Τοπικές Ειδήσεις

Eπιστολή του Δημάρχου Λειψών προς τον κ. Κ. Σκρέκα, για τις συχνές διακοπές ρεύματος

Eπιστολή του Δημάρχου Λειψών απέστειλε προς τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κώστα  για τις συχνές διακοπές ρεύματος:

Αξιότιμε κύριε υπουργέ, η κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή μας την τελευταία δεκαετία σχετικά με την ηλεκτροδότηση είναι απαράδεκτη. Έρμαια των καιρικών φαινομένων τα νησιά μας αποκλείονται, αδικαιολόγητα συχνά, απ το πολύτιμο αυτό αγαθό, άλλοτε λόγω βροχόπτωσης, άλλοτε λόγω ανέμων, άλλοτε λόγω υγρασίας και άλλοτε λόγω ζέστης, χωρίς απαραίτητα τα φαινόμενα αυτά να είναι ακραία.

Τα αποτελέσματα γνωστά: αλλοίωση τροφίμων, καταστροφή ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών, έλλειψη νερού για ολόκληρα 24ωρα, στα νησιά που λειτουργούν αφαλατώσεις όπως το δικό μας, και τελικά δυσφήμιση της κατεξοχήν τουριστικής Χώρας μας σε όλον τον κόσμο με αποτέλεσμα την τεράστια οικονομική ζημιά σε τοπικό αλλά και σε εθνικό επίπεδο.

Στην πρόσφατη συνάντησή μας στο υπουργείο σας αναδείξαμε το πρόβλημα το οποίο είναι πολυπαραγοντικό. Απ τη μία θα πρέπει να ενισχυθούν οι εφεδρείες στα εργοστάσια παραγωγής ρεύματος σε Κάλυμνο και Κω , απ την άλλη όμως , εξίσου σημαντικό είναι να αντιμετωπίσετε το θέμα που σχετίζεται με το κάκιστο δίκτυο μεταφοράς και διανομής ρεύματος , ειδικά στα πολύπαθα σημεία όπου το πρόβλημα επαναλαμβάνεται χωρίς να διευθετείται οριστικά.

Συγκεκριμένα , υπάρχουν τουλάχιστον 5 υποσταθμοί σε συγκεκριμένα σημεία του νησιού που με το παραμικρό καίνε ασφάλειες παρόλο που γίνεται πλύση υπό πίεση απ τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ. Επίσης υπάρχει τεράστιο πρόβλημα στο τμήμα του χερσαίου δικτύου μεταφοράς ρεύματος στο νησί της Καλύμνου όπου κι εκεί παρουσιάζονται βλάβες απ τα καιρικά φαινόμενα αλλά λόγω του δύσβατου της περιοχής η αποκατάστασή τους διαρκεί ώρες ολόκληρες κυρίως τους χειμερινούς μήνες.

Αγαπητέ κύριε υπουργέ, η λύση είναι μία και τη γνωρίζετε. Υπογειοποίηση του δικτύου άμεσα ξεκινώντας απ τα επίμαχα και κατεξοχήν προβληματικά σημεία. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να αφήσουμε να πάει χαμένος κι άλλος χρόνος και να παρατείνουμε έτσι την ταλαιπωρία των συνανθρώπων μας αλλά και να αφήνουμε να διαιωνίζεται ένα πρόβλημα με πολλές προεκτάσεις με κυριότερη τις κακές τουριστικές υπηρεσίες των νησιών μας που πασχίζουν ξοδεύοντας πολύτιμους πόρους να προσελκύσουν ,μέσα απ την προβολή τους, μεγάλο αριθμό επισκεπτών οι οποίοι βιώνουν συνθήκες που δεν μας τιμούν καθόλου.

Η εντύπωση που μου αφήσατε στη συνάντηση με τους 4 δημάρχους στο γραφείο σας ήταν θετικότατη και αυτό μου γεννά αισιοδοξία αλλά και την πεποίθηση ότι θα δείξετε αποφασιστικότητα και ρεαλισμό στην κατεύθυνση της οριστικής λύσης του προβλήματος υπενθυμίζοντάς σας ότι η ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης και άρα η αξιοπρέπεια των ανθρώπων δεν πρέπει να υπακούουν σε λογιστικές λογικές. «Το μέτρο της ποιότητας ενός πολιτισμού είναι ο τρόπος που συμπεριφέρονται οι ισχυροί στους μικρούς και αδύναμους και στα ζώα.»

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου