Ειδήσεις

Καμία ελληνική μικρή ή μεσαία επιχείρηση στις επιχορηγούμενες από την Ε.Ε

Συνολικά 155 μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις περιλαμβάνει ο πρώτος κατάλογος με εκείνες που θα λάβουν επιχορήγηση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Ανάμεσά τους όμως δεν βρίσκεται καμία ελληνική, παρότι είχε υποβληθεί πληθώρα προτάσεων.

Πρόκειται για το νέο πρόγραμμα της ΕΕ, για την επιχορήγηση με 3 δισ. ευρώ συνολικά των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων που επιλέγονται από ανεξάρτητους εμπειρογνώμονες. Σε πρώτη φάση, 155 επιχειρήσεις από 21 χώρες θα λάβουν 50.000 ευρώ η καθεμία για να χρηματοδοτήσουν μελέτες σκοπιμότητας για τα σχέδιά τους, ενώ έχουν μεγάλες πιθανότητες να περάσουν στη δεύτερη φάση του προγράμματος, κατά την οποία μπορούν να λάβουν από 0,5 έως 2,5 εκατ. ευρώ για τη χρηματοδότηση καινοτόμων δραστηριοτήτων.

Στον πρώτο γύρο είχαν υποβληθεί 2.662 προτάσεις, ανάμεσά τους ήταν και 80 από ελληνικές μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, αλλά καμία δεν επελέγη για χρηματοδότηση. Επειτα από την αξιολόγηση, οι εμπειρογνώμονες κατέληξαν ότι 317 προτάσεις πληρούσαν τις προϋποθέσεις και από αυτές επελέγησαν τελικά οι 155. Καλύτερες «επιδόσεις» είχαν οι ισπανικές επιχειρήσεις, καθώς σε αυτό το γύρο επελέγησαν 39 προτάσεις από αυτή τη χώρα, ενώ ακολούθησαν οι Βρετανία και Ιταλία.

Η πρόσκληση υποβολής προτάσεων είναι συνεχώς ανοικτή και οι επόμενες καταληκτικές ημερομηνίες για την αξιολόγηση είναι η 24η Σεπτεμβρίου και η 17η Δεκεμβρίου 2014 για την πρώτη φάση, και η 9η Οκτωβρίου και 17η Δεκεμβρίου 2014 για τη δεύτερη φάση. Το 2014, αναμένεται να χρηματοδοτηθούν συνολικά περίπου 645 σχέδια. Ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί σε 670 το 2015.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου