Τοπικές Ειδήσεις

Προβολή της ταινίας «Tο Τελευταίο Σημείωμα» του Παντελή Βούλγρη με αφορμή τα φωτογραφικά ντοκουμέντα με τους 200 εκτελεσθέντες στην Καισαριανή

Από την τομεακή οργάνωση Νότιας Δωδεκανήσου του ΚΚΕ και το τομεακό συμβούλιο Ρόδου της ΚΝΕ ανακοινώθηκαν τα ακόλουθα:Οι συγκλονιστικές εικόνες από την εκτέλεση των 200 κομμουνιστών της Καισαριανής, με τη δύναμη που έχει αντικειμενικά, επιβεβαιώνει όλα αυτά που λέγονται, που έχουν γραφτεί και τραγουδηθεί από τον λαό μας. Ο αγώνας που ατσάλωσε τους «200», που ήταν άνθρωποι του μόχθου, είναι αγώνας που συνεχίζεται και σήμερα από τους κομμουνιστές. Θα είναι πάντα παρόντες! Με το φωτεινό τους παράδειγμα και την αλύγιστη στάση τους μας δείχνουν το δρόμο στους σημερινούς αγώνες!

Θέμα της ταινίας είναι η εκτέλεση από τους Γερμανούς των 200 κομμουνιστών στην Καισαριανή, την 1η Μάη 1944.

Βασισμένο στην πραγματική ιστορία της εκτέλεσης των 200 κομμουνιστών στην Καισαριανής την Πρωτομαγιά του 1944, η ταινία φωτίζει την κορυφαία στιγμή της ανυπότακτης στάσης των κομμουνιστών που αρνήθηκαν να γονατίσουν απέναντι στους Ναζί κατακτητές.

Ο Παντελής Βούλγαρης μεταφέρει το κοινό στο στρατόπεδο συγκέντρωσης του Χαϊδαρίου το διάστημα πριν από την Πρωτομαγιά του ’44, παρουσιάζοντας ανθρώπους και γεγονότα, με κεντρικό πρόσωπο τον 34χρονο ήρωα κομμουνιστή Ναπολέοντα Σουκατζίδη.

Το σενάριο της ταινίας υπογράφουν ο Παντελής Βούλγαρης και η Ιωάννα Καρυστιάνη.

Σκηνοθεσία: Παντελής Βούλγαρης

Παίζουν, μεταξύ άλλων, οι ηθοποιοί: Ανδρέας Κωνσταντίνου, Αντρέ Χένικε, Βασίλη Κακαλάνι, Μελία Κράιλινγκ, Τάσος Δήμας.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου