Τοπικές Ειδήσεις

83 σύνεδροι από τα Δωδ/νησα στο 3ο Συνέδριο του ΠΑ.ΣΟ.Κ. – ΚΙΝ.ΑΛ.

Με 83 εκλεγμένους συνέδρους συνολικά από τα Δωδεκάνησα, εκ των οποίων οι 58 από το νότιο συγκρότημα του νομού και οι 25 από το βόρειο συγκρότημα, οι οποίοι αναδείχθηκαν από τις εκλογές της 8ης Μαΐου ξεκίνησε χθες το απόγευμα στην Αθήνα το 3ο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής που θα διαρκέσει μέχρι και αύριο Κυριακή.
Όπως προκύπτει από πληροφορίες της «δημοκρατικής» υπάρχει έντονο ενδιαφέρον συνέδρων από τα Δωδεκάνησα για την εκλογή τους στην Κεντρική Επιτροπή του Κινήματος, η ψηφοφορία για την οποία θα διεξαχθεί την Κυριακή.
Ήδη από χθες τα τηλέφωνα έχουν πάρει «φωτιά» μεταξύ των συνέδρων και οι λεγόμενες «γραμμές» από τις ήδη διαμορφωμένες τάσεις (από τις εκλογές του περασμένου Δεκεμβρίου) εντός του Κινήματος δίνουν και παίρνουν και τα αποτελέσματα αναμένονται με εξαιρετικό ενδιαφέρον για το ποιοι θα καταφέρουν να επικρατήσουν τελικά και να εκλεγούν στο ανώτατο κομματικό όργανο του ΠΑΣΟΚ- Κινήματος Αλλαγής από τα Δωδεκάνησα. Υπενθυμίζεται ότι σήμερα, ο μοναδικός εκπρόσωπος του Κινήματος από τα Δωδεκάνησα στην Κεντρική Πολιτική Επιτροπή είναι ο κ. Βάιος Καλοπήτας.
Να σημειωθεί πως στο Συνέδριο μετέχουν αριστίνδην οι βουλευτές, τα σημερινά μέλη της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής από κάθε νομό, ο απερχόμενος γραμματέας της Ν.Ε. οι εν ενεργεία περιφερειάρχες, τοπικοί αντιπεριφερειάρχες και δήμαρχοι, πρώην βουλευτές, τα μέλη του ΠαΣοΚ που υπέγραψαν την ιδρυτική διακήρυξη της 3ης Σεπτέμβρη, πρόεδροι φορέων και μέλη των προεδρείων των τριτοβάθμιων οργανώσεων.
Σε σύνολο 4.200 συνέδρων από όλη τη χώρα, οι εκλεγμένοι σύνεδροι της Δωδεκανήσου κατανέμονται ως εξής:

ΝΟΤΙΑ
ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ 58
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ
ΕΝΟΤΗΤΑ ΡΟΔΟΥ 51
ΔΗΜΟΣ ΜΕΓΙΣΤΗΣ 2
ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ 45
ΔΗΜΟΣ ΣΥΜΗΣ 2
ΔΗΜΟΣ ΤΗΛΟΥ 1
ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΚΗΣ 1
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ
ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΡΠΑΘΟΥ 7
ΔΗΜΟΣ ΗΡΩΙΚΗΣ ΝΗΣΟΥ ΚΑΣΟΥ 3
ΔΗΜΟΣ ΚΑΡΠΑΘΟΥ 4

ΒΟΡΕΙΑ
ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ 25
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ
ΕΝΟΤΗΤΑ
ΚΑΛΥΜΝΟΥ 10
ΔΗΜΟΣ ΑΣΤΥΠΑΛΑΙΑΣ 1
ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΥΜΝΙΩΝ 4
ΔΗΜΟΣ ΛΕΙΨΩΝ 1
ΔΗΜΟΣ ΛΕΡΟΥ 2
ΔΗΜΟΣ ΠΑΤΜΟΥ 2
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ
ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΩ 15
ΔΗΜΟΣ ΚΩ 14
ΔΗΜΟΣ ΝΙΣΥΡΟΥ 1

Χθες αργά το απόγευμα απηύθυνε την εναρκτήρια ομιλία του ο Νίκος Ανδρουλάκης, ενώ προηγήθηκε βίντεο αφιερωμένο στη μνήμη της Φώφης Γεννηματά.
Ο Κώστας Σημίτης επίσης απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό χθες ενώ σήμερα Σάββατο, θα μιλήσουν κατά σειρά οι Γιώργος Παπανδρέου και Ευάγγελος Βενιζέλος.
Εκτός της ανάδειξης της νέας Κ.Ε και των Κεντρικών Οργάνων του κόμματος αύριο Κυριακή, οι συμμετέχοντες στο Συνέδριο πρόκειται να επικυρώσουν πολιτικό κείμενο Θέσεων, στο οποίο θα προσδιορίζονται οι ιδεολογικές και πολιτικές αρχές του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ καθώς και οι βασικές προγραμματικές του κατευθύνσεις. Βάσει αυτών, θα εκπονηθεί το εξειδικευμένο εκλογικό πρόγραμμα του κόμματος τους επόμενους μήνες, στην πορεία προς τις εκλογές.

Το κείμενο αναμένεται να αναρτηθεί στη ηλεκτρονική βάση διαλόγου του κόμματος, «Ψηφιακή Κοινωνία», τις επόμενες μέρες.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου