όπως είπε ο Βασίλης Κικίλιας, ο τουρισμός αποτελεί επαγγελματικό διέξοδο για τη νέα γενιά. «Χρειάζονται γνώση και εκπαίδευση ούτως ώστε να γίνουν βιώσιμες οι επενδύσεις στη χώρα μας. Κεντρική στόχευση της κυβέρνησης είναι η δημιουργία ποιοτικών, καλά πληρωμένων θέσεων εργασίας και καλά καταρτισμένου προσωπικού», σημείωσε.

Πηγή: ΕΡΤ

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου