• Πρωτιές για τις Μαρία Γάτου και Τσαμπίκα- Νεφέλη Ράμμου

Σε αγώνα παγκοσμίου επιπέδου εξελίχθηκε το αγώνισμα του επί κοντώ των γυναικών στους διασυλλογικούς αγώνες του Αγίου Κοσμά. Εκεί η Ελένη Πόλακ (Α.Ο. Μεγάρων) και η Νικόλ Κυριακοπούλου (ΑΓΕΣ Κάμειρος) πρόσφεραν μοναδικό θέαμα, αφού βρέθηκαν σε μεγάλα για την εποχή και τα δεδομένα ύψη.
Η Ελένη Πόλακ ήταν αυτή που πήρε τη νίκη με άλμα στα 4,70 μ., ενώ η Κυριακοπούλου ακολούθησε στα 4,60 μ. και στην συνέχεια είχε πολύ καλή προσπάθεια στα 4,80 μ., ύψος που δεν ξεπέρασε. Η Πόλακ ξεκίνησε τον αγώνα της στα 4,10 μ., συνέχισε στα 4,30 μ., πέρασε με την δεύτερη τα 4,50 μ. και με την τρίτη τα 4,70 μ. για να ξεπεράσει το ατομικό της ρεκόρ στον ανοιχτό, το οποίο ήταν 4,51 μ., αλλά και το απόλυτο ρεκόρ της, αφού στον κλειστό είχε 4,65 μέτρα. Η αθλήτρια του Μανώλη Καραγιάννη στην συνέχεια επέλεξε να μη δοκιμάσει υψηλότερα, αφού ένοιωσε ένα μικρό σφίξιμο στο πόδι. Η αθλήτρια θα κάνει τον επόμενο αγώνα της, την Τετάρτη στο μίτινγκ αλμάτων της Καλλιθέας. Πολύ καλή παρουσία πραγματοποίησε και η Νικόλ Κυριακπούλο7υ, που αγωνίστηκε με 14 διασκελισμούς, ωστόσο δεν είχε κανένα θέμα να ξεπεράσει τα 4,20 μ., 4,40 μ., 4,60 μ. κι έπειτα να δει τον πήχη στα 4,80 μ., όπου είχε πολύ καλό τρίτο άλμα.
«Δεν περίμενα πως θα εξελιχθεί έτσι ο αγώνας. Τελικά κατάφερα να βρω το κίνητρο και να κάνω μία καλή παρουσία. Είμαι πολύ χαρούμενη που πέτυχα αυτή την επίδοση. Συνεχίζω και κυνηγάω να ανέβω ακόμη υψηλότερα. Σίγουρα θα πάω μέχρι το Πανελλήνιο, ωστόσο είναι πιθανό να κάνω κι ένα μίτινγκ αρχές Σεπτεμβρίου», είπε η Πόλακ που η επίδοση της είναι όσο το όριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες¨, – τα όρια δεν ισχύουν αυτή την εποχή με απόφαση της WA, λόγω της πανδημίας του covid-19.
Από την πλευρά της, η Κυριακοπούλου σχολίασε: «Είμαι πολύ χαρούμενη για το πως χειρίστηκα τα μαλακά κοντάρια σε ένα ύψος όπως το 4,80μ. Δεν είχα πάρει μαζί μου σκληρά κοντάρια, καθώς είχα στο μυαλό μου πως ο αγώνας θα πάει πιο χαλαρά. Ήταν μια πολύ καλή προπόνηση, στην οποία φάνηκε πως είμαι στην σωστή κατεύθυνση. Θα μπορούσα να είχα κάνει και το 4,80μ. Συνεχίζω με όρεξη για καλύτερες εμφανίσεις».
Από εκεί και πέρα, η Τσαμπίκα- Νεφέλη Ράμμου (ΑΓΕΣ Κάμειρος) τερμάτισε πρώτη στα 100μ. με εμπόδια με επίδοση 15.49, στα 100μ. πρωτιά για την Μαρία Γάτου (ΑΓΕΣ Κάμειρος) με επίδοση 12.13, ενώ η Τσαμπίκα- Νεφέλη Ράμμου (ΑΓΕΣ Κάμειρος) τερμάτισε 5η με επίδοση 13.36 και η Άννα- Κλεονίκη Θεοδώρου ( Α.Ο. Ρόδου Ε. Μ. Σταματίου) κατετάγη 5η στο επί κοντώ με επίδοση 3.70μ.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ