Ρεπορτάζ

Απολογείται «εγκέφαλος» κυκλώματος διακίνησης μεταναστών στη Ρόδο

Ενώπιον της τακτικής Ανακρίτριας Ρόδου θα οδηγηθεί σήμερα ένας 34χρονος Παλαιστίνιος που φέρεται ως ο «εγκέφαλος» πολυμελούς κυκλώματος διακίνησης μεταναστών στο νησί της Ρόδου.
Εις βάρος του 34χρονου, προσωρινά κρατούμενου για άλλη υπόθεση διακίνησης μεταναστών στην Κω, εκδόθηκε από την τακτική Ανακρίτρια Ρόδου ένταλμα σύλληψης καθώς φέρεται να προκάλεσε σε 8 συγκατηγορούμενούς του την απόφαση να εκτελέσουν την άδικη πράξη της παράβασης του άρθρου 30παρ.1 β ν. 4251/2014 με τις ειδικότερες μορφές της παραλαβής, διευκόλυνσης μεταφοράς και εξασφάλισης καταλύματος για απόκρυψη πολιτών τρίτων χωρών που δεν έχουν δικαίωμα εισόδου στο ελληνικό έδαφος από κοινού κατ’ επάγγελμα και εκ κερδοσκοπίας κατά συρροή.
Πλέον συγκεκριμένα στη Ρόδο κατά το χρονικό διάστημα από 29 Απριλίου 2021 μέχρι και τις πρώτες πρωινές ώρες της 30ης Απριλίου 2021 έπεισε έναντι χρηματικού ανταλλάγματος τους συγκατηγορούμενούς του να μεταβούν με αυτοκίνητα στον Θεολόγο προκειμένου να παραλάβουν από ακριβές σημείο, που τους είχε ήδη υποδείξει μέσω της εφαρμογής whats app 22 παράτυπα εισερχόμενα στη χώρα πρόσωπα, που στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων και δεν είχαν δικαίωμα εισόδου στο ελληνικό έδαφος.
Τους 22 μετανάστες μετέφερε στο συγκεκριμένο σημείο ως κυβερνήτης σκάφους έτερος συγκατηγορούμενός του από την Μαρμαρίδα της Τουρκίας έναντι χρηματικού ανταλλάγματος που κυμαινόταν από 2.100 έως 3.700 ευρώ την 29η Απριλίου 2021 και περί ώρα 23.00.
Οι λοιποί τους παρέλαβαν και θα τους εξασφάλιζαν κατάλυμα προς απόκρυψη σε κάποιο ξενοδοχείο εντός της Ρόδου μέχρι τη μεταφορά τους στο αεροδρόμιο όπου θα συνέχιζαν το ταξίδι τους.
Η όλη επιχείρηση της παράνομης μεταφοράς των παράτυπα εισερχομένων στη χώρα προσώπων από την Τουρκία στην Ελλάδα, η παραλαβή τους από προκαθορισμένο σημείο συνάντησης καθώς και η εξασφάλιση καταλύματος προς απόκρυψη είχε οργανωθεί και έγινε υπό τις οδηγίες και καθοδήγηση του άλλου συγκατηγορούμενού του.
Ως συνήγορος υπεράσπισής του θα παραστεί η δικηγόρος κ. Κάντια Πολυχρόνη.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου