Κατ’ ιδίαν συνάντηση συμφώνησαν να έχουν ο Αλέξης Τσίπρας και ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλόντ Γιούνκερ, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχαν οι δύο άνδρες.

Νωρίτερα, ο κ. Γιούνκερ είχε αποστείλει συγχαρητήρια επιστολή στον κ. Τσίπρα, επισημαίνοντάς του ότι τώρα χρειάζεται ευρεία υποστήριξη όλων των κομμάτων και έγκαιρη υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων.

Ολόκληρη η επιστολή Γιούνκερ
«Αγαπητέ Αλέξη, αγαπητέ φίλε,
εξ ονόματος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, θα ήθελα να σας συγχαρώ για τα εκλογικά αποτελέσματα της χθεσινής βραδιάς.
Είμαι βέβαιος ότι αυτά αποτελούν τη βάση για τον γρήγορο σχηματισμό της νέας Κυβέρνησης υπό την προεδρία σας και για την αξιοποίηση της σχετικής δημοκρατικής εντολής, προκειμένου να προχωρήσει η εφαρμογή του Προγράμματος Στήριξης και Σταθερότητας, που συμφωνήσατε με τους Ευρωπαίους εταίρους τον Αύγουστο.
Η Ελλάδα χρειάζεται τώρα ευρεία υποστήριξη όλων των κομμάτων, θεσμική σταθερότητα και έγκαιρη υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων, ούτως ώστε να επιστρέψει η εμπιστοσύνη μεταξύ των Ελλήνων όσο και προς την ελληνική οικονομία.
Συγχρόνως, υπάρχει επείγουσα ανάγκη να καταστεί λειτουργική η διαχείριση της προσφυγικής κρίσης, η οποία θα αποτελέσει το θέμα της ειδικής συνόδου των μελών του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου την ερχόμενη Τετάρτη.
Έχουμε μπροστά μας πολλή δουλειά και δεν έχουμε χρόνο για χάσιμο. Όπως γνωρίζετε καλά, μπορείτε να βασίζεστε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, και σε εμένα προσωπικά, ότι θα συμπαρασταθούμε στην Ελλάδα και θα υποστηρίξουμε τη νέα κυβέρνηση στις προσπάθειές της».

\

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ