Ειδήσεις

Επίθεση χάκερς στη Βουλή

Τη σοβαρότητα περιστατικού ηλεκτρονικής «πειρατείας» με κατ’ αρχήν στόχο, σύμφωνα με πληροφορίες, λογαριασμούς στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του ελληνικού Κοινοβουλίου, ερευνούν οι αρμόδιες Αρχές και η Διεύθυνση Πληροφορικής της Βουλής.

Σύμφωνα με έκτακτη ενημέρωση που έγινε σήμερα το απόγευμα, το ύποπτο περιστατικό έγινε χθες, Πέμπτη, το μεσημέρι. «Στις 20 Ιανουαρίου 2021 μεσημβρινές ώρες η Διεύθυνση Πληροφορικής διαπίστωσε ότι ήταν σε εξέλιξη προσπάθεια απόκτησης πρόσβασης σε λογαριασμούς του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της Βουλής από εξωτερική IP», σημειώνεται χαρακτηριστικά από κοινοβουλευτικές πηγές.

Αμέσως μόλις έγινε αντιληπτή η κακόβουλη προσπάθεια, «διακόπηκε η λειτουργία του web mail των χρηστών για την προστασία τους και ενημερώθηκαν οι αρμόδιες εποπτικές αρχές». Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι «η Διεύθυνση Πληροφορικής είναι σε άμεση και στενή συνεργασία με τις αρμόδιες Αρχές προκειμένου να αποτιμηθεί το περιστατικό».

Οι έρευνες, όπως πιθανολογείται, εστιάζονται κυρίως σε αυτή την πρώτη φάση, στο να διαπιστωθεί εάν και σε ποιο εύρος υπήρξε διαρροή στοιχείων από βουλευτές, ή εργαζόμενους -εκείνους, με αλλά λόγια, που κάνουν χρήση της ηλεκτρονικής διεύθυνσης του Κοινοβουλίου. Η Διεύθυνση Πληροφορικής είναι σε άμεση και στενή συνεργασία με τις αρμόδιες Αρχές προκειμένου να αποτιμηθεί το περιστατικό. Mάλιστα πληροφορίες αναφέρουν πως ήδη έχει ενημερωθεί και η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Πηγή kathimerini.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου