Αθλητικά

Για νωρίτερα πάει η έναρξη της Α’ κατηγορίας

Έντονα κυκλοφορεί τις τελευταίες μέρες στην ποδοσφαιρική «πιάτσα» το σενάριο, που θέλει το πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας Blue Star Ferries να ξεκινάει στις αρχές Νοεμβρίου, ωστόσο στην πραγματικότητα, αυτό που συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες να επιβεβαιωθεί είναι το ακριβώς αντίθετο.
Η αρχική σκέψη των παραγόντων της ΕΠΣΔ ήταν να ακολουθήσουν την πεπατημένη της περσινής, ακυρωθείσας αγωνιστικής περιόδου, προγραμματίζοντας την πρώτη σέντρα της νέας χρονιάς για τα μέσα Οκτωβρίου.
Μόνο που οι αλλαγές στη Γ’ Εθνική κατηγορία, οι οποίες θα φέρουν τη μείωση των ομίλων και τη διεξαγωγή μπαράζ ανόδου ανάμεσα στις πρωταθλήτριες των ΕΠΣ της χώρας, δημιουργούν συγκεκριμένα χρονιά πλαίσια εντός των οποίων θα πρέπει να ολοκληρωθούν οι τοπικές διοργανώσεις, δεδομένου πως η Ένωση Δωδεκανήσου θα κληθεί να δηλώσει την εκπρόσωπό της στους αγώνες ανόδου μέσα στον Απρίλιο.
Ως εκ τούτου, το πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας Blue Star Ferries όχι μόνο δεν πρόκειται να ξεκινήσει αργότερα από τα μέσα Οκτωβρίου, αλλά είναι πολύ πιθανό οι ομάδες να κληθούν να ξεκινήσουν τις υποχρεώσεις τους νωρίτερα, στις αρχές του ίδιου μήνα.
Οι οριστικές αποφάσεις θα ληφθούν εντός του επόμενου μήνα και σε κάθε περίπτωση έγκαιρα, ώστε τα σωματεία να αποκτήσουν τη δυνατότητα να προγραμματίζουν την προετοιμασία τους.
Παράλληλα και με δεδομένο πως η δομή των τοπικών πρωταθλημάτων της Α’ και της Β’ κατηγορίας δεν πρόκειται να αλλάξει ως προς την ύπαρξη δύο ομίλων και συγκεκριμένου αριθμού ομάδων, το μοναδικό ερώτημα που έχει απομένει να απαντηθεί από την Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΣΔ, αφορά στη σύνθεση των ομίλων.
Τουλάχιστον προς το παρόν, κανένας δεν μπορεί να πει με σιγουριά ότι θα παραμείνουν οι ίδιοι ή οι ομάδες θα διαχωριστούν εκ νέου.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου