Ειδήσεις

Τοποθέτηση του κ. Δ. Κρεμαστινού στη Διάσκεψη των Προέδρων για το ΕΣΡ

Η σημερινή Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής συνεδρίασε χωρίς να επιλέξει μέλη για το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης. Κατά τη συζήτηση, που μεταδόθηκε από το Κανάλι της Βουλής, τα περισσότερα κόμματα της Αντιπολίτευσης δια των εκπροσώπων τους ζήτησαν να μην προχωρήσουν σε επιλογή μελών πριν την απόφανση του Συμβουλίου της Επικρατείας για τα φλέγοντα θέματα του τηλεοπτικού τοπίου.

 
Ο Αντιπρόεδρος της Βουλής βουλευτής Δωδεκανήσου Δημήτρης Κρεμαστινός, ως μέλος της Διάσκεψης των Προέδρων, ψήφισε “παρών” και εξέφρασε την άποψη ότι η Διάσκεψη πρέπει να λειτουργεί εκτονωτικά στο κακό κλίμα που έχει δημιουργηθεί στην πολιτική και στη Δικαιοσύνη ιδίως από κυβερνητικές ενέργειες όπως η αποσυρθείσα τροπολογία Παππά.
 
Ολόκληρη η τοποθέτηση του Αντιπροέδρου Κρεμαστινού είχε ως εξής:
 
“Κύριε Πρόεδρε, έχει φορτιστεί άσχημα το πολιτικό κλίμα εντός και εκτός Βουλής και αυτό φαίνεται ότι επεκτείνεται και στο πεδίο της Δικαιοσύνης. Πρέπει να δώσουμε μια λύση εκτονωτική. Δεν είναι σωστό να φύγουμε από τη Διάσκεψη των Προέδρων και να πούμε ότι η Διάσκεψη δεν είχε κανένα αποτέλεσμα. Κάνω έκκληση σε εσάς ως τρίτο πολιτειακό παράγοντα να πείσετε την Κυβέρνηση να θεωρήσει τη σημερινή συνάντηση ως προ-διάσκεψη και η Διάσκεψη να ακολουθήσει εντός ολίγων ημερών οπότε θα υπάρξει αποτέλεσμα στο πεδίο της Δικαιοσύνης.

 
Η έννοια της ψήφου “παρών” που εμείς δίνουμε σήμερα, συνδέεται με τη σκέψη ότι με τη θέση των κομμάτων που διαμορφώνεται με το “όχι” η Διάσκεψη δεν θα εκλέξει τελικά Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο. Φοβούμαι ότι τυχόν κατάθεση ανάλογης τροπολογίας με αυτήν που κατατέθηκε προ ημερών από τον κ. Παππά, θα πυροδοτήσει έτι περαιτέρω το πολιτικό κλίμα και πιθανόν αυτό να συμπαρασύρει ακόμα και τη Δικαιοσύνη η οποία πρέπει να παραμείνει ανεπηρέαστη και αλώβητη. Με την ψήφο “παρών” υποδηλώνουμε ότι εάν υπάρξει ολιγοήμερη αναβολή μέχρι την τελική απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας θα συμβάλουμε στη συγκρότηση του Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου”

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου