Ατάκτως Ερριμμένα

Χρονομηχανή

Πίσω στο 2004 επιστρέφουμε είπε σε μια συνέντευξή του ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος,  σε ότι αφορά το επίπεδο ζωής. Ας παραβλέψουμε το γεγονός ότι το 2004 δεν είχαμε τους ανέργους που έχουμε σήμερα Ας παραβλέψουμε το γεγονός  ότι το επίπεδο της φτώχειας δεν έχει καμία σχέση με το 2004. Ας παραβλέψουμε το γεγονός  της αμνησίας που εμποδίζουν τον κ. Βενιζέλο να θυμηθεί , πόσο είχε το ψωμί, τα βασικά είδη διατροφής, η τιμή της βενζίνης και του πετρελαίου, το πώς δανειοδοτούσαν οι τράπεζες τους επιχειρηματίες και τους πολίτες, ποια ήταν η αγοραστική δύναμη των πολιτών. Ας παραβλέψουμε το γεγονός ότι οι εργαζόμενοι δεν ζούσαν τον μεσαίωνα και υπήρχαν συλλογικές και κλαδικές συμβάσεις και δεν παιζόταν στα χαρτιά η εθνική συλλογική σύμβαση. Ας παραβλέψουμε το γεγονός , ότι οι άνθρωποι δεν είναι κουμπιά χρονομηχανής, που τα πατάς και γυρνούν πίσω σε χρόνους άλλους που η ζωή τους μπορεί να μην είχε οικογένεια , παιδιά, δεν είχε δάνειο για σπίτι,  και  προγραμματισμό ανάλογο. Και όπως είναι γνωστό οι προγραμματισμοί γίνονται για το μέλλον και όχι για το παρελθόν. Ας παραβλέψουμε το γεγονός, ότι το 2004  τα πρωτοσέλιδα ανέφεραν την Ελλάδα, αλλά για άλλους λόγους και όχι   για την λοιδορήσουν και να την εξευτελίσουν. Να γυρίσουμε λοιπόν, αν γυρίσουν πίσω τον πακτωλό χρημάτων που έρευσε από υπερτιμολογήσεις  για την περίφημη Ολυμπιάδα. Ο κ. Βενιζέλος τα ξέρει καλύτερα αυτά, γιατί ήταν υπεύθυνος του εγχειρήματος… Αν επαναφέρουμε στην κατάσταση του 2004 τις ολυμπιακές εγκαταστάσεις που τις άφησαν και ρήμαξαν και έμειναν μόνο τα κουφάρια. Αν γυρίσουν πίσω αυτή την τεράστια οικονομική επένδυση που χρηματοδότησε ο ελληνικός λαός και πήγε χαμένη, γιατί κανείς δεν φρόντισε να την αξιοποιήσει. Λάθος εποχή διάλεξε ο κ. Βενιζέλος για την χρονομηχανή του. Δημιουργεί περίεργους συνειρμούς, για έναν χοντρό φάκελο σκανδάλου που όταν και εάν ανοίξει θα μας πνίξει ο ζόφος. Εκτός και εάν έκανε φραστικό λάθος και ήθελε να πει « Εξ αιτίας ΚΑΙ του 2004 επιστρέφουμε πολλά χρόνια πίσω».

Υ .Γ. Θα ήταν αστείο βέβαια να ρωτήσουμε ποιος δημιούργησε την φούσκα που μας καλεί τώρα να σπάσουμε και την ψευδαίσθηση που μας καλεί τώρα να διαλύσουμε. Η αυτοκριτική τους φτάνει μέχρι την περίφημη φράση «αναγνωρίζουμε τα λάθη μας». Εάν είχαν καταλάβει ακριβώς τι συμβαίνει αυτή την στιγμή στην ελληνική κοινωνία και στην χώρα, ΓΙΑΤΙ και από ΠΟΙΟΥΣ, δεν θα είχαν το θράσος να μιλούν και χωρίς ντροπή να κάνουν διαπιστώσεις για φούσκες, ψευδαισθήσεις και για το ότι « Από το 2008 παρατηρούμε την κρίση σε διαφορετικές φάσεις…» ως να μην ευθύνονται και ερχόμενοι ως Μεσσίες.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου