Ειδήσεις

Φιλοξενία ομογενών από τις εμπόλεμες περιοχές της ανατολικής Ουκρανίας

Το Υπουργείο Εξωτερικών έχει εκφράσει την ανησυχία του για την πρόσφατη επιδείνωση της κατάστασης ασφαλείας στην περιοχή της Ανατολικής Ουκρανίας και έχει καλέσει τις δύο πλευρές να εργαστούν εποικοδομητικά για το σεβασμό των Συμφωνιών του Μίνσκ, την αποτροπή περαιτέρω βίαιων ενεργειών και την προστασία της ανθρώπινης ζωής ως υπέρτατου αγαθού.

Το Υπουργείο Εξωτερικών και η ΓΓΑΕ παρακολουθούν στενά την κατάσταση στην εμπόλεμη περιοχή της ανατολικής Ουκρανίας. Έχει δηλωθεί επισήμως ότι η ασφάλεια και προστασία των Ελληνικής καταγωγής ομογενών, οι οποίοι διαβιούν εκατέρωθεν της γραμμής εκεχειρίας αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα για την Ελλάδα.

Η Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της και στοχεύοντας στη άμεση συμπαράσταση, στήριξη και ανακούφιση των ομογενών, οι οποίοι πλήττονται ιδιαιτέρως από τις επώδυνες συνέπειες της εμπόλεμης κατάστασης στην ανατολική Ουκρανία, όπως φάνηκε και από την προ ημερών απώλεια ζωής ομογενούς μας στο χωριό Σαρτανά, αναλαμβάνει την πρωτοβουλία υλοποίησης προγραμμάτων φιλοξενίας στη χώρα μας ομογενών από εμπόλεμες περιοχές.

Στο πλαίσιο της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας της ΓΓΑΕ για τη στήριξη της δοκιμαζόμενης Ελληνικής ομογένειας στην εμπόλεμη περιοχή, σε συνεργασία με την ΕΚΠΟΣΠΟ «Νόστος» (Εταιρεία Κοινωνικής και Πολιτιστικής Στήριξης Παλιννοστούντων Ομογενών), οργανώθηκε η φιλοξενία οικογενειών ομογενών από την περιοχή της ανατολικής Ουκρανίας κατά το χρονικό διάστημα, από 24 Αυγούστου έως 12 Σεπτεμβρίου, στο νησί της Ρόδου.

Συνολικά θα φιλοξενηθούν 194 άτομα, ενήλικες και παιδιά, ενώ η φιλοξενία και υποστήριξη περιλαμβάνει διαμονή και πλήρη διατροφή σε άνετο και ασφαλές κατάλυμα υψηλών προδιαγραφών (Rodos Palace), όπου εξασφαλίστηκε ιδιαίτερα συμφέρουσα προσφορά. Θα λειτουργεί και help-desk για όποιες οργανωτικές ή άλλες ανάγκες προκύψουν από την φιλοξενία των ομογενών μας. Σε όσα άτομα ή οικογένειες το χρειάζονται, θα παρέχονται υπηρεσίες ψυχο-κοινωνικής υποστήριξης. Στο πλαίσιο του προγράμματος, θα διοργανωθούν δραστηριότητες με βάση τα ενδιαφέροντα των φιλοξενουμένων, πολιτιστικά δρώμενα και ημερήσιες ξεναγήσεις σε χώρους ιστορικού ενδιαφέροντος.

Οι ομογενείς θα φθάσουν στο αεροδρόμιο της Ρόδου με την πτήση Α3 4991, η οποία προσγειώνεται στις 14.15 της 24ης Αυγούστου. Το καλωσόρισμα των συμπατριωτών μας, από την εμπόλεμη ζώνη, από τους πολίτες και τις αρχές της Ρόδου, θα γίνει στο ξενοδοχείο Rodos Palace στις 20.00, όπου θα δοθεί και συνέντευξη τύπου.

Η συνολική μετακίνηση των δοκιμαζόμενων ομογενών μας παραχωρήθηκε ως ευγενική χορηγία από την Αegean Airlines.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου