Αρκετά είναι τα δημοσιεύματα του ξένου Τύπου με αφορμή τη διεξαγωγή των βουλευτικών εκλογών σήμερα Κυριακή στην Ελλάδα, στα οποία δίνεται κυρίως έμφαση στην επόμενη ημέρα με τις μετεκλογικές συνεργασίες αλλά και στο ζήτημα της τήρησης των όρων που αφορούν στο νέο Μνημόνιο.

«Ο πρώην πρωθυπουργός [Τσίπρας] είναι ελάχιστα μπροστά από τον συντηρητικό αντίπαλό του [Μεϊμαράκης] σε πρόωρες εκλογές, αλλά το αποτέλεσμα είναι μάλλον απίθανο να αλλάξει την τύχη της χώρας», γράφει ο βρετανικός Guardian.

«Η κυβέρνηση που θα προκύψει δεν έχει καιρό για χάσιμο, καθώς οι πιστωτές αναμένεται να εξετάσουν την πρόοδο των μεταρρυθμίσεων των επόμενο μήνα», σημειώνει το Associated Press.

Παράλληλα, ο βρετανικός Independent αναφέρει σε δημοσίευμά του ότι «όποιος κερδίσει στις εκλογές, θα κερδίσει το δηλητηριώδες δισκοπότηρο της εφαρμογής των συμφωνηθέντων όρων διάσωσης».

«Ο θυμός έφυγε, οι Έλληνες κουράστηκαν. Η Ελλάδα ψηφίζει σήμερα για πέμπτη φορά σε έξι χρόνια. Αλλά είτε με νίκη της αστικής τάξης, είτε με άλλη μια νίκη για τον Τσίπρα – το αποτέλεσμα είναι σχεδόν αδιάφορο», γράφει η γερμανική Die Welt.

Τέλος, η ιταλική La Repubblica επισημαίνει σε άρθρο της: «Η προσφυγή στις κάλπες αποτελεί στοίχημα για τον Τσίπρα που στοχεύει στο να ενισχύσει τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ, αφού ξεφορτώθηκε την αριστερή εσωτερική αντιπολίτευση».

Πηγή tvxs.gr

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ