Δεν θα είναι, τελικά, υποψήφια για μία από τις θέσεις αντιπροέδρων του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος η κ. Ντόρα Μπακογιάννη. Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρώην Υπουργός Εξωτερικών διεκδίκησε μέχρι τελευταίας ώρας τις κατάλληλες προϋποθέσεις ωστόσο, όπως λένε συνεργάτες της, «υπέκυψε» υπό το βάρος του πλήθους των ισχυρών υποψηφιοτήτων (μεταξύ άλλων και οι Γίρκι Κατάινεν και Γιοχάνες Χαν) αλλά και… εσωτερικού δάκτυλου!

Αιχμές για Σαμαρά!

Ούτε λίγο, ούτε πολύ, συνεργάτες της κας Μπακογιάννη κάνουν λόγο για παρέμβαση του κ. Αντώνη Σαμαρά προς το γερμανικό CDU, με το επιχείρημα ότι ενδεχόμενη εκλογή της κας Μπακογιάννη θα συνιστούσε έμμεση αλλά σαφή παρέμβαση στην κούρσα διαδοχής της Νέας Δημοκρατίας.

Με το σχόλιο «η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά» απαντούσαν στις σχετικές διαρροές συνομιλητές του κ. Αντώνη Σαμαρά, προσθέτοντας καυστικά «δηλαδή ο τέως Πρωθυπουργός κάλεσε έναν έναν τους 749 εκλέκτορες του ΕΛΚ;».

Σε κάθε περίπτωση, η τύχη της υποψηφιότητας Μπακογιάννη για το ΕΛΚ αποκτά και εσωκομματικές διαστάσεις καθώς για την ίδια θέση εφέρετο να ενδιαφέρεται και ο επικεφαλής των ευρωβουλευτών της Ν.Δ. κ. Μανώλης Κεφαλογιάννης ενώ, νωρίτερα, δεν είχαν λείψει και οι ελληνοκυπριακές εντάσεις. Και τούτο διότι, την ίδια θέση, υπό την έννοια ότι είθισται να υπάρχει ένας υποψήφιος από Ελλάδα – Κύπρο και Μάλτα, διεκδικούσε και ο κύπριος Πρόεδρος του ΔΗ.ΣΥ κ. Αβέρωφ Νεοφύτου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΛΚ (ΕΡΡ) οι 12 υποψήφιοι για τις 10 θέσεις αντιπροέδρων του κόμματος είναι:

Tobias BILLSTRÖM, Moderaterna, Sweden

Anca BOAGIU, PNL, Romania
Kinga GÁL, FIDESZ, Hungary
Johannes HAHN, ÖVP, Austria
Jyrki KATAINEN, Kokoomus, Finland (YEPP)
David McALLISTER, CDU, Germany
Dara MURPHY, Fine Gael, Ireland
Paulo RANGEL, PSD, Portugal
Jacek SARYUSZ-WOLSKI, Civic Platform, Poland
Antonio TAJANI, Forza Italia, Italy
Marianne THYSSEN, CD&V, Belgium
Corien WORTMANN-KOOL, CDA, Netherlands

Καθημερινή

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ