Ρεπορτάζ

Θα γίνει καταγραφή όλων των εθελοντικών οργανώσεων από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

Στην καταγραφή των εθελοντικών οργανώσεων που δραστηριοποιούνται στη  Ρόδο και  σε άλλα νησιά της Δωδεκανήσου και των Κυκλάδων θα προχωρήσει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.
Αυτό ανακοίνωσε χθες η εντεταλμένη περιφερειακή σύμβουλος αρμόδια για θέματα εθελοντισμού κ. Χαρούλα Γιασιράνη στο περιθώριο της  εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε   στο κέντρο «Ελπίδα» (βλέπε επ’ αυτού  στη σελ 13).
«Το θέμα του εθελοντισμού είναι πολύ ψηλά στην ατζέντα της περιφερειακής αρχής. Για τον λόγο αυτό έγινε  και η δική μου τοποθέτηση στον συγκεκριμένο  τομέα. Ο εθελοντισμός δεν είναι το σώμα που θα χρησιμοποιήσουμε, όπως θέλουμε,  για να κάνουμε διάφορα. Θέλουμε τους  εθελοντές συμμάχους για να αναπτύξουμε κοινωφελείς δράσεις. Αυτή είναι η στόχευση  και η στρατηγική που θα ακολουθήσουμε», δήλωσε η κ. Χαρούλα Γιασιράνη.
«Οι εθελοντές ασχολούνται με διάφορους τομείς. Για να έχουμε ξεκάθαρη εικόνα του τι κάνουν, θα προχωρήσουμε στην καταγραφή όλων των οργανώσεων που υπάρχουν σε Δωδεκάνησα και Κυκλάδες.
Με βάση αυτή την κατηγοριοποίηση θα καταγραφούν όλα τα σωματεία», δήλωσε η κ. Γιασιράνη και τόνισε πως επίκεντρο των δράσεων που θα αναπτυχθούν θα είναι οι άνθρωποι.
«Θα προσπαθήσουμε να υποστηρίξουμε τους εθελοντές. Θέλουμε να  υλοποιηθούν δράσεις που θα είναι ανθρωποκεντρικές. Αυτός είναι ο στόχος μας. Θέλουμε τη συνεργασία τους  και  δηλώνουμε  πως θα στηρίξουμε τις δράσεις τους χωρίς «καπελώματα» και καθοδήγηση», δήλωσε η κ. Γιασιράνη.

Δεν θα υπάρχει
πρόβλημα στη λειτουργία των παιδικών σταθμών
Βέβαιη  για την καλή  λειτουργία των βρεφονηπιακών σταθμών του Δήμου Ρόδου, φέτος,  είναι η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πρόνοιας και Προσχολικής Αγωγής, κ. Λίτσα Κρεμαστινού.
«Όλα εξελίσσονται ομαλά. Έχουν τοποθετηθεί οι νηπιαγωγοί στις θέσεις τους και έγινε και η προμήθεια όλων των αναγκαίων υλικών και των τροφίμων που χρειάζονται οι βρεφονηπιακοί σταθμοί», δήλωσε η αντιδήμαρχος κ. Λίτσα  Κρεμαστινού.
Σε ερώτηση σχετικά με τον αριθμό των παιδιών που φοιτούν στους παιδικούς σταθμούς, η κ. Λίτσα  Κρεμαστινού δήλωσε: «Θα παρέχουμε υπηρεσίες σε 800 παιδιά. Από αυτά τα 400  θα εξυπηρετηθούν μέσω της ΕΕΤΑΑ».
Η αντιδήμαρχος δήλωσε ακόμα πως φέτος λειτουργεί κανονικά και ο παιδικός σταθμός στον Έμπωνα.
«Να γνωρίζει  ο κόσμος πως γίνονται έργα και στις δημοτικές ενότητες. Δεν θα αφήσουμε τμήμα του νησιού χωρίς τις αναγκαίες παρεμβάσεις», δήλωσε  η κ. Κρεμαστινού.
Η αντιδήμαρχος δήλωσε πως δεν θα αυξηθεί το ποσό που καταβάλλουν οι γονείς για τις  υπηρεσίες που παρέχονται στα παιδιά τους κατά την παραμονή τους στους παιδικούς σταθμούς.
«Δεν πρόκειται να προχωρήσουμε σε αυξήσεις των «τροφείων». Θα ζητήσω από το δήμαρχο  κ. Φώτη Χατζηδιάκο έγκριση για να προχωρήσουμε σε κάποιες  μειώσεις γιατί η κατάσταση είναι δύσκολη και αρκετές οικογένειες δυσκολεύονται να καλύψουν βασικές τους υποχρεώσεις», δήλωσε η κ. Λίτσα  Κρεμαστινού και πρόσθεσε πως είναι λίγες οι οικογένειες που έχουν οφειλές στο Δήμο από πέρσι.
Η κ. Λίτσα  Κρεμαστινού δήλωσε ακόμη πως σε λίγες ημέρες θα καταβληθούν τα επιδόματα  Πρόνοιας στους δικαιούχους:  «Σημειώθηκε καθυστέρηση εξαιτίας των νέων διαδικασιών που ακολουθούνται. Του θέματος θα πρέπει να επιληφθούν τα μέλη  της επιτροπής που θα συνεδριάσουν  άμεσα. Τα χρήματα θα καταβληθούν μέσα στις επόμενες ημέρες στους δικαιούχους. Γνωρίζουμε πως και μια ημέρα καθυστέρηση είναι πρόβλημα για τους ανθρώπους αυτούς.
Για τον λόγο αυτό εδώ και μια εβδομάδα ο δήμαρχος κ. Φώτης Χατζηδιάκος, ο αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Γιάννης Περδίκης και εγώ προσπαθούμε να λύσουμε το πρόβλημα που παρουσιάστηκε».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου