Το Μέγαρο Μαξίμου αυξάνει την πίεση προς την Γενική Γραμματέα Εσόδων Κατερίνα Σαββαϊδου να εγκαταλείψει τη θέση της με κυβερνητικές πηγές να δηλώνουν τη Δευτέρα στο ΑΠΕ ότι η απομάκρυνσή της είναι ζήτημα αρχής.

«Για την κυβέρνηση, το ζήτημα είναι θέμα αρχής, καθώς αφορά ζητήματα διαφάνειας. Γι’ αυτό έχει ζητηθεί από την Σαββαΐδου η παραίτησή της», αναφέρουν οι κυβερνητικές πηγές και υπογραμμίζουν ότι η Κ. Σαββαΐδου απολογείται αύριο, και αν προκύψει κατάχρηση του ρόλου της, σε μια τόσο καθοριστικής σημασίας θέση, είναι εξαιρετικά δύσκολο να επιμείνει στην ίδια στάση την οποία κράτησε αυτές τις μέρες.

Οι ίδιες πηγές επικαλούνταν σημερινό δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών, σύμφωνα με το οποίο δύο ημέρες πριν από την ψήφιση του Πολυνομοσχεδίου, η κυρία Σαββαΐδου έστειλε στην κυβέρνηση σχέδιο τροπολογίας, που προωθούσε την απαλλαγή της από ποινικές ευθύνες, για οποιαδήποτε απόφασή της -συμπεριλαμβανομένων και των εκκρεμών υποθέσεων.

Η Σαββαΐδου διαμηνύει ότι δεν προτίθεται να παραιτηθεί

Οπως έγραψαν τα «Τα Νέα», επί του παρόντος η Σαββαΐδου διαμηνύει μέσω κύκλων της ότι δεν προτίθεται να παραιτηθεί.

Κι αυτό παρά τα τηλεφωνήματα που δέχτηκε από τον υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο και τον αναπληρωτή υπουργό Τρύφωνα Αλεξιάδη την περασμένη εβδομάδα που της ζητούσαν να διεκολύνει την κυβέρνηση και να παραιτηθεί, λόγω δικαστικής εμπλοκής της.

Νεώτερες πληροφορίες αναφέρουν ωστόσο ότι η κυρία Σαββαΐδου θα προχωρήσει σε παραίτηση εάν της απαγγείλει κατηγορίες ο εισαγγελέας.

Νομοσχέδιο, με το οποίο στη θέση της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων (ΓΓΔΕ) θα δημιουργηθεί η Ελληνική Αρχή Δημοσίων Εσόδων, ετοιμάζει η κυβέρνηση καθώς είναι υποχρέωσή της με βάση τα προαπαιτούμενα που έχει συμφωνήσει με τους εταίρους και δανειστές.

Η νέα Αρχή θα έχει διοικητικό συμβούλιο, διευθύνοντα σύμβουλο και αυξημένο βαθμό ανεξαρτησίας από την εκάστοτε κυβέρνηση.

thetoc.gr

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ