Ειδήσεις

Οικονόμου: Η κυβέρνηση δεν συμφωνεί για τη μείωση 15% της κατανάλωσης φυσικού αερίου

Στο πλαίσιο της ενημέρωσης των συντακτών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ερωτηθείς για το σενάριο κυλιόμενων διακοπών ρεύματος από τη ΡΑΕ, αφενός είπε ότι ««κάνουμε ό,τι δυνατόν για να μην φτάσουμε εκεί», αφετέρου, ξεκαθάρισε πως «η ελληνική κυβέρνηση δεν συμφωνεί επί της αρχής με την πρόταση της Κομισιόν για μείωση 15% της κατανάλωσης φυσικού αερίου». Υπενθυμίζεται πως Ισπανία και Πορτογαλία δήλωσαν επίσης ότι είναι αντίθετες στη μείωση της κατανάλωσης φυσικού αερίου για το σύνολο των κρατών μελών της ΕΕ.

Για την πρόταση της ΡΑΕ με πιθανές διακοπές ρεύματος, σχολίασε πως «κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να μην χρειαστεί να πάμε σε αυτού του είδους συστάσεις. Η ελληνική κυβέρνηση δεν συμφωνεί επί της αρχής για μείωση 15% της κατανάλωσης φυσικού αερίου. Έχουμε καταθέσει τις δικές μας προτάσεις.

Αρχικά, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έκανε μια ανασκόπηση του προηγούμενου διημέρου αναφορικά με τις πυρκαγιές.

Τόνισε πως κύριο μέλημα της κυβέρνησης είναι η προστασία της ζωής των πολιτών και αναφέρθηκε και στη λειτουργία του 112. Για την Πεντέλη συγκεκριμένα είπε πως πραγματοποιήθηκε οργανωμένη εκκένωση 90.000 εξαίροντας τη βοήθεια της ΕΛ.ΑΣ.

Σημείωσε πως το 112 λειτούργησε και έσωσε ζωές και υπενθύμισε πως ήταν μία από τις προεκλογικές δεσμεύσεις που έγινε πραγματικότητα σύντομα και με επιτυχία. «Στην περίπτωση της φωτιάς στην Πεντέλη όλοι οι αρμόδιοι έκαναν το καλύτερο δυνατό» ανέφερε σχετικά.

Είπε πως μετά την περσινή δυσάρεστη εμπειρία, φέτος ξκίνησε η καταγραφή των ζημιών και ο μηχανισμός αποζημίωσης των πληγέντων κατοίκων, ενώ είπε πως ο κ. Τριαντόπουλος θα κάνει τις σχετικές ανακοινώσεις.

Όσον αφορά στα αίτια είπε ότι αποκλείστηκαν οι κεραυνοί και οι βραχυκυκλώσεις και όλα τα άλλα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά. Τέλος, αναφέρθηκε στο φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής και στις μεγάλες πυρκαγιές στη Νότια Ευρώπη και όχι μόνο.

«Αντιλαμβάνεται ο καθένας πως το πρόβλημα είναι τεράστιο και δεν προσφέρεται για μικροπολιτική ενώ η λύση δεν μπορεί να δοθεί σε τοπικό επίπεδο», σημείωσε.

Επίσης, έκανε αναφορά στη δημιουργία της δικαστικής αστυνομίας και στα βασικά καθήκοντα της.

Εν συνεχεία απαντώντας στις ερωτήσεις, είπε ότι «κάνουμε συνεχώς προσπάθειες για να είμαστε έτοιμοι και έχουν γίνει σημαντικά βήματα μπροστά, έχοντας πάνω από 15.000 μόνιμους πυροσβέστες και 85 εναέρια μέσα. Έχουμε πολύ καλύτερο συντονισμό και χειρισμό των αρχών σε σχέση με το παρελθόν και έτσι θα συνεχίσουμε».

Για το Υπουργείο Κλιματικής κρίσης, σχολίασε πως «γίνεται μεγάλη προσπάθεια και αποδίδει καρπούς. Καλύτερος συντονισμός και μέσα, επαγγελματισμός ενώ είναι γνωστό πως έχουμε δύσκολο καλοκαίρι μπροστά μας και όλοι οι αρμόδιοι κάνουν το καλύτερο δυνατό».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου